Markkinakatsaus toukokuu 2019...

Kauppamäärien laskuprosentit lievenivät, pääkaupunkiseudulla kauppamäärien kasvu jatkuu

Huhtikuussa kauppamäärät kääntyivät nousuun verrattuna vuoden 2018 huhtikuuhun. Kokonaiskauppamäärien laskuprosentit lievenivät ja pääkaupunkiseudulla kauppamäärien kasvu jatkuu. Uudiskohteissa kauppamäärät ovat vähentyneet reilusti.

Kauppamäärien lasku jatkuu, mutta pientä piristymistä on näköpiirissä

Käytettyjen asuntojen ja omakotitalojen koko alkuvuoden eli tammi-huhtikuun kauppamääriä vertailtaessa laskua kaupoissa oli reilu 1% koko Suomessa. Huhtikuun markkinakatsauksessamme (18.4.2019) kerroimme, että kauppamäärissä oli laskua 3% tammi-maaliskuussa, joten laskuprosentti ei ollut yhtä iso huhtikuun jälkeen. Huhtikuussa kauppoja tehtiin koko Suomessa 5004 kappaletta, joka on lähes sama määrä kuin vuoden 2018 huhtikuussa. Pääkaupunkisedulla kauppoja tehtiin huhtikuussa 1389 kappaletta, joka on 6% enemmän kuin huhtikuussa 2018. Alkuvuonna 2019 kauppamäärien nousu on ollut pääkaupunkiseudulla yli 3%. Käytetyissä kerrostaloasunnoissa kauppamäärät ovat koko Suomessa laskeneet alkuvuonna 2019 lähes 4% vuoteen 2018 verrattaessa. Pääkaupunkiseudulla tämän asuntotyypin kaupoissa oli nousua huhtikuussa lähes 2%, joka kauppakappaleissa on 65 kauppaa. Kaupungeissa kasvua käytettyjen kerrostalojen kaupoissa on ollut Helsingissä (lähes 2%), Espoossa (lähes 3%), ja Vantaalla (1%). Laskua kauppamäärissä alkuvuonna 2019 oli Tampereella (3%), Turussa (lähes 1%), Lahdessa (15%), Jyväskylässä (13%), Lappeenrannassa (lähes 1%) ja Oulussa (lähes 7%) verrattuna vuoden 2018 alkuun. Omakotitaloissa kauppamäärät nousivat tammi-huhtikuussa 4% verrattuna vuoden 2018 alkuun. Helsingissä nousua oli 7%, Espoossa 2%, Vantaalla 9%, Turussa 8%, Lahdessa 3%, Jyväskylässä 14% ja Oulussa 15%. Laskua omakotitalojen kauppamäärissä oli Tampereella 7% ja Lappeenrannassa 30%.

Uudisasuntokauppa vähentynyt vuoden takaiseen verrattuna

Suurin muutos asuntokauppojen kappalemäärissä on tapahtunut uusien asuntojen kaupassa, jossa koko maan kauppojen määrä putosi tammi-huhtikuun tarkastelujaksolla 12,6 %. Paikkakuntakohtaiset erot ovat varsin merkittäviä, kuten esimerkiksi Turussa uusien asuntojen kauppaa on tehty 59,9 % enemmän kuin viime vuonna, vastaavasti Tampereella kauppamäärä on 23,1 % miinusmerkkinen. Pääkaupunkiseudulla uusien asuntojen kauppamäärät ovat laskeneet tammi-huhtikuun aikavälillä 11% verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. ”Asuntorakennuttajien mukaan yhtenä merkittävänä syynä tähän on sijoittajien mielenkiinnon väheneminen ainakin toistaiseksi ja toisaalta uusien asuntojen rakentamisen aloitukset ovat vähentyneet. Nyt vaikuttaakin siltä, että asuntorakentamisessa ollaan palaamassa ns. normaalitasolle muutaman huippuvuoden jälkeen”, kertoo RE/MAXin laajentumispäällikkö Markku Välimäki.

Neliöhintojen nousu jatkuu

Koko Suomessa käytettyjen kerrostaloasuntojen keskimääräiset neliöhinnat jatkoivat nousuaan lähes 5% kasvulla tammi-huhtikuuhun 2018 verrattuna. Toteutunut keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostaloasunnoissa oli 3019 euroa, ja pääkaupunkisedulla 4724 euroa. Helsingissä neliöhinnoissa oli kasvua alkuvuonna 4%, Espoossa 1%, Vantaalla 6%, Tampereella 2%, Turussa 7% ja Oulussa lähes 10%. Neliöhinnat laskivat alkuvuonna Lahdessa yli 6% ja Jyväskylässä lähes 4% verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

RE/MAXin toiminnan jatkuva kehittäminen näkyy tuloksissa

RE/MAX-ketjun kauppamäärät ovat tänä vuonna olleet kasvussa edelliseen vuoteen lähes 10%. ”Kasvun taustalla on välittäjien erikoisosaamisen kehittäminen, esimerkkinä mm. Uudiskohde- ja Kiinteistöarviointimestarikoulutukset. Vahva erikoisosaaminen yhdistettynä tehokkaaseen markkinointiin ja välittäjien yrittäjähenkisyyteen ovat tuottaneet hyvää tulosta jo yli 10 vuotta Suomessa”, kertoo RE/MAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto. RE/MAX-ketju vahvistaa asemiaan pääkaupunkiseudulla kahden uuden yrittäjän aloittaessa toimintansa touko- ja kesäkuussa. Uudet toimistot avautuvat sekä Kallioon että Vallilaan.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi +358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi

 

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. REMAX toimii globaalisti yli 45 vuoden kokemuksella 110 maassa yli 7900 toimiston ja noin 125 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 12 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Tiesitkö tämän asunnon vaihtamisesta?

Tilaa uutiskirje

* Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
* Ole hyvä ja anna oikea sähköpostiosoitteesi.

Ole hyvä ja odota... Loading

Olen kiinnostunut
* Ole hyvä ja valitse kiinnostuksen kohteesi.

Voimmeko olla avuksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.