Tilaa arvio asunnostasi

Asunnon virtuaalistailauksella lyhyempi myyntiaika ja parempi hinta

Kun potentiaalinen ostaja katsoo asuntoilmoitusta verkossa, ensivaikutelma syntyy välittömästi. Virtuaalistailauksen avulla muutat asunnon kodiksi, tuot sen parhaat puolet esiin ja esittelet mittasuhteet.

Asunto on usein elämän suurin yksittäinen ostos – siksi kodin ostamista harkitaan tarkasti. Emme etsi vain kattoa päämme päälle tai asuntoa, vaan kotia, jossa meidän on hyvä ja turvallista olla. Ennen kuin teemme ostopäätöksen, haluamme pystyä kuvittelemaan tulevaisuutemme kyseisessä kodissa. Tämän vuoksi tunteilla, mielikuvilla ja ensivaikutelmalla on todella suuri merkitys asuntoa ostettaessa.

Asuntokaupoissa ensivaikutelma merkitsee

Valtaosa kodin ostajista etsii asuntoa verkosta. Jotta asunnosta syntyvä ensivaikutelma olisi paras mahdollinen, tarvitaan laadukkaat ja asunnon hyvät puolet esille tuovat kuvat. Tästä syystä yhä useampi kiinteistönvälittäjä turvautuukin ulkopuolisen stailaajan apuun, jotta asunto saadaan myytyä mahdollisimman hyvällä hinnalla ja sen parhaat puolet saadaan välitettyä potentiaalisille ostajille.

Perinteinen stailaus vaatii kuitenkin tavaroiden edestakaisin kuljettamista ja asunnon omistajan omien tavaroiden siirtelyä. Joskus omistajan on myös poistuttava asunnosta stailauksen ajaksi. Näistä syistä moni välittäjä kääntyykin nykyään virtuaalistailauksen puoleen.

Mitä virtuaalistailaus tarkoittaa?

Sen lisäksi, että asunnon on näytettävä paperilla hyvältä, sen täytyy myös tuntua kodilta. Virtuaalistailaus, toisin sanoen virtuaalisisustus, tarkoittaa, että kalustamattomasta asunnosta otettuun valokuvaan lisätään sisustus digitaalisesti. Virtuaalistailaus on ollut USA:ssa käytössä jo useita vuosia, ja nyt se on pikku hiljaa rantautunut myös Suomeen.

Virtuaalistailaaja käyttää työssään avukseen huonekalukirjastoja, joista hän valitsee asunnon tyyliin sopivat kalusteet ja luo niistä tyylikkään kokonaisuuden. Huonekalujen asettelun jälkeen luonnollisuutta lisätään varjoilla ja muilla yksityiskohdilla parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Virtuaalistailausta tehdessä onkin tärkeää, että asunnosta luodaan realistinen ja totuudenmukainen kuva, jotta asuntonäytössä vältytään ikäviltä yllätyksiltä

Virtuaalistailauksen hyödyt

1. Positiivisen mielikuvan luominen

Virtuaalistailaus mahdollistaa parhaan mahdollisen mielikuvan luomisen pienellä vaivalla ja edulliseen hintaan. Potentiaaliset ostajat pääsevät näkemään asunnon kalustettuna kuvissa ja mahdollisesti myös tyhjänä asuntonäytön yhteydessä. Näin he saavat mahdollisimman hyvän kokonaiskuvan asunnosta.

Mikäli stailattava asunto ei ole tyhjillään, virtuaalistailaus on silti mahdollista tehdä. Tällöin valokuvasta poistetaan omistajien omat kalusteet ja lisätään uusi sisustus digitaalisesti. Se voikin olla hyvä vaihtoehto, sillä potentiaalisen ostajan makuun sopimattomat kalusteet voivat vaikuttaa negatiivisesti asunnosta saatavaan mielikuvaan. Virtuaalistailauksen avulla kaikki voittavat: omistaja, välittäjä sekä ostaja.

2. Mittasuhteiden hahmottaminen

Virtuaalisisustuksen avulla potentiaalinen ostaja hahmottaa asunnon potentiaalin, eli huonekorkeuden, mittasuhteet ja välimatkat selkeämmin kuin tyhjän asunnon kuvaa katsoessa.

Virtuaalistailauksen avulla välittäjän on helpompaa näyttää asiakkaalle kuvin, kuin kertoa paikan päällä, miten asunnon voisi kalustaa. Näin potentiaaliset ostajat hahmottavat helpommin, voisiko kyseinen asunto olla heille sopiva.

