Tilaa arvio asunnostasi

Sisustustrendit 2023 – 9 trendiä kodin sisustukseen

Millaisia ovat sisustustrendit vuodelle 2023? Keräsimme sisustuksen 9 nousevaa trendiä, jotka tarjoavat inspiraatiota niin nykyisen kodin päivitykseen kuin uuden kodin sisustuksen suunnitteluun. 

9 sisustustrendiä vuodelle 2023

Kaarevat muodot näkyvät 

Kaarevat ja pyöreät muodot ovat entistä vahvemmin esillä niin kodin arkkitehtuurissa kuin sisustuksessa. Asuntojen ja talojen arkkitehtuurissa tämä näkyy muun muassa holvikaarina ovi- ja ikkuna-aukoissa. 

Sisustuksessa pyöreät muodot toistuvat muun muassa valaisimissa ja huonekaluissa. Kaarevia muotoja nähdään entistä enemmän myös seinillä – pyöreissä ja kaarevissa peileissä tai jopa samaa muotokieltä toistavissa seinämaalauksissa.

 

 Luonnolliset materiaalit rokkaavat

Yhtä lailla kuin luonnosta lainatut sävyt tulevat sisustukseen, myös luonnonmateriaalit kaikissa muodoissaan ovat nyt yksi keskeisistä elementeistä kodin sisustuksessa. 

Puu, luonnonkivet, terrakotta, olki, rottinki ja korkki – kaikki luonnosta löydetty materiaali on nyt pinnalla. Se kietoutuu yhteen myös kestävyyden teeman kanssa, joka on vahvasti läsnä vuosi vuodelta yhä enemmän. 

 

Tilojen monikäyttöisyys ja muunneltavuus on entistä tärkeämpää

Miten lastenhuone muuntautuu päiväsaikaan työhuoneeksi? Miten keittiönpöydän ääressä voi tehdä töitä ilman, että ergonomia kärsii?. Kodin tilojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys on yksi asumisen ja sisustamisen trendi, joka on tullut jäädäkseen. 

Monikäyttöisyys ja muunneltavuus näkyvät tällä hetkellä esimerkiksi huonekalujen suunnittelussa. Monet huonekaluvalmistajat ovat tuoneet markkinoille innovatiivisia säilytysratkaisuja tai esimerkiksi huoneen jakamiseen tai tilan muuntamiseen liittyvillä tuotteilla.

 

Väreissä toistuvat pehmeys ja luonnonmukaisuus

Kokovalkoinen sisustus on viime vuosina saanut entistä useammin väistyä muiden pehmeiden, luonnollisten sävyjen tieltä. 

Viime vuosina sisustuksen trendivärit ovat mukailleet luonnonsävyjä, kuten erilaisten beigejen, ruskeiden, oljen ja saven sävyjä. Näillä väreillä on helppo luoda harmoninen sävypohja, johon halutessaan voi yhdistää ”väripilkkuja”. Tällä hetkellä luonnonmukaisista sisustusväreistä trendaavat muun muassa kullan eri sävyt, laventeli, turkoosi ja jadenvihreä. Marmorikuviot eri sävyineen ovat kestosuosikkeja kodin pinnoilla, etenkin keittiössä ja kylpyhuoneessa.

 

Runsautta minimalismin rinnalle

Selkeälinjainen, valkoinen minimalismi on ollut yksi sisustamisen vahvimpia trendejä jo pitkään. Nyt ja tulevaisuudessa kotien sisutuksessa nähdään enemmän runsautta, rohkeutta ja syvyyttä kuin aikaisemmin. Tämä voi näkyä vaikkapa rohkeina ja värikkäinä kuviotapetteina tai art deco -henkisenä sisustuksena. Eli ”vähemmän on enemmän” -ajattelun sijaan kodin sisustus saa olla myös runsaampaa. 


Seinät kertovat tarinaa

Perinteisten yksiväristen tapettien tai maalipintojen sijaan seinät heräävät henkiin erilaisin seinälistoin tai esimerkiksi sablonimaalauksin ja -kuvioin.

Muun muassa boordilistoilla tai vaikkapa maalatuilla seinästruktuureilla luot tilaan ripauksen arjen glamouria. Tapeteissa trendaavat tällä hetkellä niin rohkeat, värikkäät kuviot kuin minimalistiset raidat ja muut symmetriset kuviot. Eli rohkeutta peliin myös tapettien kuoseissa ja struktuureissa!
 

 

Valaisimet isosti esillä

Valaisimet ovat aina olleet tärkeä osa sisustusta. Tämän hetken yhtenä trendinä on leikittely ja ehkä jopa hieman ”yliampuvat” mittasuhteet valaisimissa. Eli valaisimen ei tarvitse olla vain funktionaalinen esine vaan katseenvangitsija koko tilassa.

Oli kyseessä siis riippuvalaisin, kattokruunu tai vaikkapa jalkalamppu – mitä isompi, sen parempi.

 

Pientä luksusta maltillisella budjetilla

Maailmalla yhtenä suosittuna sisustustrendinä on niin sanottu micro luxury-ajattelu. Sen keskeisenä ajatuksena on se, että asunnossa tai tietyssä huoneessa tuodaan ripaus luksusta panostamalla yksityiskohtiin, kuten laadukkaisiin tekstiileihin, koristeisiin tai sisustusesineisiin. Esimerkiksi kylpyhuoneessa tämä trendi voi näkyä kultaisina tai messinkisinä hanoina, upeana kylpyammeena tai pehmeinä tekstiileinä, jotka luovat tilaan kylpylätunnelmaa.

Tässä trendissä yhdistyvät kustannustehokkuus ja Eli voit luoda luksuksen tuntua tilaan järkevällä budjetilla ja lähestymistapa soveltuu täydellisesti mihin tahansa sisustussuunnitelmaan tai -tyyliin.
 

Kierrätettävyys kunniaan

Osana entistä vastuullisempaa toimintaa, huonekalujen ja sisustusmateriaalien valmistajat panostavat entistä enemmän sekä tuotteiden kestävyyteen että kierrätettävyyteen. Kuluttajille tämä näkyy muun muassa materiaaleissa – yhä useampi toimija pyrkii käyttämään tuotannossaan muun muassa kierrätettyä puuta, metallia ja muovia. Myös luonnolliset materiaalien, kuten pellavan, korkin, bambun ja hampun käyttö lisääntyy koko ajan.