Sisustustrendit 2022 – 10 trendiä kodin sisustukseen...

Millaisia ovat sisustustrendit vuodelle 2022? Keräsimme sisustuksen 10 nousevaa trendiä, jotka tarjoavat inspiraatiota niin nykyisen kodin päivitykseen kuin uuden kodin sisustuksen suunnitteluun.

 

10 sisustustrendiä vuodelle 2022

 

1. Vastuullisuus on tullut jäädäkseen

Vastuullisuus on sisustuksen trendi, joka on tullut jäädäkseen. Luonnonmukaisten materiaalien käyttö sekä sisustusmateriaalien ja huonekalujen kestävyys ja kierrätettävyys ovat nousseet entistä tärkeämmäksi valintakriteeriksi myös kotisisustajan ostopäätöksissä. Vastuullinen sisustaminen ei ole ohi menevä trendi vaan ennemminkin tulevaisuuden tapa toimia. 

 

2. Kierrätettävyys kunniaan

Osana entistä vastuullisempaa toimintaa, huonekalujen ja sisustusmateriaalien valmistajat panostavat entistä enemmän sekä tuotteiden kestävyyteen että kierrätettävyyteen. Kuluttajille tämä näkyy muun muassa materiaaleissa – yhä useampi toimija pyrkii käyttämään tuotannossaan muun muassa kierrätettyä puuta, metallia ja muovia. Myös luonnolliset materiaalien, kuten pellavan, korkin, bambun ja hampun käyttö tullee lisääntymään myös vuonna 2022. 

3. Tilojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys entistä tärkeämpää

Etenkin koronan myötä, kodin merkitys on kasvanut ja kodista on tullut paikka, jossa tehdään töitä, opiskellaan, harrastetaan ja vietetään vapaa-aikaa. Kodin tilojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys on yksi asumisen ja sisustamisen trendi, joka on on tullut jäädäkseen. 

Miten lastenhuone muuntautuu päiväsaikaan työhuoneeksi? Miten keittiön pöydän ääressä voi tehdä töitä ilman, että ergonomia kärsii? Monikäyttöisyys ja muunneltavuus näkyy tällä hetkellä esimerkiksi huonekalujen suunnittelussa. Monet huonekaluvalmistajat ovat tuoneet markkinoille innovatiivisia säilytysratkaisuja tai esimerkiksi huoneen jakamiseen/tilan muuntamiseen liittyvillä tuotteilla.

 

 

4. Vanhasta uutta – tuunaus, DIY, upcycling

Tee se itse -kulttuuri jatkaa suosiotaan myös vuonna 2022. Vanhat huonekalut ja sisustuselementit saavat entistä useammin uuden elämän pienellä tuunauksella. Erityisesti upcycling on tällä hetkellä yksi kiinnostava trendi. Upcyclingin ideana on se, että hyödytön materiaali muunnetaan uuteen, entistä laadukkaampaan tai arvokkaampaan, muotoon.  

 

 

5. Vintage ja antiikki nousevat vahvemmin esiin

Vintage ja antiikki tulevat näkymään entistä laajemmin erilaisten tilojen sisustuksessa. Vastuullisuuden lisäksi vintage- ja antiikkitavarat tuovat sisustukseen persoonallisuutta ja särmää. 

Käytettyjen vintage- ja antiikkitavaroiden kauppapaikkoja on entistä enemmän verkossa ja sosiaalisen median kanavissa, mikä omalta osaltaan lisää kuluttajien kiinnostusta. 

 

6. Retroilua rohkeasti

Vintagen ja antiikin ohella 70-luvun retrohenkisyys näkyy entistä enemmän kotien ja muiden tilojen sisustuksessa vuonna 2022 sisustustrendeissä näkyy muun muassa 1970-kuvun pyöreiden ja pehmeiden muotojen lisääntyminen. Pyöreitä ja pehmeitä reunoja on nähtävissä huonekaluissa, kuten sohvissa, nojatuoleissa ja sängyn päädyissä. Pyöreiden reunojen käyttö jatkuu myös pienemmissä sisustuselementeissä, kuten maljakoissa, vaaseissa ja ruukuissa. Nostalgia näkyy myös erilaisissa muotoiluissa, kuten värikkäänä lasina ja metallien käytössä paluun.  

 

 

7. Pehmeät, luonnolliset sävyt 

Kokovalkoinen sisustus on viime vuosina saanut entistä useammin väistyä muiden pehmeiden, luonnollisten sävyjen tieltä. 

Sisustuksen tämänhetken trendivärit mukailevat luonnonsävyjä, erilaisten beigejen, ruskeiden, oljen ja saven sävyt rauhoittavat kodin ilmeen. Näillä väreillä on helppo luoda harmoninen sävypohja, johon halutessaan on voi yhdistää väripilkkuja yhtä helposti kuin valkoiseen. Jos olet yhä valkoisen fani, luonnon neutraalit sävyt liittoutuvat valkoisen kanssa tuomaan syvyyttä ja pehmentävää vaihtelua yleisilmeeseen. 

 

8. Luonnolliset materiaalit rokkaavat

Yhtä lailla kuin luonnosta lainatut sävyt tulevat sisustukseen, myös luonnonmateriaalit kaikissa muodoissaan ovat nyt yksi keskeisistä elementeistä kodin sisustuksessa. Puu, luonnonkivet, olki, rottinki ja korkki – kaikki luonnosta löydetty materiaali on nyt pinnalla. Se kietoutuu yhteen myös kestävyyden teeman kanssa, joka on vahvasti läsnä vuosi vuodelta enemmän. 

 

 

9. Vihreät keitaat ja luonto lähelle 

Viherkasvivillitys jatkuu. Kotiin rakennetaan nyt omia keitaita, joilla luodaan rauhallista tunnelmaa. Huonekasvit puhdistavat sisäilmaa, ja luonnon lehtivihreän keskellä oleminen alentaa stressiä. Myös isot ikkunapinnat pihalle, lasitetut puutarhahuoneet ja terassit tuovat luonnon entistä tiiviimmin osaksi sisustusta. 

 

 

 

 

10. Rustiikkiset yksityiskohdat

Tämä trendi on suomalaisille helppo ymmärtää; trendi tuo mökin tunnelmaa kotiin. Rustiikkisessa trendissä saavat näkyä kädentaidot ja tekijän kädenjälki teollisen täydellisyyden sijaan. Puiset yksityiskohdat, saumat ja pinnat ovat osa kauneutta. 

 

Kuvat: Unsplash

 

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Tiesitkö tämän asunnon vaihtamisesta?

Tilaa uutiskirje

* Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
* Ole hyvä ja anna oikea sähköpostiosoitteesi.

Ole hyvä ja odota... Loading

Olen kiinnostunut
* Ole hyvä ja valitse kiinnostuksen kohteesi.

Voimmeko olla avuksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.