Palmuja, aurinkoa ja upeita hiekkarantoja. Sitä on Florida parhaimmillaan. Jos hakusessa on asunto Floridasta, lue seuraavat vinkit.

USA:n asuntomarkkinat ovat useimmilla alueilla pikkuhiljaa palautumassa vuosien 2007–2008 kiinteistömarkkinan romahduksesta. Tämä on avannut monelle asunnon hankkijalle ja kiinteistösijoittajalle mahdollisuuksia hyötyä asuntojen jatkuvasta arvonnoususta.

Moni suomalainen on jo 1900-luvun alkupuolelta lähtien lähtenyt Amerikkaan paremman elämän toivossa. Yksi alue, joka on vetänyt suomalaisia puoleensa, on Florida.

 

Asunto Floridasta

Floridan osavaltio sijaitsee Pohjois-Amerikan itärannikolla Atlantin rannalla. Florida on asukasluvultaan Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin osavaltio. Arvioiden mukaan Floridassa asuu noin 20 000 suomalaista. Suomalaisyhteisö onkin Floridassa vahva, ja se on myös yksi syy siihen, että yhä useampi suomalainen pitää Floridaa varteenotettavana kakkosasunnon sijaintikohteena. Myös lämmin ilmasto ja asuntojen edulliset hinnat ovat lisänneet Floridan kiinnostavuutta.

Vapaa-ajan asuntoa etsivät suosivat uudehkoja kerrostaloasuntoja (condoja) tai omakotitaloja. Usein nämä asunnot sijaitsevat aidatuilla alueilla (gated community), joihin ulkopuolisilla ei ole pääsyä. Tämä lisää asumisen turvallisuutta. Asumisen hintahaitari on Floridassa suuri: kerrostaloasunnon voi löytää edullisimmillaan muutamalla kymmenellä tuhannella dollarilla kalleimpien asuntojen maksaessa kymmeniä miljoonia dollareita.

Florida on myös asuntosijoittajien suosiossa. Hyvin yleistä on niin sanottu ”asuntojen flippaus”, eli asunnon ostaja etsii huonokuntoisen sijoitusasunnon, remontoi sen ja pyrkii myymään tai vuokraamaan sen mahdollisimman hyvään hintaan mahdollisimman nopeasti.

 

Miami on upea paikka asua

Miksi ostaa asunto Floridasta? Tässä 6 syytä.

  • Miellyttävä ilmasto: Floridassa riittää lämpöä, myös talvikuukausina.
  • Asuntojen edulliset hinnat: Floridassa asuntojen hintataso on maltillinen, ja alueen asuntotarjonta on suhteellisen laaja.
  • Asuntojen hintojen nousupotentiaali: Asuntojen hintojen odotetaan nousevan Floridan alueella, joten hankkimalla asunnon nyt on mahdollista päästä hyötymään asuntojen arvonnoususta.
  • Hyvät lentoyhteydet Suomesta: Helsingistä on suoria lentoyhteyksiä Miamiin, ja lentojen hinnat ovat maltillisia.
  • Monipuoliset harrastusmahdollisuudet: Floridassa ei tekeminen lopu kesken. Loikoilua rannalla, shoppailua, urheilua ja hyvää ruokaa.
  • Aktiivinen suomalaisyhteisö: Floridan alueella asuu paljon suomalaisia, ja suomalaisyhteisö järjestää alueella runsaasti tapahtumia ja aktiviteetteja.


Huomioitavia asioita

Jos olet ostamassa asuntoa Floridasta, on syytä huomioida tietyt käytännön asiat.

Pankkitilin avaaminen

USA:ssa asunnonostajan on syytä avata amerikkalainen pankkitili. Suurimmissa pankeissa (Bank of America, Chase, Wells Fargo) tilin avaaminen onnistuu suomalaisella passilla. Tämän lisäksi tarvitaan yleensä myös Suomessa myönnetty luottokortti.

Kiinteistönvälittäjä ja title company mukana kaupanteossa

Asunnon ostoa hoitaa yleisimmin kiinteistönvälittäjä. Itse kaupanteossa on usein mukana myös title company eli eräänlainen kaupanhoitaja, jonka tehtävänä on selvittää asunnon omistukseen ja kiinteistön mahdollisiin rasituksiin liittyvät tiedot. Kauppahinta maksetaan yleensä title companyn asiakasvaratilille.

Asunnon omistajan vastuut ja rajoitukset

USA:ssa asunnon omistajalla on enemmän vastuuta asunnon ylläpidosta ja korjauksista. Omistaja vastaa esimerkiksi asunnon ilmastointilaitteiden ja lämminvesivaraajan huollosta ja uusimisesta. Siksi asuntoa ostettaessa onkin syytä tutustua tarkkaan myös asunnon laitteiston kuntoon.

Asunnon omistaja maksaa USA:ssa sekä yhtiövastiketta (HOA) että kiinteistöveroa. Kiinteistöveron suuruus vaihtelee piirikunnan (county) ja asunnon käyttötarkoituksen mukaan. Verottaja määrittelee jokaiselle asunnolle verotusarvon vuosittain, jonka perusteella kiinteistöveron suuruus määräytyy.

Myös asunnon vuokraukseen liittyvät käytännöt voivat olla hieman erilaisia. Esimerkiksi Floridassa on yleistä, että taloyhtiöt asettavat rajoituksia asunnon vuokraukseen. Joissain taloyhtiöissä asunnon vuokraaminen ulkopuolisille saattaa olla kokonaan kiellettyä.

Hyödyllisiä linkkejä
 
 
 

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Etsitkö asuntoa ulkomailta?

Me autamme sinua. Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.