Suomi - asuntoilmoitus - suomi sanakirja...

Rahoitusvastike. 2h, avok, s, p, vh. Energialuokka B. Kuulostaako heprealta? Tällaisia termejä ja lyhennyksiä käytetään usein asuntoilmoituksissa. Miten asuntoilmoitusta tulisi tulkita ja miten hyvä asuntoilmoitus laaditaan?

Asuntoilmoitus antaa kokonaiskuvan asunnosta

Asuntoilmoituksen tarkoituksena on antaa myytävästä tai vuokrattavasta asunnosta mahdollisimman kattava kokonaiskuva. Asuntoilmoittelu on siirtynyt entistä enemmän verkkoon. Tutustumalla tietyn asunnon ilmoitukseen tulisi ostajalle välittyä selkeä kuva kohteesta, sen perustiedoista ja vahvuuksista.

Miten asuntoilmoitusta luetaan?

Asuntoilmoituksia lukiessa voi helposti mennä sormi suuhun erinäisten lyhenteiden ja ilmaisujen vuoksi. Keräsimme seuraavan listan yleisimmistä asuntoilmoituksissa esiintyvistä lyhenteistä ja tiedoista ja niihin liittyvistä selitteistä.

Yleinen esittelyteksti

Asuntoilmoituksessa on useimmiten yleinen esittelyteksti, jossa kuvataan asuntoa, aluetta ja asunnon vahvuuksia. Hyvä asunnon esittelyteksti on selkeä ja sisältää ostajan näkökulmasta oleelliset asiat.

Asunnon perustiedot

Perustiedoissa esitellään muun muassa asunnon sijainti, pinta-ala, huonemäärä ja yleiskunto. Asunnon huonemäärä esitetään usein lyhennettynä (esimerkiksi 2h + k = kaksi huonetta ja keittiö). Juuri nämä lyhenteet voivat aiheuttaa päänvaivaa asunnon myyjälle tai ostajalle. Seuraavassa on lista yleisimmistä asuntoilmoituksissa käytettävistä lyhenteistä.

Asuntoilmoituksissa usein käytettävät lyhenteet

Asuntoilmoituksissa käytetään usein lyhenteitä. Tämä tapa juontaa juurensa aikaan, jolloin asuntoilmoituksia alettiin julkaista lehdissä. Kun palstamillimetrejä oli käytössä rajallinen määrää ja ilmoitustila oli kallista, lyhenteillä asunnon tiedot voitiin esittää tiivistetysti.

Yleisimmät lyhenteet ja niiden merkitykset

Asuin- ja ulkotilat mh = makuuhuone alk = alkovi oh = olohuone ah = asuinhuone th, työh = työhuone rt = ruokailutila rh = ruokailuhuone tkh = takkahuone Ruuanvalmistustilat k = keittiö ak, avok = avokeittiö bk = baarikaappi kk = keittokomero kt = keittotila ks = keittosyvennys kn = keittonurkkaus apuk = apukeittiö tupak, tpk, tk = tupakeittiö pk, pienk = pienoiskeittiö Pesutilat ph = pesuhuone pkh = pukuhuone s, lh= sauna, löylyhuone kph = kylpyhuone sh = suihkuhuone wc = wc-tila Muut tilat et = eteinen khh = kodinhoitohuone ku, k.ull = käyttöullakko käyt = käytävä tekn, tt = tekninen tila tk = tuulikaappi var = varasto vh = vaatehuone siiv, sk = siivouskomero pykk = pyykkikaappi Ulkotilat at = autotalli ak = autokatos ap = autopaikka, avoin ter = terassi p. parv = parveke rp, r.parv = ranskalainen parveke l. parv = lasitettu parveke

Asunnon hintamerkinnät

Asunnon hintamerkinnät voivat herättää ihmetystä asuntoilmoituksen lukijassa. Asunnon hinnasta voidaan esittää kolme tietoa: myyntihinta, velkaosuus ja velaton hinta. Asunnon velaton hinta on myyntihinnan ja velkaosuuden summa. Maksamalla velattoman hinnan saat itsellesi kirjaimellisesti velattoman asunnon. Jos taas maksat asunnosta myyntihinnan, jää vastuullesi asunnon velkaosuus, jonka voit maksaa pois asunnon oston yhteydessä tai voit lyhentää lainaa pikkuhiljaa maksamalla rahoitusvastiketta kuukausittain. Uudiskohteiden osalta on hyvä huomioida, että niiden ilmoitettu myyntihinta on usein pieni, mutta vastaavasti velkaosuus on suuri. Tutustu asuntokaupan sanastoon >   Kaipaatko vinkkejä asunnon myyntiin? Lataa maksuton asunnon myyjän opas! lataa asunnon myyjän opas

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Tiesitkö tämän asunnon vaihtamisesta?

Tilaa uutiskirje

* Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
* Ole hyvä ja anna oikea sähköpostiosoitteesi.

Ole hyvä ja odota... Loading

Olen kiinnostunut
* Ole hyvä ja valitse kiinnostuksen kohteesi.

Voimmeko olla avuksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.