Tilaa arvio asunnostasi

Espoon Tapiola – suojeltu 50-60-luvun puutarhakaupunginosa metroreitin varrella

Tapiola (ruots. Hagalund) on asuinalue Espoon kaakkoisosassa, joka toimii Suur-Tapiolan keskuksena ja on yksi Espoon suurimmista aluekeskuksista. Tapiolaa pidetään Espoon merkittävimpänä kulttuurin, tieteen ja liike-elämän keskittymänä. Tapiolan asuinalueena hyvin tunteva RE/MAXin yrittäjä Kyösti Juntunen kertoo, mikä tekee Tapiolan suosituksi ja arvostetuksi asuinalueeksi.

50-60-luvun taitteen moderni puutarhakaupunki jätti puistoille tilaa

Tapiolan rakennutti aikoinaan pääosin Asuntosäätiö 1950- ja 1960-luvulla puutarhakaupungiksi. Rakennuksissa oli paljon kokeellisuutta, sillä Tapiolaan haluttiin luoda uutta tapaa asua. Tapiolaan jätettiin paljon tilaa puistoille, joka asemakaavassa edelleen näkyy.

“Tapiolassa on paljon isoja puistoalueita asukkaiden käytössä. Tapiolassa yhdistyy hyvin uusi ja vanha rakennuskanta. Paljon on esimerkiksi funkkis-tyylisiä rakennuksia sekä uusia, moderneja taloja. Useat vanhat rakennukset ovat myös suojeltuja, joten niitä ei saa purkaa eikä ulkonäköä muuttaa. Monipuolisuus on ehkä osuvin määrittelevä piirre Tapiolasta”, Juntunen kertoo.

Metron myötä liikenneyhteydet ovat ihanteelliset ja kaikki palvelut ovat lähellä

Palvelut ja liikenneyhteydet ovat Tapiolassa varsin ihanteelliset. Länsimetron tulo paransi tilannetta entisestään – kaikki tarvittavat palvelut ovat Tapiolassa lähellä.

Kauppakeskus Ainoan ja valmistuneen metron myötä niin palvelut kuin liikenneyhteydet ovat loistavat. Tapiolassa on myös paljon kulttuuria ja erilaisia tapahtumia. Tapiola on yksi Espoon arvoalueista ja on Espoon suurimmista asuinkeskittymistä.“

Länsimetron tulon myötä Tapiolan keskus onkin vilkastunut paljon. “Keskustan aluetta rakennetaan paraikaa ja sinne tulee paljon uusia perheasuntoja sekä runsaasti eri palveluita. Arvioisin, että pitkässä juoksussa asuntojen arvot tulevat vielä nousemaan tämänhetkisestä”, Juntunen sanoo.

Tapiolassa vaalitaan ja arvostetaan puutarhakaupungin henkeä

Palveluiden ja liikenneyhteyksien lisäksi alueen asukkaat arvostavat luonnon kauneutta, puistoja, sekä meren läheisyyttä. Sen lisäksi Tapiola on jatkuvasti kehittyvä kaupunginosa.

“Tapiolassa halutaan vaalia puutarhakaupungin henkeä. Monet paikalliset ajattelevat, että Tapiola on Suomen paras asuinalue. Tapiolalaisten keskuudessa vallitsee vahva yhteishenki.”

Kävelyetäisyydellä Tapiolassa on tarjolla paljon laadukkaita ravintoloita, laajoja puistoaukeita, kattavasti eri kulttuuririentoja viikonloppuisin konserteista teatteriesityksiin ja elokuviin, joita esitetään niin ikään suojellussa Kino Tapiolan 50-luvulta peräisin olevassa elokuvateatterissa.

Tapiola kiinnostaa kaikenikäisiä asunnonetsijöitä

“Tapiolasta ovat kiinnostuneita kaikenikäiset asunnonostajat, muun muassa arkkitehtuurista kiinnostuneet ja arjen helppoutta arvostavat ihmiset”, Juntunen summa.

Myös lapsiperheille Tapiola on houkutteleva kaupunginosa, sillä Tapiolan alueella on useita kunnallisia sekä yksityisiä päiväkoteja.

“Tarjolla on muun muassa kielikylpypäiväkoteja. Tapiolan koulu on täysin peruskorjattu ja on tunnettu musiikkipainotuksestaan sekä hyvästä yleisopetuksesta ja laajasta kielitarjonnasta. Tapiolassa on myös ruotsinkielinen Vindängenin koulu”, Juntunen kertoo.

Tiesitkö nämä faktat Tapiolasta?

Asukasluku on 21 390 (2016), kun koko Suur-Tapiolan asukasluku on 46 052 (2016).

Itäkartanon alue Tapiolan keskuksesta itään on kansainvälisesti kuuluisa 1950-luvulla rakennetuista kerrostaloistaan.

Itäkartanon alue kuuluu myös Museoviraston valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen luetteloon.


Haastattelimme tätä juttua varten
RE/MAX Classicin yrittäjä Kyösti Juntusta.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje