Tilaa arvio asunnostasi

Euroopan asuntomarkkinakatsaus Q3/2023: Eurooppalainen asuntomarkkina sopeutuu uusiin realiteetteihin ja mahdollisuuksiin

Helsinki, 29.12.2023 – Euroopan suurin kiinteistönvälitysketju RE/MAX, jota edustaa Euroopassa yli 30 000 kiinteistönvälittäjää ja 2400 toimistoa yli 40 maassa, on julkaissut vuoden 2023 kolmannen Euroopan asuntomarkkinakatsauksensa, jossa avataan tarkemmin Euroopan asuntomarkkinan keskeisiä kehityssuuntia.

Katsaus osoittaa, että ostajan markkinat jatkavat kiristymistä ja että asuntojen energiatehokkuudesta on tulossa sijainnin ohella keskeinen tekijä asuntojen arvioinnissa.

Tutkimuksen keskeisiä huomioita yleiseurooppalaisista ​​trendeistä ovat muun muassa seuraavat:

  • Myyntihintojen kehitys: Myyntihinnat Euroopan suurissa kaupungeissa (Espanja, Saksa, Portugali, Ranska, Italia) laskivat tällä vuosineljänneksellä 0,9 %, mikä viittaa hintojen vakiintumiseen.
  • Vuokramarkkina: EU:n alueella asuntojen vuokrahinnat nousivat 0,7 %, mikä johtui tarjontapulasta ja haasteista asuntolainojen ehtojen kanssa, mikä pakotti ostajat vuokraamaan.
  • Ulkomaiset sijoitukset: Kansainväliset ostajat vaikuttavat merkittävästi kysyntään ja hinnoitteluun.
  • Rakennussektori: Nousevat korot ja korkeat materiaalikustannukset vaikuttavat merkittävästi alaan. Yhdessä markkinoiden epävakauden kanssa tämä huolettaa sijoittajia ja vaikeuttaa projektien valmistumista. Päivitetty EU:n rakennusten energiatehokkuutta koskeva direktiivi (EPBD) lisää vaikeuttaa ja monimutkaistaa tilannetta.
  • Energiatehokkuus: EU:n asettaessa vähimmäisstandardit EPBD:n kautta, energiatehokkuudesta on tulossa kriittinen tekijä asuntojen arvioinnissa ja asuntolainojen hyväksymisessä
  • Neuvontapalvelut: Kiinteistönvälittäjät opastavat ostajia ja myyjiä markkinaolosuhteissa, ja heillä on yhteyksiä asiantuntijoihin jälkiasennus- ja korjauskustannusten arvioimiseksi asuntosijoitusten pysyvän arvon varmistamiseksi.

Michael Polzler, RE/MAX Euroopan toimitusjohtaja, kommentoi:

”Näemme markkinoiden jatkavan siirtymistä historiallisen alhaisista koroista ostajakeskeiseen aikakauteen, jossa kysyntään ja hintoihin kohdistuu laskupaineita. Energiatehokkuuden merkitys on tullut pysyäkseen, ja se on ratkaiseva tekijä asunnon houkuttelevuudessa ja lisää asunnon arvoa yhdessä sijainnin kanssa. Se on kriittinen uudisrakentamisessa, ja sitä arvioidaan tiukasti olemassa olevissa asunnoissa. RE/MAX Euroopan tärkein tehtävä on tarjota poikkeuksellinen asiakaskokemus. Näiden markkinatrendien edellä pysyminen on ratkaisevan tärkeää tehtävässämme ohjata asiakkaitamme ja edistää elinvoimaisia ​​Euroopan asuntomarkkinoita.”

Lataa uusin Europan asuntomarkkinakatsaus (Q3/2023) alla olevan linkin kautta

Raportti on englanninkielinen.

LATAA RAPORTTI (PDF) >

Tietoja tutkimuksesta

Tätä Euroopan asuntomarkkinakatsausta (neljännesvuosittainen markkinapäivitys Q3 2023) tukevat RE/MAX Euroopan sisäiset tiedot sekä Casafarin ulkoiset markkinatiedot.

Casafari on asuntomarkkinoiden asiantuntijoille tarkoitettu tietokanta, joka kokoaa ja keskittää kaiken verkossa saatavilla olevan tiedon. Annetut näkemykset on johdettu kattavista tiedoista eri puolilta Eurooppaa. Syvällisemmän ymmärtämisen vuoksi tietyt tietokohdat on laskettu keskittyen tiettyihin markkinoihin. Casafari tarjoaa kiinteistönvälitysalalle tekoälyyn ja koneoppimiseen perustuvan metahakualustan, joka seuraa, kokoaa ja keskittää kaikki verkossa saatavilla olevat tiedot asunnoista Portugalissa, Espanjassa, Italiassa, Ranskassa ja Saksassa.

Huomaa: vaikka RE/MAX Eurooppa on koonnut tämän raportin tiedot huolellisesti ja parhaan tietämyksensä mukaan, RE/MAX Eurooppa ei ole vastuussa tietojen oikeellisuudesta tai tietojen käytön seurauksena aiheutuvista vahingoista.

Tietoja RE/MAXista

RE/MAX on maailman ja Euroopan suurin kiinteistönvälitysalan ketju. Euroopassa RE/MAXilla on yhteensä yli 30 000 kiinteistönvälittäjää 40 eri Euroopan maassa. Toimistoja RE/MAXilla on Euroopassa 2 400.

Suomessa RE/MAX on ollut vuodesta 2006 lähtien ja tällä hetkellä RE/MAXilla on Suomessa noin 450 välittäjää ja toimistoja on yhteensä yli 40 ympäri Suomen.

Lisätiedot

Pasi Aalto

Toimitusjohtaja | RE/MAX Suomi

Puh +358 400 322232 | Email: pasi.aalto@remax.fi


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje