Tilaa arvio asunnostasi

Esittelyssä Vallila – 1920-luvun charmia luonnon ja kaupunkielämän liitoksessa

Vallila sijoittuu niin liikenneyhteyksien, viheralueiden kuin keskustan läheisyyden suhteen Helsingin kartalle varsin ihanteellisesti. Sen lisäksi Vallila tunnetaan 1900-luvun alun hurmaavasta arkkitehtuurista. Haastattelimme RE/MAXin yrittäjää Jani Pomellia Vallilan vetovoimasta ja erityispiirteistä asuinalueena.

Vanha työläiskaupunginosa viehättää arkkitehtuurillaan ja sijainnillaan

Vallila (ruots. Vallgård) on pohjoisimpia Helsingin kantakaupunkiin kuuluvia kaupunginosia. Vallila on vanha työläiskaupunginosa, josta löytyy eniten 1920-luvun kivisiä kerrostaloja, vanhaa puustoa ja viehättäviä sisäpihoja. Osa Vallilan asuintaloista onkin museoviraston suojelemia kohteita. Satavuotiaiden kerrostaloasuntojen tunnelmaa, leveitä ikkunalautoja ja historiallista estetiikkaa arvostaville Vallila on helmiä täynnä.

“Vallila on varsin vehreä kaupunginosa, jossa ovat pääosassa 20-luvulla rakennetut kerrostalot. Sen lisäksi 1910- luvulla rakennettu Puu-Vallila pikku puutarhoineen on yhdenlainen maamerkki. Puu-Vallilalla on ihan oma asiakaskuntansa; he hakevat nimenomaan vanhaa puutaloa sekä vanhan ajan yhteisöllisyyttä, jota siellä on.“

Nuoret aikuiset sekä luovan alan ja lentoalan ammattilaiset suosivat Vallilaa

“Ostajakunta nuoria aikuisia, sinkkuja ja pariskuntia, sillä Vallilan asunnot ovat voittopuolisesti pieniä; kaksioita ja yksiöitä on eniten. Perheasuntoja Vallilassa on vähemmän, ellei sitten ole yhdistetty kahta asuntoa. Jonkin verran on kolmioita, mutta neliöitä tai viittä huonetta ja keittiötä harvemmin.”

Uusia taloja on noussut Teollisuuskadulle sekä Konepajan alueelle, josta löytyy myös jonkin verran isompia asuntoja.

Vallilan ehdottomana vahvuutena Pomell mainitsee sijainnin. Keskusta on lähellä, noin vartin – parinkymmenen minuutin matkan päässä julkisilla. Vallilasta pääsee nopeasti myös poispäin Helsingistä, kun ei tarvitse jäädä jumiin keskustan ruuhkiin.

“Vallilan liikenneyhteydet ovat todella hyvät. Vallilaa suosivat usein luovan alan ammattilaiset sekä toisena ryhmänä lentoalan ammattilaiset, joilla Vallilasta on todella kätevä ja nopea yhteys Helsinki-Vantaan lentokentälle”, Pomell kertoo.

Vallilan liikenneyhteydet ovat nopeat ja monipuoliset

Helsingin keskustaan Vallilasta vievät niin ratikat kuin bussit noin parissakymmenessä minuutissa, sen lisäksi Sörnäisten metroasema on lähellä. Liikenneyhteydet Vallilaan ovatkin varsin loistavat: raitiovaunulinjat (1, 6, 6T, 7, 8 ja 9) kulkevat Vallilan kautta. Tämän lisäksi Vallilan läpi vievät jopa 60 HSL:n bussilinjaa, mukaan lukien nopea yhteys lentokentälle.

Sturenkadulta menevät myös Lahdenväylän ja Tuusulanväylän kaukobussit ja Junatieltä Itäväylän kaukobussit.

Vallila tarjoaa viihtyisää kaupunkiasumista

Vallila tarjoaa kantakaupungin rajalla monia viehättävää kaupunkiasumisen muotoa; liikenneyhteydet ja kantakaupungin palvelut, sijainti kivenheiton päässä keskustasta, vehreän luonnonhelman kyljessä.

“Esimerkiksi naapurikaupunginosan Kallioon verrattuna Vallila on varsin rauhallinen asuinalue. Kuitenkaan ei tarvitse lähteä keskustaan, jos halua syödä hyvin: Teurastamo on lähellä, ja alueella on hyviä etnisiä ravintoloita. Se lisää entisestään Vallilan vetovoimaa”, Pomell kertoo.

Vallilan naapurialueita ovat pohjoispuolelle Kumpula, eteläpuolelle Alppiharju, itäpuolelle Hermanni ja länsipuolelle Pasila. Vallilan erottaa Hermannin kaupunginsosasta Hämeentie, ja Alppiharjusta Aleksis Kiven katu.

Vehreä Vallila ja lähialueet kutsuvat ulkoilemaan ja harrastamaan

Luontoa kaipaavalle sekin on Vallilassa kulman takana. Vallilan ja Kumpulan rajalla on leveä viheralue, joka on suosittu virkistyspaikka, aivan Vallilan kerrostaloalueen vieressä on myös 1933 perustettu Vallilanlaakson siirtolapuutarha. Vallilanlaaksosta löytyvät sen lisäksi jalkapallokentät, joiden lisäksi Vallilanpuistossa tarjontaa laajentaa vielä 1908 perustettu jalkapallokenttä, ”Kuntsin kenttä”. Mäkelänrinteen suosittu uintikeskus sijaitsee niin ikään Valillassa, ihan Kumpulan ja Vallilan viheriön taitekohdassa. Näiden lisäksi Vallilassa on kirjasto sekä alakoulu.

Myös Arabianrannan, Vanhankaupunginkosken sekä Lammassaaren luonnonsuojelualueen ulkoilumaastot ovat kävelymatkan päässä Vallilasta ja Kumpulan puutarhamainen kaupunginosa sekä Kumpulan kasvitieteellinen puutarha ovat Vallilan kyljessä.

Tiesitkö näitä faktoja Vallilasta?

Vallilassa on asukkaita noin 10 000

Vallilan vilkasliikenteisiä liikenneväyliä ovat Hämeentien lisäksi Mäkelänkatu, Sturenkatu ja Teollisuuskatu.

Oppilaitoksista Vallilassa sijaitsevat Taideyliopiston Kuvataideakatemia, Suomen Helsingin tekniikan alan oppilaitos(Vallilan ammattikoulu) ja Mäkelänrinteen lukio. Myös Helsingin yliopistolla on toimitiloja Vallilassa Teollisuuskadulla.

Vallilan näkyvin maamerkki on Paavalinkirkko, joka sijaitsee viheralueen reunassa lähellä Hämeentien ja Sturenkadun risteystä.

Vallilassa on paljon puistoalueita: Vallilanlaakso, Vallilan puisto, Hollolan puisto, Hattulan lehto, Paavalinpuistikko, Nokian puisto, Puijon puistikko, Hauhon puisto, Hartolanpuisto, Keuruun puisto, Roineenpuisto, Dallapénpuisto ja Konepajanpuisto.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje