Hyvä kiinteistönvälittäjä tuntee asuinalueen...

Kiinteistönvälittäjän ammattitaitoon kuuluu olennaisesti aluetuntemus. Asunnon ostopäätökseen vaikuttaa etenkin kaksi tekijää: itse asunto sekä sijainti, jonka merkitys on usein suurempi kuin asunnon yksityiskohtien. Sen lisäksi asuinalue vaikuttaa asunnon hinnoitteluun. Kiinteistönvälittäjä, joka tuntee alueen, osaa myös hinnoitella sen oikein.

 

Asuinalue vaikuttaa ostopäätökseen usein vähintään yhtä paljon kuin asunto

Kiinteistönvälittäjän aluetuntemus auttaa potentiaalista asunnon ostajaa visioimaan elämäänsä asunnossa. Ostopäätöstä tehtäessä asuinalue punnitaan: sopiiko se ostajan elämäntilanteeseen ja - tyylin? Myös sijoitusasunnon ostajat haluavat tietää, onko asuinalue sellainen, joka vetää puoleensa vuokralaisia.

“Välittäjän aluetuntemuksella on todella iso merkitys asuntokaupassa. Koti myydään ja ostetaan kokonaisuutena ja siihen vaikuttaa sekä itse asunto, että alue missä se sijaitsee ja sen tarjoamat palvelut ja mahdollisuudet”, RE/MAXin kiinteistönvälittäjä Miia Karppinen sanoo. Asunnon yksityiskohtia pystyy muuttamaan paljonkin remontoimalla, mutta sijainti on se, mihin sitoudutaan. Asuntonäyttöön tulevat ostajat eivät aina itse tunne aluetta kovin hyvin, joten alueen tunteva kiinteistönvälittäjä voi muuttaa varovaisen kiinnostuksen asuntoa kohtaan aidoksi innostukseksi.  

 

Potentiaalinen asunnon ostaja arvostaa tietoa alueesta

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä jakaa ostajalle tietoa alueen palveluista, kuten kouluista, päiväkodeista. Hän voi myös antaa tietoa tulevaisuuden näkymistä alueella: miten alue kehittyy, onko käynnissä hankkeita, jotka vaikuttavat alueeseen pidemmällä tähtäimellä? “Asunto on koti, jossa eletään arkea. Ja arkea helpottavat asiat muodostavat mielikuvan siitä, miten arki sujuu juuri tietyssä asunnossa tietyllä alueella”, Karppinen kiteyttää. Tieto esimerkiksi takapihalta alkavasta metsäpolusta, uimarannasta tai läheisestä leikkikentästä on usein ostajille arvokasta.

Tietyn alueen kuin omat taskunsa tunteva kiinteistönvälittäjä saattaa osata myös vinkata kulman takana olevasta hyvästä ravintolasta tai harrastusmahdollisuuksista. Kaikki nämä tekijät yhdessä myyvät lopulta asunnon juuri sopiville ostajille. Alueen liikenneyhteydet ovat myös monelle asunnon ostajalle oleellinen tieto. Asuinalueen tunteva välittäjä on ajan tasalla niin liikenneyhteyksistä, oli kulkupelinä sitten auto, polkupyörä tai julkinen kulkuväline, kuten bussi.

 

Miia Karppinen (RE/MAX Noste, Lahti) tietää aluetuntemuksen tärkeyden välittäjän työssä.  

 

Aluetuntemus vaikuttaa asunnon oikeaan hinnoitteluun ja markkinointiin

Asunnon hinnoitteluun vaikuttaa myös aluetuntemus. Hinta-arvio on aina yhdistelmä dataa ja aluetuntemusta, toisin sanoen hintaan vaikuttavat myös alueen kehittymisen trendit. Alueen tunteva välittäjä pystyy kertomaan ja perustelemaan, mikä on oikea hinta juuri kyseiselle asunnolle juuri kyseisellä alueella. Jollei alueen markkinat ole tutut, pelkistä tilastoista katsomalla ei saa asuntoa hinnoiteltua oikein ja parasta hintaa kaupassa.

“Asiantunteva välittäjä osaa ottaa huomioon hinnoittelussa ne tosiasiat, jotka voivat olla juuri tämän tyyppisen asunnon etsijälle merkityksellisiä asioita. Jos esimerkiksi myydään isoa omakotitaloa, jonka potentiaalinen ostajakunta on iso lapsiperhe, on koulujen ja päiväkotien ja lähellä olevan leikkikentän läheisyys erittäin tärkeä asia. Yhtä tärkeä asia voi olla eläkeläiselle hyvät julkiset kulkuyhteydet tai ruokakaupan tai terveyskeskuksen läheisyys”, Karppinen antaa esimerkkejä.

Aluetuntemus vaikuttaa myös suoraan asunnon tehokkaaseen markkinointiin. Tärkeää asunnon markkinoinnissa on markkinoinnin kohdentaminen juuri oikeille ostajille. Kun kiinteistönvälittäjä tuntee alueen hyvin, hän tuntee myös markkinat, jotka asunnolla on juuri kyseisellä alueella. Myynti-ilmoituksessa osataan silloin korostaa oikeita asioita, jotka herättävät todellisten, potentiaalisten ostajien mielenkiinnon.  

 

Haluatko löytää kiinteistönvälittäjän, joka tuntee juuri sinun alueesi asuntomarkkinan?

Löydä sinulle sopiva välittäjä >   

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Tiesitkö tämän asunnon vaihtamisesta?

Tilaa uutiskirje

* Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
* Ole hyvä ja anna oikea sähköpostiosoitteesi.

Ole hyvä ja odota... Loading

Olen kiinnostunut
* Ole hyvä ja valitse kiinnostuksen kohteesi.

Voimmeko olla avuksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.