Tilaa arvio asunnostasi

Esittelyssä Turku – kaunis ja kompakti kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin

Turku (ruots. Åbo) on Varsinais-Suomen maakunnan keskus, joka sijaitsee Aurajoen läheisyydessä Saaristomeren rannikolla. Turku on tunnettu merellisestä ilmastostaan, monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, sekä hyvistä kulkuyhteyksistään. Turun alueella työskentelevät RE/MAXin kiinteistönvälittäjä Lea Dahl ja RE/MAX-yrittäjä, Tom Lindqvist kertovat, mikä tekee Turusta vetovoimaisen asuinalueen.

Historian havinaa ja kulttuuria

Turun kaupungin arvioidaan syntyneen 1200-luvulla, ja näin ollen kyseessä on Suomen vanhin kaupunki. Perustamisvuodeksi kerrotaan yleensä 1229. Vuosina 1809-1812 Turku oli Suomen pääkaupunki ja 1840-luvulle saakka myös Suomen suurin kaupunki. Turku on Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikka ja Varsinais-Suomen maakunnan pääkaupunki.

Turun alueella työskentelevän, kiinteistönvälittäjä Lea Dahlin mukaan Turussa vallitsee yhteisöllinen tunnelma.

– Turkulaisia yhdistää historia ja se, että moni puhuu äidinkielenään ruotsia – heitä on Turussa reilu 5 %.

Turku on myös tunnettu laajasta kulttuuritarjonnastaan. Vuonna 2011 Turku oli Euroopan kulttuuripääkaupunkina yhdessä Viron pääkaupungin, Tallinnan, kanssa.

– Turussa pääsee tutustumaan esimerkiksi kulttuurikuntoilureitteihin, taidegallerioihin, Turun taidemuseoon ja Turun linnaan, joka on yksi kaupungin upeimmista historiallisista nähtävyyksistä. Turun ikuinen vetonaula, Aurajoki, tiedetään suosittuna kohtaamispaikkana, jossa viihtyvät nuoret, aikuiset, lapsiperheet sekä seniorit, Dahl kuvailee.

Turussa järjestetään myös useita tapahtumia, kuten Ruisrock, Aura Fest, Turun musiikkijuhlat, Down by the Laituri ja Turku Modern.

Laajat opiskelumahdollisuudet, kasvavat työmarkkinat ja ulkoilumahdollisuudet houkuttelevat Turkuun

Turussa sijaitsee kaksi yliopistoa ja neljä muuta korkeakoulua, jonka vuoksi kaupunki on opiskelijoiden suosiossa. Opiskelun ulkopuolella onnellisuutta ja hyvinvointia tukevat opiskelijajärjestöt ja kaupungin monipuoliset palvelut.

– Laajat opiskelumahdollisuudet ja ison kaupungin työmarkkinat pitävät huolen siitä, että Turun väestönkehitys on positiivinen ja työllisyysaste hyvä, RE/MAX-yrittäjä Tom Lindqvist toteaa.

Lindqvistin mukaan suosittuja alueita ovat tällä hetkellä Pohjolan alue, Hirvensalo, Kupittaa ja Turun keskusta, siellä erityisesti Martti sekä Port Arthur. Nousevia alueita ovat Kaarina ja keskustassa sataman alue.

Talouskasvun ja Turun telakan myötä yritystoiminta on vilkastunut ja Turun työllisyystilanne parantunut.

– Aktiivisuus taloudessa vaikuttaa positiivisesti koko kaupungin ilmapiiriin. Sen myötä kaupunkiin on tullut uusia palveluja ja työpaikkoja, jonka vuoksi Turun vetovoima on lisääntynyt, Lindqvist kommentoi.

 Turussa viihdytään vauvasta vaariin

Monipuolisuutensa takia Turussa viihtyvät nuoret, lapsiperheet, sekä seniorit. Kiinteistönvälittäjä Lea Dahl vahvistaa tämän.

– Nuoret viihtyvät hyvin Turun keskustassa korkeakoulujen, tapahtumien ja kulttuuritarjonnan vuoksi. Lapsiperheet tykästyvät usein rauhalliseen Hirvensaloon, joka on Turun edustalla sijaitseva saari, sekä muihin kaupungin ympäröiviin lähiöihin. Vanhukset taas nauttivat niin rauhasta kuin hyvistä kulkuyhteyksistä Kaarinassa ja Kupittaalla tai sitten Turun keskustassa lyhyiden etäisyyksien sekä palveluiden lähellä, Dahl kertoo.

Tunnelmallisessa Turussa on paljon 50-60-luvulla rakennettuja kerrostaloasuntoja, ja asuntokauppa on siellä vilkasta.

– Minkä tahansa asunnon saa myytyä Turussa, jos vain hinta on kohdillaan, Dahl toteaa.

Tällä hetkellä Turussa ja sen lähikunnissa rakennetaan paljon uusia asuntoja erilaisiin tarpeisiin, joten uudiskohteita etsiville henkilöille alueelta löytyy varmasti paljon hyviä vaihtoehtoja uudeksi kodiksi tai sijoitusasunnoksi.

Tiesitkö nämä faktat Turusta?

Vuonna 2019 Turun väkiluku oli 191 603 asukasta.

Turku on asukasluvultaan Suomen kuudenneksi suurin kaupunki ja kolmanneksi suurin kaupunkiseutu.

Kaupunki on merkittävä kaupallinen satamakaupunki, ja Turun satamasta kulkee tiheästi matkustajalauttaliikennettä Maarianhaminaan ja Tukholmaan.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje