Kohdenumero: 80305001 Vierumäki, Maantiekylä, Vantaa

Telkkätie 17

Omakotitalo,
Keittiö, olohuone, 2 mh, 2 eteistä, wc, pukuhuone, pesutila, sauna, 2 varastoa, tekn.tila, autotalli
67 m2
3 h
Valmistunut
1967
Hoitovastike
/ kk
Velaton hinta

94 000 €

Myyntihinta

94 000 €

Seuraavaa esittelyä ei ole tiedossa:
Varaa yksityisesittely

Hannu Savolainen

YKV, LKV, AKA, MBA, INS., KHK

040 671 1177

hannu.savolainen@remax.fi

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Tietosuoja

TARJOUSKAUPPAKOHDE: 1967 valmistunut kiviainesrakenteinen omakotitalo, maalämpö, kuntotarkastettu 21.5.2023. Yli 60 Lden lentomelualueella

Vuonna 1967 valmistunut kiviainesrakenteinen omakotitalo, johon on vuosina 2012-2013 tehty kunnostuksia ja vuonna 2008 asennettu maalämpö. Oma kiinteistö 3020 m2.

Kuntotarkastettu 21.5.2023. Remonttikohde. Sijainti yli 60 Lden lentomelualueella. Yleiskaavassa työpaikka-alueeksi merkitty.

Tuusulan kunnan loppukatselmuspöytäkirja mukaan: Rakennus valmis 13.12.1967 ja loppukatselmus hyväksytty 16.12.1967.

Energialuokka B2018.
Keskeiset suositukset rakennuksen E-lukua parantaviksi toimenpiteiksi:
1. Ilmanvaihtojärjestelmän päivitys ikkunoiden vaihdon yhteydessä. Rakennukseen kustannustehokasta päivittää esimerkiksi Mitsubishi Lossnay 100 kaksi kappaletta ( ottoteho 3- 13 Wattia tunnissa) Ulkoseinään kaksi 100mm reikää ja sisäyksikkö sisäpuolelle.
Lämmöntalteenoton hyötysuhde 75%
2. Yläpohjan lisälämmöneristäminen.

Sijaitsee Tuusula kunnan Maantiekylän puolella Vantaan rajan välittömässä läheisyydessä. Postiosoite: Telkkätie 17, 01450 Vantaa, Vierumäki.

===============================================================================
TARJOUSKAUPPAKOHDE. Lähtöhinta on 94000. Pyydä kiinteistönvälittäjältä ohjeet tarjouksen tekemiseen.

1) Asunnon myynti-ilmoitus ilmoittaa tarjouskaupan lähtöhinnan.
2) Ostajat voivat tehdä tarjouksia korottamalla hintaa. Tarjoukset esitetään myyjälle tämän kohteen kiinteistönvälittäjän kautta, joka toimii yhdyshenkilönä osapuolten välillä.
3) Kun tarjousta korotetaan, kaikki tarjouksia tehneet ostajat saavat asiasta ilmoituksen sähköpostitse.
4) Asunnon myyjä voi hyväksyä haluamansa tarjouksen, kun se on ollut voimassa vähintään 44 tuntia. Myyjällä ei ole velvollisuutta hyväksyä korkeinta esitettyä tarjousta.
===============================================================================

Asuinrakennuksen tilat: Keittiö, olohuone, kaksi makuuhuonetta, kaksi eteistilaa, wc, pukeutumistila, pesutila, sauna, kaksi varastotilaa, tekninen tila, autotalli.

Kohde ja sen asuinrakennus kiteytetysti:
1. Omakotitalo, kiviainesrakenteinen, jossa myös huoneiden väliseinät kiviainesta.
2. Maalämpö 2008.
3. Vesikiertoinen lämmitys/patterit.
4. Vuonna 2012 patteriverkoston vuodon jälkeiset korjaukset.
5. Sijaitsee yli 60 Lden lentomelualueella.
6. Kiinteistön ala 3020 m2.

Tuusulan kunnan kaavasuunnittelijan mukaan:
- "Tällaisilla kovilla lentomelualueilla Tuusulan kunnan linjaus on ollut, ettei uusia tai korvaavia asuntoja (varten rakennuslupia) myönnetä. Asuinrakennuksen olevien rakenteiden sisällä tehtävät vähäiset muutokset voi olla ok. Rakennuksen ulkopuolelle on sallittu myös pieniä laajennuksia muiden kuin asuintilojen osalta, esimerkiksi asumista palvelevat pesutilat ok, laajennus enintään 20%, mutta kuitenkin enintään 15 kem2. Koska kyseessä on oleva rakennuspaikka näkisin, että asuinrakennusta palvelevan talousrakennuksen (esim autokatos, varasto tms..) kiinteistölle voisi mahdollisesti rakentaa."

- "Alueella on tällä hetkellä voimassa maantiekylän osayleiskaava (oikeusvaikutukseton). Tuusulan yleiskaava 2040 tulee kumoamaan tämän osayleiskaavan. Tuusulan yleiskaava 2040 on valtuuston hyväksymä, mutta ei vielä lainvoimainen. Tuusulan yleiskaavassa 2040 alue on esitetty työpaikka-alueeksi."

------------------------------------------

Tuusulan Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaan:
* Rakennusaine: Tiili.
* Lämmitys: Vesikeskuslämmitys.
* Valmistunut 1.1.1965.
* Kerrosala 90 m2 (ulkomitoin).
* Huoneistoala 67 m2 (sisämitoin).

------------------------------------------

Pyydä kiinteistönvälittäjältä myyntiesite sähköpostitse (hannu.savolainen@remax.fi).
Ehdota teille sopivia useita päiviä ja aikoja esittelylle esimerkiksi sähköpostitse, jonka jälkeen selvitän mikä niistä käy myyjälle.

Jos harkitset tarjouksen tekoa, kerro siitä joko esittelyssä tai esimerkiksi sähköpostilla, jonka jälkeen voin lähettää kohteen kaikki olennaiset asiakirjat sähköpostilla.

------------------------------------------
Asuinrakennuksen tarkempi kunto 29.05.2023 päivätyn kuntotarkastusraportin kohdan Yhteenveto mukaan:
* Merkittävimmät korjaus-, kunnostus- ja huoltotoimenpiteet ovat kasvillisuuden ja hienoaineksen poistaminen rakennuksen vierustalta, askelmien osalle käsijohteiden asentaminen, sokkelin pinnoittaminen, sadevesikourujen ja syöksytorvien vaihtaminen ja syöksytorvien alle loiskekuppien asentaminen, julkisivuverhouksen halkeamien korjaaminen ja rappauksen uusimiseen varautuminen, ikkunoiden puuosien huoltokäsittely, yläpohjatilan tuuletuksen tehostaminen, yläpohjan höyrynsulun asentaminen, autotallin ja teknisen tilan puutteiden kunnostaminen sekä ilmanvaihdon tehostaminen.

* Merkittävimmät jatkotutkimustarpeet liittyvät alapohjan toteutustavan selvittäminen, salaojien olemassaolon selvittäminen, perusmuurin vedeneristeen olemassaolon selvittäminen, autotallissa ja teknisessä tilassa havaittiin tojax levyä seinä/lattia liittymässä. Suositellaan selvittämään tojax levyn asennuslaajuus sekä kunto. Loppukatselmus tietoa ei ollut käytössä, suositellaan selvittämään, onko loppukatselmus pidetty.

* Kohteen ulkoseinärakenteena on tuulettumaton/heikosti tuulettuva rakenne. Rakenteen kuntoa ei kuntotarkastusmenettelyllä voida riittävän kattavasti selvittää. Ulkopuolinen kosteus esim. viistosade voi imeytyä verhouksen läpi lämmöneristeeseen aiheuttaen vauriota seinärakenteessa. Ulkopuolisen kosteuden lisäksi sisäilman kosteus voi tiivistyä haitallisessa määrin tiiviin pinnoitteen alle rakenteessa aiheuttaen vaurioita. Rakenne on luokiteltu vaurioitumisherkäksi rakenteeksi myös YTM:n suoritusohjeessa (KH 90-00394). Rakenteen kunto suositellaan tarkemmin selvitettäväksi rakennetta avaamalla erillisellä kuntotutkimuksella.

* Rakennuksen tulevan käytön ja kunnossapidon kannalta tulee huomioida mm. ilmanvaihtokanavien nuohous. Keskimääräinen käyttöikä alkaa olla lopuillaan vesikatolla ja uusimattomilla LVIS järjestelmien osilla ja niiden uusimiseen tulee varautua. Alkuperäiset sähköjärjestelmän osat suositellaan tarkastettavaksi noin 30 vuoden iässä, jotta niiden kunto ja jäljellä oleva käyttöikä voidaan paremmin arvioida.

* Havaitut puutteet tai ehdotetut toimenpiteet johtuvat pääosin alkuperäisestä toteutustavasta sekä rakenteiden ja järjestelmien tyypillisestä ikääntymisestä.

* Rakenteiden sisällä piilevien vaurioiden mahdollisuutta ei tarkastuksen pintapuolisuuden vuoksi voida pois sulkea.
------------------------------------------
17.7.2023 tarkastusraportin, luonnonilmiövahinko, Tuuli kaatanut lehtipuun rakennuksen päälle, mukaan:
Vahingon laajuus: Korkeammalla katolla 2 kattotuolia katkennut, peltikatteessa saumat painuneet kasaan. Pelti irronnut kiinnikkeistä n. 5m2 alalta. Matalammalla osalla peltisaumat painuneet, räystäslauta katkennut.
Toimenpide-ehdotukset: Korkeamman katon vesikate avattava, katkeneet kattotuolit korjattava/uusittava. Matalamman katon räystäslauta uusittava.
Myyjän mukaan: Vakuutusyhtiö korvaa vahingon vahinkoa edeltävään tasoon. Vakuutusyhtiön suosittelema yritys on tehnyt em. tarkastusraportin ja myyjät ovat saaneet kustannusarvion, 5198 euroa sis. alv. em. yritykseltä vakuutusyhtiölleen.
------------------------------------------

Saat minulta maksuttoman laadukkaan arvioinnin myyntiä varten ja myyntisuunnitelman nykyiselle kodillesi, tontillesi, kiinteistöllesi ja liiketiloillesi. Soita 040 67 111 77.

Aurinkoisin terveisin Hannu

Hannu Savolainen
040 67 111 77, hannu.savolainen@remax.fi

Kiinteistönvälittäjä YKV, LKV, LVV, KiAT, YAT, MBA, ins. Kaupanvahvistaja
Keskuskauppakamarin hyväksymä kiinteistönarvioitsija (KHK) ja Auktorisoitu kiinteistöarvioija (AKA), yleisauktorisoitu

Lisätiedot ja yhteydenotot
Hannu Savolainen

040 671 1177, hannu.savolainen@remax.fi

RE/MAX Parhaat Kodit | Kiinteistönvälitys Hansa Oy LKV

y-tunnus: 0676907-2

Jaa linkki
Osoite:
Telkkätie 17 01450 Vantaa
Kaupunginosa/kylä:
Vierumäki, Maantiekylä
Kohdenumero:
80305001
Kerros:
1/1
Asuintilojen pinta-ala:
67 m2
Kokonaispinta-ala:
67 m2
Lisätietoja pinta-alasta:
25.7.1963 Rakennusluvan mukaan huoneistoala 67 m2. Tuusulan kunnan Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen 18.9.2023 mukaan: Rakennusluokka: Omakotitalot (0110) Tilavuus (m3): 270 Kerrosala (m2): 90 Rakennusoikeudellinen kerrosala (m2): 90 Kokonaisala (m2): 90 Kerrosluku: 1 Huoneistoala (m2): 67 Huoneistojen lkm.: 1
Huoneet:
Keittiö, olohuone, 2 mh, 2 eteistä, wc, pukuhuone, pesutila, sauna, 2 varastoa, tekn.tila, autotalli
Huoneluku:
3
Kohteen tyyppi:
Omakotitalo
Kohteen yleiskunto:
Välttävä
Vapautuminen:
Heti
Keittiön kuvaus:
Välttäväkuntoinen, osin alkuperäiskuntoinen. Pintoja on uusittu tarpeen mukaan.
Kylpyhuoneen kuvaus:
Tyydyttäväkuntoinen, osin uusittu vuoden 2012 vuotovahingon jälkeen.
Asunnossa sauna:
1
Saunan lisätiedot:
Tyydyttäväkuntoinen, osin uusittu vuoden 2012 vuotovahingon jälkeen.
Omistusmuoto:
Oma
Taloyhtiöön / Kiinteistöön kuuluu:
Lisätieto: Sijaitsee Tuusula kunnan Maantiekylän puolella Vantaan rajan välittömässä läheisyydessä. Postiosoite: Telkkätie 17, 01450 Vantaa, Vierumäki.
Myyntihinta:
94 000 €
Lisätietoja maksuista:
* Sähkönkäyttö, vuosikäyttöarvio (5.3.2021): Päivä 5652 kWh, Yö 3477 kWh , yhteensä 9129 kWh/vuosi. Maalämpölaitteiston kuluttama sähkö ja käyttösähkö yhden henkilön taloudessa. * Veden ja jäteveden perusmaksut (HSY, 17.7.2023): Noin 8,55 euroa/kuukausi. Kulutettu vesi ja jätevesi noin 3,77 euroa/m3. * Jäteastian tyhjennyskustannukset (Kiertokapula, 30.6.2023): Tyhjennys noin 9 euroa/kerta + perusmaksu/kk. * Vuonna 2022 kiinteistövero oli 322,07 € / vuosi.
Keittiö
Keittiön kuvaus:
Välttäväkuntoinen, osin alkuperäiskuntoinen. Pintoja on uusittu tarpeen mukaan.
Kylpyhuone
Kylpyhuoneen kuvaus:
Tyydyttäväkuntoinen, osin uusittu vuoden 2012 vuotovahingon jälkeen.
Sauna
Asunnossa sauna:
1
Saunan lisätiedot:
Tyydyttäväkuntoinen, osin uusittu vuoden 2012 vuotovahingon jälkeen.
Erilliset WC:t
WC:n lisätiedot:
Välttäväkuntoinen, osin alkuperäiskuntoinen. Pintoja on uusittu tarpeen mukaan.
Olohuone
Olohuoneen lisätiedot:
Välttäväkuntoinen, osin alkuperäiskuntoinen. Pintoja on uusittu tarpeen mukaan.
Makuuhuoneet
Makuuhuoneen lisätiedot:
Välttäväkuntoisia, osin alkuperäiskuntoisia. Pintoja on uusittu tarpeen mukaan.
Muut tilat ja varustelu
Muut tilat:
Välttäväkuntoisia, osin alkuperäiskuntoisia. Pintoja on uusittu tarpeen mukaan.
Taloyhtiöön / Kiinteistöön kuuluu:
Lisätieto: Sijaitsee Tuusula kunnan Maantiekylän puolella Vantaan rajan välittömässä läheisyydessä. Postiosoite: Telkkätie 17, 01450 Vantaa, Vierumäki.
Kunto
Kohteen yleiskunto:
Välttävä
Lisätietoja kunnosta:
