Tilaa arvio asunnostasi

Esittelyssä Vantaa − luonto, kulttuuritarjonta ja kulkuyhteydet valloittavat

Viehättävässä Vantaassa yhdistyvät kaupungin syke ja luonnonrauha. Vantaan alueen hyvin tunteva RE/MAX-yrittäjä Kirsi Sainio kertoo, mikä Vantaassa viehättää.

Suomenlahden rannikon lähellä sijaitseva Vantaa (ruots. Vanda) on Espoon, Helsingin, Tuusulan, Keravan, Nurmijärven ja Espoon naapurikunta. Vantaalla on kattavat liikenneyhteydet sekä Helsinkiin että muualle Suomeen.

Vantaa sijaitsee näppärästi Kehä III molemmin puolin, jonka varteen ja läheisyyteen on vuosikymmenien saatossa rakennettu toinen toistaan hulppeampia liike- ja yrityskeskittymiä.

Keskellä Vantaata sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokenttä, jonka matkustajamäärät ovat Finavian tilastojen mukaan olleet vuonna 2019 noin 1 660 000 matkustajaa kuukaudessa.

Kattavia ostosmahdollisuuksia ympäri Vantaata

Vantaa tarjoilee kattavat ostosmahdollisuudet vaativaankin makuun – Vantaanportissa sijaitsevassa Jumbossa on yli sata liikettä ja lukuisia ravintoloita. Tikkurilan juna-aseman yhteydessä sijaitseva Dixi mahdollistaa pikaostokset kiireessä. Porttipuiston Ikea sekä muut sisustusliikkeet huolehtivat vantaalaisten sisustustarpeista.

Laajan valikoiman supermarketit, outlet-liikkeet ja kirpputorit varmistavat, ettei kukaan poistu Vantaalta tyhjin käsin. Vanhan ajan tunnelmaa ja kylähenkeä kaipaavat hoitavat ostoksensa sujuvasti Nikinmäen kyläkauppa Palmén & CO:ssa, joka on toiminut vuodesta 1950 lähtien.

”Vantaan hallinnollinen keskus on Tikkurilassa, mutta loistavaa palvelua saa myös länsipuolella. Nykyteknologia helpottaa tässäkin, eikä esimerkiksi passin vuoksi tarvitse enää ajella Tikkurilaan. Samanaikaisesti Tikkurilan keskustaa on modernisoitu ja vanhaa rakennuskantaa on jäänyt uudistuotannon alle”, Sainio kertoo.

Tikkurilan alueen lisäksi myös Länsi-Vantaan keskusta on uudistettu.

”Länsi-Vantaan keskus on Myyrmäessä, jonne uudistuotantoa on tullut lisää. Myös Myyrmannin kauppakeskusta on ehostettu, minkä myötä alueen suosio on kasvanut.”

Kulttuuria ja luonnonrauhaa

Vantaan monimuotoinen kulttuuritarjonta vaihtelee katutaiteen, konserttisalien, arkkitehtuurin, historian ja suurten tapahtumien välillä. Taidemuseo Artsissa pääset ihastelemaan graffiteja, performansseja ja katutaidetta. Katsauksen historiaan tarjoaa Vantaan kaupunginmuseo. Musiikkielämyksistä, teatteriesityksistä ja tanssista voit nauttia kulttuuritalo Martinuksessa.

Festaritunnelmaan pääset Hiekkaharjun urheilukentällä järjestettävillä Tikkurilafestivaaleilla. Mikäli Helsingin tai muiden paikkakuntien festivaalitarjonta houkuttelee, Vantaalta pääset liikkumaan kätevästi ympäri Suomea.

Vantaan viheralueet, puistot, metsät ja vanhan ajan maatalousmaisemat kutsuvat luonnossa liikkujaa. Kattaville ulkoilureiteille pääset rauhoittumaan myös jokien ja purojen ääreen. Melontaharrastuksesta nauttiva voi hyödyntää jokien ja purojen läheisyyden, ja aktiivisuutta kaipaava voi suunnata Soltorpin luontopolulle metsän ihmeitä katsomaan. Luontopolku sopii myös lapsille.

Kehittyvä alue niin sinkuille kuin perheille

Koko pääkaupunkiseudun suurin rakennushanke on tällä hetkellä Vantaan Kivistön alue, jonne on kaavailtu asuntoja noin 50 000 vantaalaiselle sekä Vehkalan alueelle työpaikkoja saman verran. Kivistössä asunnot, työpaikat ja palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa myös jalan tai pyöräillen.

Vuonna 2015 valmistunut Kehärata, Hämeenlinnanväylä ja Kehä III takaavat hyvät liikenneyhteydet koko Vantaalla. HSL:n uusi vyöhykehinnoittelu tekee Vantaasta niin perheille kuin sinkuille entistä houkuttelevamman asuinalueen kuntarajojen poistuttua lippujen hinnoittelussa.

”Vantaa on dynaamisin ja kehittyvin alue pääkaupunkiseudulla. Kaupunki houkuttelee muuttamaan alueelleen loistavien yhteyksien, palveluiden, uusien työpaikkojen ja Helsingin hintatasoa edullisempien kotiensa vuoksi”, Sainio kiteyttää.

Tiesitkö nämä faktat Vantaasta?

Vantaan väkiluku oli 228 166 vuonna 2018.

Vantaa on väkiluvultaan Suomen neljänneksi suurin kaupunki.

Vantaa on saanut nimensä muinaisten hämäläisten kaupungin läpi virtaavasta joesta käytetyn nimen mukaan.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje