5 stailausvinkkiä asunnon myyjälle...

TV-ohjelmissa puhutaan pintaremonteista ja siitä, kuinka ne nostavat tuntuvasti asunnon arvoa myyntitilanteessa. Usein näin onkin, mutta aina ei tarvitse ryhtyä remontoimaan, vaan asunnon saa houkuttelevaksi pienemmälläkin vaivalla, jos perusasiat ovat kunnossa.

1. Pelkistetty tuntuu avaralta

Tavarapaljous vaivaa monia koteja, sillä lähes päivittäin käytettäviä esineitä kertyy pöydille ja tasoille kuin itsestään. Esittelyitä ja kuvauksia varten kannattaa tehdä seuraavat asiat:

  • Laita ylimääräiset keittiötarvikkeet kaappeihin. Jos et tarvitse vedenkeitintä tai leivänpaahdinta päivittäin, laita ne pois näkyviltä. Ilmavat tasot houkuttelevat enemmän kuin laitteista notkuvat pöydät ja yleisilme on siisti - sellainen, millaiseksi jokainen kodinostaja haluaa oman kotinsa kuvitella.
  • Lasten lelut omille paikoilleen. Leikki on lapsen työtä ja lapsiperheen koti saakin näyttää siltä, että siellä asuu kokonainen perhe. Laita leluille oma kori tai laatikko, johon voit kerätä leikkikalut siistiin tilaan. Jos opetat lapsillekin, kuinka tärkeää on kerätä lelut leikkien jälkeen talteen, pysyy koti siistinä myös esittelyiden välillä.
  • Vähennä sisustusta. Tunne-esineet ovat rakkaita sinulle, mutta kodinostajalle ne voivat näyttää epämääräiseltä ryppäältä pikkuesineitä. Laita valtaosa kaappeihin ja laatikoihin, mulla älä tyhjennä hyllyjä kokonaan. Harkittu ja ilmava kokonaisuus pätee tässäkin, aivan kuten keittiön osalta. Hygienia on henkilökohtaista. Jos sinulla on tapana pitää hammasharjaasi altaan reunalla, on hyvä idea laittaa se muiden henkilökohtaisten hygieniatarvikkeiden kanssa peilikaappiin tai laatikkoon. Vähennä myös shampoopullojen määrää kylpyhuoneessa.

2. Sointuva sisustus luo mielikuvan harmonisesta kodista

Sisustuksessa on hyvä muistaa, että vähemmän on enemmän myös tässä suhteessa. Valitse keskenään yhteensopivia värejä, kuten valkoinen yhdistettynä harmaan tai ruskean sävyihin ja piristä kokonaisuutta muutamilla värikkäillä katseenvangitsijoilla. Väriläiskiä on syytä olla hillitysti ja niiden tulee olla samaa väriä, muuten koti saattaa näyttää ulkopuolisen silmin Peppi Pitkätossun talolta. Valitse valaisimiksi sellaisia, jotka ovat kauniita silloinkin, kun ne ovat pois päältä. Hyvin sijoitellut ja ajattomat valaisimet tuovat hyvän lisämausteen huolella sisustettuun kotiin, mutta niiden tulee kunnioittaa muuta sisustusta, ei toisin päin.

3. Päästä valo sisään

Nosta siis kaihtimet ylös ja annan luonnonvalon tulvia sisään, sillä se korostaa entisestään huolella mietittyä sisustusta. Jos ikkunat ovat likaiset tai sameat, pese ne ennen ensimmäistäkään esittelyä. Ostajat eivät tietoisesti tarkkaile ikkunoitasi, mutta kirkkaista ikkunoista näkyvä maisema tuntuu kodikkaammalta kuin tahrojen välistä tarkasteltuna.

4. Perussiisteys riittää

Älä suotta kuuraa kaappeja ja komeroita, sillä ne eivät ole ostajien tarkastelun kohteena. Sen sijaan pidä huoli perussiisteydestä: imuroi roskat ja pölyt pois, pyyhi pöydät ja muut tasot puhtaiksi, pese WC ja kylpyhuone tahrattomiksi ja anna kodillesi sellainen loppusilaus, mitä on ilo katsella. Kukaan ei pohdi siivoustiheyttä, mutta tahrainen lattia tai seinät luovat helposti mielikuvan huonosti ylläpidetystä kodista.

5. Tee kodista kutsuva

Ensivaikutelma on tärkeä myös kodinostajalle - huolehdi siis sisäänkäynnin siisteydestä puhdistamalla portaat ja kynnysmatto ja vilkaise myös eteiseen. Ympäriinsä lojuvat kengät ja takit kertovat elämästä, mutta siisti sisäänkäynti luo harmonian tunnetta ja koti toivottaa paitsi asukkaat, myös vieraat tervetulleiksi.   Haluatko lisävinkkejä asunnon myyntiin? Lataa maksuton asunnon myyjän opas

 

Lataa opas asunnon myyntiin

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Tiesitkö tämän asunnon vaihtamisesta?

Tilaa uutiskirje

* Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
* Ole hyvä ja anna oikea sähköpostiosoitteesi.

Ole hyvä ja odota... Loading

Olen kiinnostunut
* Ole hyvä ja valitse kiinnostuksen kohteesi.

Voimmeko olla avuksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.