RE/MAX markkinakatsaus, joulukuu 2019...

Syksyn kerrostaloasuntojen markkinat olivat keskimääräistä vilkkaammat. Omakotitalojen kauppa pääkaupunkisedulla kävi hyvin.

Marraskuussa käytettyjä asuntoja myytiin koko Suomessa 5277 kappaletta, joka on reilu 1% vähemmän kuin marraskuussa 2018. Syksyn (syys, loka ja marraskuu) kauppamääriä verrattaessa kasvua oli 5%. Myös koko vuoden kauppamäärissä oli kasvua – kauppoja tehtiin tammi-marraskuussa 4% enemmän kuin vuonna 2018. Pääkaupunkiseudulla kasvua kauppamäärissä oli tammi-marraskuussa 11%, ja muualla Suomessa kauppamäärät kasvoivat 2%. Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa kasvua oli 3%, Varsinais-Suomessa 4%, Keski-Suomessa 1%, Pohjois-Savossa 3% ja Lapissa 3%.

Omakotitalojen kaupat reilussa kasvussa tänä vuonna

Käytetyissä kerrostaloasunnoissa koko Suomessa kauppamäärät kasvoivat tammi-marraskuussa vuoteen 2018 verrattaessa 3%. Syksyllä eli syys-marraskuussa kasvua oli 6% - syksy oli siis keskimääräistä vilkkaampaa asuntomarkkinoilla. Marraskuun kauppamäärissä kasvua oli 2%. Pääkaupunkiseudulla marraskuun kauppamäärät kasvoivat 1%, ja tammi-marraskuun kauppamäärissä kasvua oli 7% - samoin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Oulussa kauppamäärät ovat kasvaneet viime vuoden tammi-marraskuusta 7%. Tampereella kasvua on ollut 4%, Jyväskylässä ja Lappeenrannassa 3%. Laskua kauppamäärissä oli Turussa 1% ja Lahdessa 3%. Omakotitaloissa kauppamäärät kasvoivat koko Suomessa tammi-marraskuussa 6%. Marraskuuhun 2018 verrattaessa laskua oli 4%. Syksyn kaupoissa kasvua oli vuoteen 2018 5%. Pääkaupunkiseudulla kasvua tammi-marraskuussa oli 16% verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan – syksyn kauppoja verrattaessa kasvua oli 20%. Keskimäärin omakotitalokauppoja tehtiin pääkaupunkiseudulla 119 kappaletta, kun vuonna 2018 keskiarvo oli 100 kauppaa kuukaudessa. Marraskuun vilkas omakotitalokauppa nosti koko vuoden 2019 kauppojen keskiarvoa. Helsingissä omakotitalojen kauppamäärissä oli kasvua tammi-marraskuussa 16%, Espoossa 20%, Vantaalla 13%, Turussa 12%, Tampereella 2%, Lahdessa 6%, Jyväskylässä 14% ja Oulussa 21%. Kauppamäärät laskivat Lappeenrannassa 8%. Syksyn kaupoissa varsinkin Espoossa oli vilkasta – kasvua oli vuoteen 2018 27%. Tampereella syksyn omakotitalokauppa hiljeni – kauppamäärät laskivat 17% verrattuna vuoden 2018 syksyyn.

Neliöhinnat kerrostaloissa nousussa

Koko Suomessa käytettyjen kerrostaloasuntojen keskimääräiset neliöhinnat nousivat 4% tammi-marraskuuhun 2018 verrattuna. Toteutunut keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostaloasunnoissa oli marraskuussa 3137 euroa, ja pääkaupunkisedulla 4846 euroa. Syksyllä Turussa neliöhinnat laskivat 3%, vaikka koko vuonna kasvua on ollut 5% verrattuna vuoteen 2018. Lappeenrannassa vuoden 2019 keskimääräiset neliöhinnat ovat pysyneet vuoden 2018 tasolla, mutta syksyllä kasvua oli 9%.

RE/MAX ketju saavutti taas uusia ennätyksiä!

RE/MAX-ketjun kauppamäärät nousivat taas marraskuussa 20% verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan – aktiiviset välittäjät nostivat ketjun tulokset uuteen ennätykseen. ”Tämä vuosi on ollut kaupallisesti hyvä ja odotamme ensi vuodelta ketjussamme vastaavaa kasvua. Matalat asuntolainan korot, kohtuullinen työllisyys sekä hyvä usko omaan talouteen tulevat auttamaan asuntomarkkinoita myös vuonna 2020”, kertoo RE/MAXin toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi  

Lisätietoja Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi +358 20 573 4000 | pasi.aalto@remax.fi       Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. REMAX toimii globaalisti yli 45 vuoden kokemuksella 110 maassa yli 7900 toimiston ja noin 125 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 12 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Haluan varata
Ilmaisen hinta-arvion

Kutsu RE/MAX-välittäjä arviokäynnille kotiisi, hän osaa suositella juuri sinulle ja kodillesi sopivaa palvelukokonaisuutta.
Varaa aika kalenterista, ja välittäjämme tulee arvioimaan asuntosi hinnan.
Hyvä, tarvitsemme vielä muutaman tiedon
Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi..
Ole hyvä ja kirjoita sähköpostiosoitteesi..
Ehdota aikaa
Alkaen klo
Toinen aika
Alkaen klo
Kiitos arviokäynnin varaamisesta
Alueesi RE/MAX-välittäjä on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian ja vahvistaa tapaamisajan.
Palvelinvirhe, lomaketta ei lähetetty.
Yritä uudelleen jonkin ajan kuluttua..
Loading

Tiesitkö tämän asunnon vaihtamisesta?

Tilaa uutiskirje

* Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
* Ole hyvä ja anna oikea sähköpostiosoitteesi.

Ole hyvä ja odota... Loading

Olen kiinnostunut
* Ole hyvä ja valitse kiinnostuksen kohteesi.

Voimmeko olla avuksi?

Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Ota yhteyttä!
Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa?
Anna meidän auttaa!

Ole hyvä ja kirjoita nimesi.
Ole hyvä ja kirjoita numerosi.
Ole hyvä ja kirjoita postinumerosi.
Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoitteesi.
Ole hyvä ja kirjoita viesti.