Tilaa arvio asunnostasi

Asunnon osto – näillä vinkeillä onnistut (Lataa maksuton opas)

Asunnon osto on usein pitkä prosessi, jonka aikana hermot ja kärsivällisyys joutuvat koetukselle. Laadimme asunnon ostoa suunnitteleville maksuttoman oppaan, joka sisältää käytännönläheisiä vinkkejä asunnon ostoon.

Miksi asunnon osto voi olla vaikeaa?

Asunnon hankinnassa on monta eri vaihetta ja muuttujaa, jotka voivat vaikuttaa asioiden kulkuun. Joskus asunnon osto sujuu kuin tanssi, mutta useimmiten sopivan kodin etsimiseen, tarjousrumbaan ja paperisotaan kuluu paljonkin aikaa.

Asuntoilmoitusten seuraaminen ja vertailu sekä asuntonäytöissä käyminen vaativat aikaa. Sopivan asunnon löytyminen ei ole tae siitä, että kaupat syntyvät, vaan tarjousneuvotteluilla on myös oma roolinsa asunnon ostoprosessissa.

Mitä asunnon osto vaatii?

Asunnon osto vaatii erityisesti aikaa ja kärsivällisyyttä. Asuntokaupassa pätevät kysynnän ja tarjonnan lait, joten vaikka unelmien koti menisikin sivu suun, ei ole syytä masentua.

Suunnittele

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – myös asunnon ostossa. Kun olet selkeästi määritellyt sen, minkälaista asuntoa etsit, miltä alueelta ja mihin hintaan, on asunnon osto helpompaa.

Ennakoi

Asunnon ostossa myös tietynlainen ennakointi on hyvästä. Esimerkiksi asunnon rahoitus on hyvä miettiä etukäteen ja hoitaa asuntolainaan liittyvät asiat, kuten lainalupauksen pyytäminen pankista. Tällöin sinulla on paremmat mahdollisuudet toimia ja tehdä ostotarjous unelmiesi asunnosta, kun sellainen tulee kohdalle.

Toimi

Vaikka asunnon osto on aina iso päätös, on turha jäädä liian pitkäksi aikaa jahkailemaan. Kun sopiva asunto tulee kohdalle, rahoitus on kunnossa ja asunto täyttää asettamasi kriteerit, on aika toimia.

Asunnon ostajan muistilistasta apua asunnon ostoon

Koska tiedämme, että asunnon ostajia askarruttavat monet asuntokaupan prosessiin liittyvät kysymykset, laadimme muistilistan asunnon ostajalle. Muistilistassa käsitellään muun muassa seuraavia asunnon ostoon liittyviä vaiheita:

  • Sopivan asunnon etsintä
  • Asunnon oston rahoittaminen
  • Asunnon ostotarjouksen tekeminen
  • Kaupanteko
  • Kiinteistönvälittäjän käyttäminen asunnon ostossa

Lataa maksuton asunnon ostajan opas ja nappaa vinkit asunnon ostoon! >


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje