RE/MAX markkinakatsaus, lokakuu 2021...

Syyskuu oli kauppamäärillä mitattuna vuoden toiseksi paras kuukausi

Syyskuussa vanhoja asuntoja myytiin 6611 kappaletta, mikä on maaliskuun (6898 kpl) jälkeen tämän vuoden toiseksi paras kuukausi. RE/MAX-ketju kertoo markkinakatsauksessaan koko Suomen asuntomarkkinoiden kehityksestä KVKL:n Hintaseurantapalvelun lukujen perusteella. Nostamme myös esiin alueellisia huomioita markkinasta ja tulevaisuuden näkymistä. Markkinakatsauksessa tarkastellaan välittäjien tekemiä kauppoja. 

Vanhoja asuntoja myytiin tammi-syyskuussa 2021 välittäjien toimesta yhteensä 55 515 kappaletta, joka tarkoittaa noin 21% kasvua verrattuna aiemman 5 vuoden keskiarvoon. Verrattuna elokuuhun 2021 kasvua kertyi syyskuussa noin 6 %.

Tarkasteltaessa kehitystä alueellisesti, vanhojen asuntojen kauppamäärät ovat kasvaneet eniten pääkaupun-kiseudun kehyskunnissa (noin 24 %), kun tarkastellaan viimeisen kahden vuoden markkinakehitystä. Pääkau-punkiseudulla kauppamäärät ovat kasvaneet noin 15 % ja muualla Suomessa 18 % viimeisen kahden vuoden keskiarvoon verrattuna. 

Asuntomarkkinakatsaus syyskuu 2021


Kauppa käy asuntotyypistä riippumatta 

Vanhoja kerrostaloasuntoja myytiin koko Suomessa noin 16 % enemmän tammi-syyskuussa 2021 kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2019. Verrattaessa tämän vuoden myyntimääriä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan kasvua on koko Suomessa 23 %.  Isommissa kaupungeissa vanhojen kerrostaloasuntojen myyntimäärät ovat kasvaneet keskimäärin 10-40%, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 

Erityisen vilkkaasti vanhojen kerrostaloasuntojen kauppa on käynyt seuraavissa kaupungeissa (tammi-syyskuu 2021 vs. tammi-syyskuu 2019):

•    Oulu (+41%)
•    Jyväskylä (+32%)
•    Lahti (+23%)
•    Tampere (+20%) 
•    Espoo (+19%)
•    Vantaa (+16)

Asuntomarkkinakatsaus syyskuu 2021

Vanhojen omakotitalojen kauppamäärät pysyivät korkealla verrattuna vastaavaan tarkastelujaksoon vuonna 2019 ja 2020– koko Suomessa vanhoja omakotitaloja myytiin 13 % enemmän. Omakotitalojen myyntimää-rissä oli havaittavissa alueellisia poikkeavuuksia. Lahdessa, Turussa, Espoossa ja Jyväskylässä vanhoja oma-kotitaloja myytiin yli 20% enemmän kuin vuoden 2019 vastaavana ajankohtana. 

Tietyillä alueilla omakotitalojen myyntimäärät ovat ainakin hetkellisesti kääntyneet laskuun – esimerkiksi Helsin-gissä omakotitalojen myyntimäärät laskivat 9 % ja Oulussa 7 %. Oulu onkin tarkastelluista kaupungeista ainoa, jossa omakotitalojen myyntimäärät ovat olleet tasaisessa laskussa vuodesta 2019 eteenpäin. 

Asuntomarkkinakatsaus syyskuu 2021


Omakotitalojen myyntiajat lyhentyneet jopa useammalla viikolla

Valtakunnallisesti tarkasteltuna vanhojen kerrostaloasuntojen myyntiajat pitenivät maltillisesti, kun omakotitalot menivät taas nopeammin kaupaksi verrattuna vuoden 2019 vastaavaan tarkastelujaksoon. 

Valtakunnalliset myyntiajat asuntotyypeittäin (tammi-syyskuu 2021 vs. tammi-syyskuu 2019)

•    Kerrostaloasunnot (vanhat): 83 päivää (+3%)

•    Rivitaloasunnot (vanhat): 83 päivää (-14%) 

•    Omakotitaloasunnot (vanhat): 122 päivää (-8%)


Nopeiten vanhat kerrostaloasunnot ovat menneet kaupaksi Espoossa ja Vantaalla – keskimääräiset myyntiajat lyhenivät Espoossa reilut 18 % (70 päivästä 57 päivään) ja Vantaalla noin 13 % (75 päivästä 65 päivään). Pääsääntöisesti tarkasteltujen kaupunkien kohdalla myyntiajat laskivat, joitakin prosenttiyksiköitä tai kasvoivat muutamilla päivillä. Poikkeuksena kuitenkin Oulu, jossa myyntiajat kasvoivat yli 18 % (84 päivästä 99 päivään)

Omakotitalot menevät nopeasti kaupaksi melkein koko Suomessa ja keskimääräiset myyntiajat ovat tippu-neet 11 päivällä verratessa tammi-syyskuuhun 2019. Erityisen nopeasti vanhat omakotitalot ovat menneet kaupaksi Helsingissä, jossa myyntiajat ovat lyhentyneet 35 päivällä (-29%), Oulussa 25 päivällä (-23 %) ja Van-taalla 23 päivällä (-23%)

Asuntomarkkinakatsaus syyskuu 2021


Isojen asuntojen neliöhinnat kasvussa

Käytettyjen kerrostaloasuntojen neliöhinnat kasvoivat tammi-syyskuussa 2021 koko Suomessa melkein 9 %:ia vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan nähden. 

Isojen kaupunkien keskimääräisten neliöhintojen kasvu TOP 5 (tammi-syyskuu 2021 vs. tammi-syyskuu 2019)

•    Tampere: 3 836 €  (+14%)
•    Turku: 3 386 € (+13%)
•    Helsinki: 6 851 € (+13%)
•    Espoo: 4 748 € (+11%)
•    Vantaa: 3 627 € (+11%)

Asuntomarkkinakatsaus syyskuu 2021


KVKL:n toimitusjohtaja Annukka Mickelsson toteaa, että erityisesti isojen asuntojen neliöhinnat ovat olleet nousussa. Ennen koronapandemiaa yksiöiden sekä kaksioiden neliöhinnat ylittivät kolmioiden ja neliöiden neliöhintojen kasvun. Koronatilanne on kuitenkin saanut aikaan sen, että erityisesti isot asunnot ovat ky-syttyjä ja näiden neliöhinnat ovat kasvaneet pienempiin asuntoihin verrattuna enemmän.

Ennätyskuukaudet saivat jatkoa syyskuussa

RE/MAX-ketjun myynti jatkoi vahvalla kasvu-uralla syyskuun 2021 ollessa koko RE/MAX Suomen historian paras.
 
“Katseemme on vahvasti myös tulevassa ja vauhdittaaksemme kasvuamme panostamme jatkuvasti entistä enemmän rekrytointiin. Kiinnostus RE/MAXin brändiin ja toimintamalliin on ollut korkealla tasolla – niin kokenei-den välittäjien kuin alalle aikovien keskuudessa ”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja, Pasi Aalto.  

 

Selaa markkinakatsausta

 

 

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 20 573 4000 | pasi.aalto@remax.fi

 

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on yli 450 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti lähes 50 vuoden kokemuksella 110 maassa yli 8000 toimiston ja yli 140 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 12 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.


 

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Tiesitkö tämän asunnon vaihtamisesta?

Tilaa uutiskirje

* Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
* Ole hyvä ja anna oikea sähköpostiosoitteesi.

Ole hyvä ja odota... Loading

Olen kiinnostunut
* Ole hyvä ja valitse kiinnostuksen kohteesi.

Voimmeko olla avuksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.