Tilaa arvio asunnostasi

Asiakkaan ja kiinteistönvälittäjän suhde perustuu luottamukseen

Kiinteistönvälittäjä on läsnä yhdessä elämäsi suurimmista hetkistä – kodin hankinnassa. Valtaosa meistä hankkii kuitenkin kodin useammin kuin kerran, aina elämäntilanteesta riippuen. Ensimmäinen sinkkuasunto, pariskunnan yhteinen koti, isompi asunto perheenlisäyksen myötä, muutto pienempään lasten muutettua omilleen.

Eikä kannata unohtaa, että juurikin lapset jatkavat tätä ketjua edelleen. Siksi henkilökohtainen suhde kiinteistönvälittäjään on yksi merkittävä tekijä kodinvaihdon sujuvuuden kannalta. Suomessa henkilökohtainen suhde välittäjään on vielä jokseenkin harvinainen, mutta yleistyvä osa ihmissuhdeverkostoamme. Miksi omaan kiinteistönvälittäjään kannattaa sitten tutustua lähemmin?

Millaisen kiinteistönvälittäjän asiakkaat haluavat?

Välittäjän tulee olla:

  • luotettava
  • riittävän kunnianhimoinen ja kilpailuhenkinen
  • miellyttävää ja rentoa seuraa

Luottamus välittäjään on ehdottoman tärkeää, sillä hän on mukana yhdessä elämäsi tärkeimmistä päätöksistä. Paras tilanne on, että voit ulkoistaa osan unelmakodin etsinnästä sellaiselle, joka tekee sitä työkseen ja tuntee jo näppituntumalla, mistä uusi kotisi voisi löytyä. Kukaan meistä ei halua sijoittaa rahojaan sellaiseen asuntoon, minkä suhteen on epävarma. Kun tunnet välittäjäsi ja hän tuntee sinut, sinun tarvitsee käydä harvemmissa asuntoesittelyissä, kun välittäjä tekee kartoitusta puolestasi.

Kunnianhimoinen välittäjä on sinun etusi, sillä hän haluaa palvella sinua, asiakasta, mahdollisimman hyvin neuvottelemalla sinulle parhaan mahdollisen hinnan – olit sitten myymässä tai ostamassa asuntoa. Jos vieläpä teet molemmat saman välittäjän kautta, on hänen helpompi neuvotella sinulle sopiva ratkaisu niin rahallisesti kuin muuttoaikataulunkin suhteen. Hyvä välittäjä on aidosti kiinnostunut sinusta ja sinun tarpeistasi. Kuten kaikissa ihmissuhteissa, toisten ihmisten kanssa tulemme luontaisesti paremmin toimeen kuin toisten.

Siksi sinulle paras välittäjä ei ole se, joka on toiminut alalla pisimpään, tai joka myy määrällisesti eniten asuntoja vuodessa, vaan se, joka tuntee henkilökohtaista halua löytää juuri sinulle uuden kodin. Hän tuntee sinut ja perheesi, nykyisen asuinalueesi ja sen lähiseudun. Pelkät rastit ruuduissa ja numerot sarakkeissa eivät kerro sitä, mitä oikeasti haluat tulevalta kodiltasi. Vaikka kodin hankinta onkin osittain järjen ohjaamaa, on tärkeintä kuitenkin tunne siitä, että täällä asuessa olisin onnellinen.

Tuttu välittäjä oppii samaistumaan tähän tunteeseen ja osaa etsiä tuhansien välitettävien asuntojen joukosta juuri sen, joka saa sinut huokaamaan ihastuksesta.

Lisäksi hyvä välittäjä:

  • osaa käyttää sosiaalista mediaa ja on siellä itse
  • tuntee paljon ihmisiä alan sisältä ja sen ulkopuolelta
  • luo henkilökohtaisia suhteita myös muiden asiakkaiden kanssa

Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje