6 yleisintä syytä, miksi unelmakoti jää saamatta...

Mitkä ovat ne yleisimmät syyt, jotka vaikuttavat siihen, että viimein löytynyt, myynnissä oleva unelmakoti jää saamatta? RE/MAXin välittäjät tiivistivät ne viisi yleisintä syytä, jotka useimmiten tulevat kaupan tielle – ja keinot, joilla voit itse toiminnallasi varmistaa, ettei haluamasi asunto mene ohi suun.  

 

1. Viivyttely tarjouksen teossa

Jos olet löytänyt aidosti kiinnostavan asunnon, ja edes pohdit tarjouksen tekemistä, indikoi myyjälle tai välittäjällä kiinnostuksesi selvästi. Tätä tietoa ei kannata pantata – sillä vaikket vielä voisi tehdäkään tarjousta, kannattaa viestiä, että todennäköisesti tulet tekemään. Jos myyjä saa muualta tarjouksen asunnosta, hän ei jää odottamaan kilpailevaa tarjousta, jollei tiedä, että sellainen olisi tulossa. Parasta on osoittaa aito kiinnostus ja vaihtaa välittäjän tai myyjän kanssa yhteystiedot jo näytössä, jos harkitset tarjouksen tekemistä.  

 

2. Lainaa ei ole neuvoteltu valmiiksi

Nykypäivänä ehdollinen tarjous, jossa ei vielä ole varmaa tietoa pankkilainasta, vie harvemmin kauppaan. Jos kohde herättää myös muiden kiinnostuksen, harva asunnonmyyjä ottaa huomioon ehdolliset tarjoukset. Varminta on aina neuvotella lainalupaus pankin kanssa etukäteen. Tällöin voit toimia ja tehdä varteenotettavan tarjouksen heti kun sen aika on.

 

3. Oma koti ei ole edes myynnissä kun uutta jo haetaan

Toinen ehdollisen tarjouksen skenaario ei myöskään ole toimiva, silloin kun kohteesta on kilpailua. Jos ehtona tarjouksessa on se, että nykyinen koti pitää saada myytyä ennen tarjousta, mutta se ei ole vielä edes myynnissä, on asemasi ostajana heikko. Nykyään myös pankit ovat melko tiukkoja lainan myöntämisen suhteen. Vaikka taustalla olisi hyvätkin tulot, suositaan sitä, että vanha asunto saadaan myytyä ennen uuden lainan myöntämistä.  

 

4. Tavoittelet budjetillesi liian kallista kotia

Jos tavoittelet lähtökohtaisesti asuntoja, joiden pyyntihinta on jo budjettisi rajoilla, päädyt todennäköisesti häviämään tarjouskaupassa. On hyvä varautua nostamaan omaa tarjoustaan, jotta pärjää kilpailussa muita tarjouksia vastaan. Siksi voikin olla fiksumpaa tavoitella asuntoa, joka jättää budjettiisi vielä muutaman tuhannen euron verran pelivaraa.

 

5. Tarjouksen epärealistiset ehdot

Asunnonostajan on myös hyvä muistaa realismi omissa ehdoissaan. Esimerkiksi asunnon vapautuminen on usein neuvottelun varainen ehto. Jos asunnossa kuitenkin asuu suurempi perhe, vaatimus vapautumisesta vaikkapa kahden viikon sisään voi yksinkertaisesti olla epärealistinen. Kannattaa ottaa huomioon, että mitä useampi asukas asunnossa on, sitä vaikeampi on järjestää väliaikainen muutto. Kun vaatimus vapautumisesta on neuvoteltu realistiseksi, on sinulle suurempi mahdollisuus todella saada unelmakotisi. On parempi malttaa hetki sen sijaan, että laatisi epärealistiset ehdot, jotka kaatavat muuten hyvältä vaikuttavan kaupan.

 

6. Kauppa jää kiinni pienestä summasta

Kun ostaja tekee tarjouksen, tekee myyjä usein vastatarjouksen, ja tätä voidaan käydä useampikin kierros. Mutta jos todella etsit itsellesi unelmakotia, ja jäät muutaman satasen vuoksi käymään vielä lisäneuvotteluja, voi väliin tulla toinen ostaja, joka vie unelmakodin nenäsi edestä. Esimerkiksi tuhat euroakaan ei aina ole suuri summa, kun se suhteutetaan kaupan kokonaisarvoon – jos kyseessä on todella unelmakotisi. Siksi vastatarjousta tehdessäsi kannattaa miettiä, onko ehdotettu summa jo kenties tarpeeksi lähellä omaa tarjoustasi ja tarttua siihen jos näin on.  

Pätevän kiinteistönvälittäjän avulla tiedät paremmin, miten toimia myös asunnonostajana, jotta unelmakoti ei pääse hyppysistä. RE/MAXin kiinteistönvälittäjät auttavat mielellään myös kodin ostamisessa.  

 

         

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Tiesitkö tämän asunnon vaihtamisesta?

Tilaa uutiskirje

* Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
* Ole hyvä ja anna oikea sähköpostiosoitteesi.

Ole hyvä ja odota... Loading

Olen kiinnostunut
* Ole hyvä ja valitse kiinnostuksen kohteesi.

Voimmeko olla avuksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.