3. Myyntiaika lyhenee

Yhdysvaltain suurimman kiinteistönvälittäjien (yli miljoona jäsentä) ammattijärjestön, National Association of Realtorsin, mukaan virtuaalisisustus tehostaa ja nopeuttaa asunnon myyntiä. Tilastojen mukaan 94 % kiinteistönvälittäjistä vahvistaa virtuaalisisustuksen hyödyt – se lisää ihmisten kiinnostusta asuntoon ja voi jopa puolittaa myyntiajan. Mikäli kohde on todella kysytty, myyntihinta voi jopa nousta.

4. Nopea, helppo ja vaivaton

Kun asiakas haluaa asuntoon virtuaalistailauksen, kenenkään ei tarvitse roudata asuntoon sisustusesineitä rekvisiitaksi ja hakea tavaroita myöhemmin pois. Asiakkaan ei myöskään tarvitse poistua asunnosta stailauksen ajaksi, eikä hänen henkilökohtaisia tavaroitaan siirrellä. Virtuaalistailauksen avulla asunnon houkuttelevuutta ja profiilia nostetaan nopeasti ja vaivattomasti.

5. Virtuaalisisustus on edullinen

Virtuaalistailaus on usein kustannustehokkaampi kuin perinteinen stailaus, sillä virtuaalistailauksen hinnat pyörivät sadoissa euroissa, perinteinen stailaus voi maksaa jopa yli tuhat euroa. Välittäjällä on virtuaalistailauksen ansiosta myös mahdollisuus markkinoida asuntoa tehokkaammin esimerkiksi kohdennetusti sosiaalisessa mediassa tai suorittaa suorajakeluja alueilla, josta potentiaalinen ostaja todennäköisesti löytyy. Mikäli siis haluat parantaa kotisi asemaa asuntomarkkinoilla laadusta tinkimättä, virtuaalisisustus on kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.

RE/MAX toivottaa asiakkaansa nykyaikaan virtuaalistailauksen avulla

RE/MAXin ammattilaiset hyödyntävät virtuaalistailausta työssään palvellakseen asiakkaitaan mahdollisimman hyvin. Yksi heistä on Lahden alueella työskentelevä visuaalinen suunnittelija, Linda Kaarre.

– Virtuaalistailauksella autetaan asiakasta saamaan mielikuva asunnoista, jotka ovat tyhjillään tai lähes tyhjillään: miten huoneet voisi sijoittaa ja miltä valmiissa kodissa voisi näyttää, hän kertoo.

Kaarren mukaan virtuaalistailauksen nopeudelle ja vaivattomuudelle on asiakkaiden keskuudessa paljon kysyntää. Asuntojen stailauksessa kaivataan myös vaihtelua – perinteinen stailaus tekee asunnoista helposti toistensa näköisiä, kun samoja stailausvarusteita siirretään asunnosta toiseen.

– Asiakkailta on tullut viestiä, että on epämukavaa, kun asunnot näyttävät valkoisine päiväpeittoineen ja graffitinvärisine sohvatyynyineen toistensa kopioilta, eikä asuntojen yksilöllisiä eroja huomaa. Haluamme reagoida tähän ja olemme valmiit vastaamaan nykyajan haasteisiin virtuaalistailauksen avulla.

Kun asiakas haluaa kotiinsa virtuaalistailauksen, asunto kuvataan aivan normaaliin tapaan RE/MAXin kuvausohjeiden mukaan. Ammattitaitoisella välittäjällä on myös aina näkemys siitä, mitä toimenpiteitä tulee tehdä, jotta ostaja-asiakkaan kiinnostus herätetään. Tämän jälkeen välittäjä toimittaa käsiteltäväksi ne myyntikuvat, jotka on valinnut virtuaalistailattaviksi.

– Parissa päivässä kohdeilmoitukselle saadaan upeat virtuaalistailatut kuvat. Otamme aina myös asiakkaan toiveet huomioon – jos hänellä on toiveena tietyn tilan virtuaalistailaus, se toteutetaan, Kaarre kertoo.

Miten asiakkaat ovat ottaneet virtuaalistailauksen vastaan?

– Todella hyvin. Asiakkaat pitävät virtuaalistailauksen vaivattomuudesta. Moni on saanut myös sisustusvinkkejä tuleviin koteihinsa.

Esimerkki asunnon olohuoneesta ennen ja jälkeen virtuaalistailauksen.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje