Yllättävimmät sattumukset asuntonäytöllä – kiinteistönvälittäjät k...

Kiinteistönvälittäjät ovat usein mukana elämän suurimmissa muutoksissa ja päätöksissä. Silloin tällöin – aivan kuten elämässä – asuntonäytöilläkin sattuu ja tapahtuu, mutta siitä huolimatta yllättävilläkin tilanteilla on usein onnellinen loppu. Kokosimme RE/MAXin kiinteistönvälittäjien mieleenpainuneita kommelluksia asuntonäytöiltä. Yllättävimmätkin sattumuksetkin kuitenkin vievät asuntokauppoihin, kiitos välittäjien ammattitaidon sekä salamannopean tilannetajun.  

 

Kylpyhuoneen erikoinen, omatoiminen kuntotarkastus vakuutti

“Kylpyhuoneesta kuului omituinen ääni läpi ruuhkaisan ensiesittelyn puheensorinan. Menin tarkistamaan tilanteen ja näin katsojan, joka toinen sukka kädessään testaili kylppärin lattiaa paljaalla jalallaan, liuttaen sitä laatalta toiselle. Kysyin ystävällisesti: ”Jokos täällä on kuntotarkastus käynnissä?” Vastaamatta kysymykseeni samainen asiakas riensi keittiöön ja palasi voiveitsellä varustautuneena avaamaan lattiakaivon ritilää, jonka jälkeen hän kurkisteli ja huhuili kaivoon. Asiakas ei sitten ollutkaan kiinnostunut ostamaan kyseessä olevaa huoneistoa, mutta omaperäistä kuntotarkastusta kanssani seurannut toinen katsoja soitti minulle iltapäivällä ja kertoi haluavansa ostaa asunnon – varsinkin kun kuntotarkastuskin on jo tehty. Asunto löysi uuden omistajansa huvittuneissa merkeissä. Omatoimista kuntotarkastajaa en tavoittanut, mutta toivottavasti hänkin on löytänyt uuden ihanan kodin.”  

 

Yllätyssaunoja oli varma valinnastaan

“Kerran pidin ensiesittelyä rivitalohuoneistossa, jossa oli todella paljon ihmisiä. Kylpyhuone ja saunatila sijaitsivat yläkerrassa ja itse olin melko pitkälti alakerrassa tervehtimässä uusia asiakkaita. Kun menin yläkertaan, löysin yhden asunnon katsojan saunomasta. Hän oli päättänyt testata, miten hyvin sauna toimii ja mennyt sinne vähän ennen kuin muut lähtivät. Tilannehan oli melko erikoinen, koska tietenkään toisen saunaa ei saa käyttää ilman lupaa. Tilanne oli kuitenkin hauska, koska vakuuttunut asiakas jätti tarjouksen, joka oli yli pyydetyn hinnan, koska saunassa oli niin hyvät löylyt. “

 

Alaston asunnon omistaja unohti näytön

Kerran perjantai-iltana olin after workeillä ja näin asiakkaani – eli asunnon omistajan – samaisessa ravintolassa. Varmistin kohtaamisessa, että onhan sunnuntain tuleva asuntonäyttö vielä muistissa, ja hän myönteli. Sunnuntaina tulin asunnolle, ja huomasin jo eteisessä, että jokin oli nyt eri lailla. Asunto oli aina hyvin siisti, mutta tällä kertaa asunnon omistajan kengät olivat eteisessä vinossa, enkä saanut vastausta huhuiluuni. Löysin asunnon myyjän X-asennosta, alastomana takan edestä täydessä unessa. Päättelin, että viikonloppu oli tainnut venähtää. Tarkistin, että hän oli kunnossa, eikä takka ollut päällä ja otin asuntonäyttöön tulijat vastaan rappukäytävässä kertoen, että näyttö piti siirtää sairastumisen vuoksi. Kuitenkin kohtasin tuolloin asunnon katsojia samasta talosta, joilla oli kaksi muutakin asuntoa talosta myytävänä, ja sain nämäkin asunnot myyntiin. Sen lisäksi tämä alkuperäinen asuntokin löysi ostajat myöhemmästä näytöstä. Loppu hyvin, kaikki hyvin.”  

 

Kissa, joka teki katoamistempun

“Kerran kun olimme kuvaamassa yhtä asuntoa, perheen kissa hävisi täysin jäljettömiin. Kun lopetimme kuvaukset, huomasimme, että jotain puuttui. Minne perheen rakas lemmikki oli kadonnut? Olimmeko hukanneet sen kuvauksissa? Pelkäsimme sydän syrjällämme, että se oli livahtanut ulos kuvausten aikana, ja etsimme kissaa joka paikasta 45 minuuttia vielä kuvausten jälkeen. En eläinrakkaana ihmisenä pystynyt jättämään omistajaa yksin etsimään, vaan halusin varmistaa, että tilanne selviäisi. Lopulta kissa löytyi peiton alta varsin tyytyväisenä ja kunnossa. Se oli mennyt sinne nukkumaan kuvausten ajaksi. Onneksi se ei ollut päässyt karkuun!”  

 

Lupakirjat ja dokumentit – pitikö olla muutakin kuin suullinen lupa?

“Olen ollut kymmenen vuotta alalla, ja aina silti tulee tilanteita, jotka ovat ensimmäistä kertaa vastassa. Eräs tilanne oli, kun kyseessä oli asunto-osakekauppa ja myyjänä iäkkäämpi asiakkaani. Olin varmistellut useasti ennen kauppaa, että onhan hän ottanut osakekirjan mukaansa tallelokerosta, jossa osakirjan piti sijaita. Noutaessani myyjää kaupantekoon toiselle paikkakunnalle, varmistin vielä, että hän oli ottanut aiemmin puheena olleen osakekirjan mukaansa. Asiakas meni hämilleen ja kertoi, että hänellä on kyllä lupa myydä asunto. Kun asiaa selviteltiin, kävi ilmi, että asiakas olikin juuri ennen kaupantekoa joutunut ulosottoon, ja hän tarvitsisi kaupantekoon myös viranomaisen luvan. Käännyimme takaisin, sillä ilman asianmukaista viranomaislupaa ja oikeita dokumentteja ei kauppoja voitu lähteä tekemään. Joimme kahvit rauhassa ja kaupat sovittiin seuraavalle viikolle. Asiakas oli pahoillaan asiasta, ja ihmetteli jälkikäteen, miten olin niin viilipytty, kun hän itse oli menettänyt yöunia asian vuoksi. Hän kiitteli sitä, että jaksoin hoitaa tämän hänelle hankalan tilanteen parhain päin, ja kaikki muutkin suhtautuivat asiaan hienosti ja ymmärtäväisesti.”

 

Asunto oli myyty kertaalleen väärällä osakekirjalla – kukaan ei ollut huomannut

“Olimme keskellä kaupantekoa uudehkossa rivitaloyhtiössä, kun rutiininomaisesti tarkistin osakkeen numerot – ja huomasin, ettei osake ollutkaan oikea! Osakekirja kuului saman taloyhtiön toiselle asunnolle – joka kaiken lisäksi oli kertaalleen jo myyty, myöskin väärällä osakekirjalla. Kävi ilmi, että rakentaja oli vahingossa sotkenut asuntojen numerot, eikä kukaan edes pankissa ollut huomannut asiaa ennen tekemääni rutiinitarkistusta. Järjestin niin, että osakekirjat saatiin vaihdetuiksi oikeille omistajilleen ja kaupat saatiin päätökseen oikealla osakekirjalla.”  

 

Hätäapuna lasten hoidossa ja muuttolaatikoiden pakkaamisessa

“Tässä työssä ne sattumukset ovat niitä pieniä elämän sattumia, joita tulee eteen. Olen vuosien varrella esimerkiksi apuna pakannut muuttolaatikoita, siivonnut asuntoja ennen näyttöä, luonut lumikinoksia, haravoinut pihoja, pukenut ja syöttänyt lapsia, auttanut kaikessa mahdollisessa ja välillä mahdottomassa – ja ajatellut välillä, että olenko ihan viisas. Lopulta teemme kuitenkin töitä ihmisille – ja suurin ilo tulee auttamisesta.”  

 

 

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Tiesitkö tämän asunnon vaihtamisesta?

Tilaa uutiskirje

* Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
* Ole hyvä ja anna oikea sähköpostiosoitteesi.

Ole hyvä ja odota... Loading

Olen kiinnostunut
* Ole hyvä ja valitse kiinnostuksen kohteesi.

Voimmeko olla avuksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.