Asuinrakennuksen kunto oli 29.5.2023 kuntotarkastusraportin mukainen. 17.7.2023 tarkastusraportin, luonnonilmiövahinko, Tuuli kaatanut lehtipuun rakennuksen päälle, Toimenpide-ehdotukset: Korkeamman katon vesikate avattava, katkeneet kattotuolit korjattava/uusittava. Matalamman katon räystäslauta uusittava. Myyjän mukaan vakuutusyhtiö korvaa vahingon vahinkoa edeltävään tasoon. Myyjät odottaa kustannusarviota raportin tehneeltä yritykselta.
Kiinteistötunnus:
858-411-6-22
Valmistumisvuosi:
1967
Rakennus- ja pintamateriaalit:
Puu, betoni ja tiili
Kattotyyppi:
Harjakatto
Katemateriaali:
Saumattu peltikate
Lämmitysjärjestelmä:
Maalämpö
Ilmanvaihto:
Painovoimainen
Vesijohto:
kunnan
Viemäröinti:
kunnan
Taloyhtiöön / Kiinteistöön kuuluu:
Lisätieto: Sijaitsee Tuusula kunnan Maantiekylän puolella Vantaan rajan välittömässä läheisyydessä. Postiosoite: Telkkätie 17, 01450 Vantaa, Vierumäki.
Onko kohteesta energiatodistusta?:
Kyllä
Kyllä | 
Energialuokka:
B2018
Lisätietoja energiatodistuksesta:
Suositukset: Ilmanvaihtojärj. päivitys ikkunoiden vaihdon yhteydessä Yläpohjan lisälämmöneristäminen
Kuntotutkimus tehty:
2023-05-29
Lisätietoja asbestikartoituksesta:
Asbestikartoituksia ei ole teetetty. Vuoden 2016 alussa voimaan tulleen lainsäädännön mukaan ennen vuotta 1994 käyttöönottokatselmoituihin rakennuksiin tulee tehdä asbestikartoitus ennen tulevia remontteja.
Rakennukseen tehdyt korjaukset/remontit:
Myyjän tiedossa olevat: - 1980-luvulla hanat ja sekoittajat. - noin 1985 rakennuksen vierustan täyttöä. - noin 1985 ikkunat, 3-lasiset. - 1985 sähköpääkeskus uusittu. - Vesikaton maalaus noin 5-10 vuoden välein. - 2008 Maalämpö. - noin 2012/2013 Patteriverkoston vuodon aiheuttaman vuotovahingon ja putkiston korjaus, eteisen lattiassa putkivuoto. Purku, kuivatus ja tarvittava korjausrakentaminen eteisessä, pukuhuoneessa, varastossa, pesuhuoneessa ja saunassa, uusittu lämmitysjärjestelmän putket ja patterit ( L & T tehnyt), pesutilan käyttövesijohdot.
Muut käyttö-/luovutusrajoitukset:
Tuusulan kunnan kaavasuunnittelijan 26.4.2023 lähettämän sähköpostiviestin mukaan: Alueella on tällä hetkellä voimassa maantiekylän osayleiskaava (oikeusvaikutukseton). Tuusulan yleiskaava 2040 tulee kumoamaan tämän osayleiskaavan. Tuusulan yleiskaava 2040 on valtuuston hyväksymä, mutta ei vielä lainvoimainen. Tuusulan yleiskaavassa 2040 alue on esitetty työpaikka-alueeksi, alla kaavamääräys. Lisäksi kiinteistö on lentomelualueella (yli 60 lden). Tällaisilla kovilla lentomelualueilla kunnan linjaus on ollut, ettei uusia tai korvaavia asuntoja myönnetä. Olevien rakenteiden sisällä tehtävät vähäiset muutokset voi olla ok. Rakennuksen ulkopuolelle on sallittu myös pieniä laajennuksia muiden kuin asuintilojen osalta (esim asumista palvelevat pesutilat ok, laajennus enintään 20%, mutta kuitenkin enintään 15 kem2). Koska kyseessä on oleva rakennuspaikka näkisin, että asuinrakennusta palvelevan talousrakennuksen (esim autokatos, varasto tms..) kiinteistölle voisi mahdollisesti rakentaa. Kiinteistön kokonaisrakentamisen määrä on 10% kiinteistön pinta-alasta, eli 302k-m2. Tuusulan kunnan kaavasuunnittelijan 27.4.2023 lähettämän sähköpostiviestin mukaan: Uuden talon rakentaminen vaatii suunnittelutarveratkaisun ennen rakennuslupaa. Suunnittelutarveratkaisu uudelle talolle tulisi todennäköisesti olemaan lentomelun vuoksi kielteinen. Asuminen on väistyvä toiminta alueella, siihen on kaavan mukaan tulossa työpaikkatoimintoja.
Tontin pinta-ala:
3020 m2
Tontin omistus:
Oma
Lisätietoja tontista:
Tuusulan kaavasuunnittelijan 27.4.2023 sähköpostiviestin mukaan: Kun tuolle alueelle jossakin vaiheessa aletaan tekemään asemakaavaa työpaikkatoimintoja varten, kunta pyrkii todennäköisesti hankkimaan alueelta maata kaavoitusta varten tai vaihtoehtoisesti tekemään maanomistajien kanssa erillisiä sopimuksia. Kunta ilmeisesti ei ole yleensä ole ostanut jo rakennettuja kiinteistöjä, mutta varmaksi en tässä vaiheessa osaa sanoa. Mikäli maanomistajan kanssa ei päästä sopimukseen eikä kiinteistöä haluta ostaa/myydä, voi olla että se jää kaava-alueen ulkopuolelle kokonaan. Kaava-alueen tarkempi rajaus selviää vasta kun kaavaa aletaan suunnitella ja maanhankintoja/sopimuksia tekemään, eli tässä vaiheessa ei vielä osata sanoa mitkä kaikki kiinteistöt kaava-alueeseen edes lopulta kuuluvat. Yleiskaavan mukaan kiinteistösi kuuluu TP-alueelle, mutta asemakaavalla ratkotaan kaava-alueen rajat ja maankäyttö sitten tarkemmin. Alueen asemakaavoitus ei ole kaavoitussuunnitelmassa, joten ihan lähivuosina kaavatyö tuskin vielä alkaa. Kaavoitussuunnitelmassa on aikataulutettu alkavia kaavatöitä viideksi vuodeksi eteenpäin. Suunnitelma uusitaan/tarkistetaan vuosittain. Sähköpostitse voin antaa vain ennakkoarvioita ja -näkemyksiä siitä mitä kiinteistölle mahdollisesti saisi tehdä/ei saa tehdä. Lopullinen päätös kiinteistön rakentamismahdollisuuksista ratkaistaan suunnittelutarveratkaisulla/rakennusluvalla. Suunnittelutarveratkaisun tarvii ennen rakennuslupaa mikäli kyseessä on uusi asuinrakennus tai jos tarvitaan poikkeaminen kaavasta/rakennusjärjestyksestä. Mikäli haetaan esim. pelkkää talousrakennusta (joka kaavan/rakennusjärjestyksen ohjeiden mukainen) olevan asunnon pihaan tai pientä remonttia/huoltoa olevaan taloon, menee se suoraa rakennusluvalla. Kaavoituksen näkemys tosiaan on se, että uutta tai korvaavaa asuntoa ei voida myöntää. Olevan rakennuksen sisällä tehtävät sisätilamuutokset voi olla ok myös vähäisesti asuintiloja lisäten. Laajennukseksi ei-asuintiloja 20% max. 15kem.
Kaavoitus:
Yleiskaava
Lähipalvelut
Liikenneyhteydet:
Lentokenttä

Lainalaskuri

Kuukausierä € / kk

+
+
+

Kartta

Tilaa maksuton hinta-arvio

Aloita syöttämällä sähköpostisi.

Tarvitsemme vielä seuraavat tiedot

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Tietosuoja
×
Ostotoimeksianto

Apua asunnon ostoon

Eikö hakukriteereihisi sopivaa asuntoa ole löytynyt? Jännittääkö asunnon ostotarjouksen tekeminen? Välittäjämme auttavat sinua kaikissa asunnon ostoon liittyvissä asioissa.

Lue lisää