Tilaa arvio asunnostasi

Kyselyn tulokset: Hyvän kiinteistönvälittäjän tuntomerkit

Pätevän kiinteistönvälittäjän tunnistaa jo kaukaa – sliipattu tukka, prässätty puku, kello näkyy ja raha puhuu. Vai kuinka?

Mielikuva kiinteistönvälittäjästä voi istua tiukassa.Teetimme kyselyn, jonka tarkoituksena oli selvittää mitä asioita ihmiset arvostavat kiinteistönvälittäjässä.

Miten tunnistat hyvän kiinteistönvälittäjän?

Ovatko hyvän kiinteistönvälittäjän tuntomerkit luettavissa jo ulkoisesta habituksesta? Ensivaikutelman sijaan kannattaa katsoa pintaa syvemmälle. Kyselyyn vastanneiden kokemuksista nousi tärkeimpänä ominaisuutena rehellisyys ja suorapuheisuus (27 % vastanneista).

Toisena heti kannoilla tuli välittäjän aktiivinen ote myyntiin (25% vastanneista). Vasta selvästi näiden jälkeen merkittävänä koettiin välittäjän asiantuntijuus sekä muut ominaisuudet.

Kiinteistönvälittäjän valintaan vaikuttivat eniten ystävien ja tuttavien suositukset. Vasta sen jälkeen tulivat välityspalkkion suuruus, omat aiemmat kokemukset ja välittäjän aluetuntemus. Suurimmaksi pettymyksen aiheeksi nousi se, jos välittäjä ei ollut pitänyt yhteyttä asiakkaaseen. Välityspalkkion suuruuskaan ei hiertänyt, jos välittäjä sai ammattitaidollaan asunnon myytyä hyvään hintaan.

hyvän kiinteistönvälittäjän tuntomerkit

Luottamus kiinteistönvälittäjään on tärkeintä

Kyselyn mukaan suomalaiset kokevat tärkeimmäksi kiinteistönvälittäjän ominaisuudeksi luotettavuuden. Suosituksia uskotaan, suora puhe toimii ja aktiivinen myyjä nappaa toivotun tuloksen.

Muutaman stereotyyppisen mielikuvan voi siis karistaa mielestään, kun etsii itselleen sopivaa välittäjää. Kannattaa katsoa pinnan alle. Hyvä kiinteistönvälittäjä on luotettava monella tapaa: suorapuheinen ja rehellinen sekä aktiivinen osapuoli, joka ottaa asuntosi myynnin ammattilaisen rautaiseen otteeseen ja laittaa rattaat pyörimään.

Hinta-arviokäynnillä asunnon myyjä voi myös arvioida välittäjän

Hinta-arviokäynti on hyvä mahdollisuus myös tutustua siihen, millainen välittäjä on vastassa ja syntyykö luottamuksen tunne. Kyseessä on kuitenkin perimmiltään ihmissuhde, jossa myös henkilökemioilla on merkitystä. On yhtä lailla kiinteistönvvälittäjän etu, että yhteinen sävel löytyy. Parhaimmillaan onnistuneen kaupan lisäksi asiakkuussuhde voi kantaa myös kauas tulevaisuuteen. Tyytyväisillä asiakkailla on nimittäin taipumusta palata saman välittäjän luo, jos asunnon myynti tulee uudestaan ajankohtaiseksi.

Kokemukset kiinteistönvälittäjistä ovat suurella enemmistöllä positiivisia

Kyselyssä korostuivat vahvasti positiiviset kokemukset kiinteistönvälittäjistä. Hyviä kokemuksia kiinteistönvälittäjistä oli jopa 91 prosentilla kyselyyn vastanneista, ja huonot kokemukset jäivät 8 prosentin marginaaliin.

Kuten moni kokemuksestaan tietää ja kyselystäkin selviää, ei ole aivan yhdentekevää, millaisen välittäjän valitsee. Välittäjän ja asunnon myyjän välinen yhteisymmärrys edesauttaa myös kauppojen syntymistä.

Sujuvan yhteistyön merkitystä korostaa RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto:

”Meille on todella tärkeää, että asiakas luottaa välittäjäänsä. Rohkaisemme välittäjiämme avoimeen kommunikaatioon ja aktiivisuuteen. Ne ovat perusarvojamme.”

Haluatko löytää itsellesi sopivan välittäjän? Katso alueesi RE/MAXin kiinteistönvälittäjät.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje