Tilaa arvio asunnostasi

Esittelyssä Järvenpää – puistomainen lapsiperheiden suosikki lähellä pääkaupunkiseutua

Järvenpää on osa pääkaupunkiseudun työssäkäyntialuetta ja yksi kymmenestä KUUMA-seutuun kuuluvista kunnista. Järvenpää on muuttovoittoinen kasvualue, jossa on paljon uudisrakentamista – se tulee tarjoamaan lähivuosina yhä useammille kodin hyvien liikenneyhteyksien päässä pääkaupunkiseudulta. Haastattelimme Järvenpään tuntevaa RE/MAXin kiinteistönvälittäjää Katja Sarkamaa kaupungin erityispiirteistä.

Kulkuyhteydet ja lapsiperheille sopiva ympäristö houkuttavat uusia asukkaita Järvenpäähän

“Järvenpää on etenkin lapsiperheiden suosima puistomainen kaupunki, jossa on keskustan lisäksi runsaasti rauhallisia, kasvavia asuinalueita. Järvenpäässä on hyvät peruspalvelut sekä julkiset palvelut, erinomaiset ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet, sekä mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen”, Sarkama kertoo.

Järvenpään suosioon vaikuttavat olennaisesti hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulle. Järvenpää sijaitsee Lahden- ja Tuusulanväylän sekä junan pääradan varrella, jonka asemia on Järvenpäässä kolme; Saunakallio, Ainola ja pääasema keskustassa. Sen lisäksi Järvenpäässä on Lahti-Kerava-radan asema Haarajoella.

“Houkuttavuutta kulkuyhteyksien rinnalla lisäävät Helsinkiä edullisempi hintataso sekä kehittyvä, kasvava kaupunki, jossa on myös kasvavat työmarkkinat”, Sarkama kuvailee.

Monipuolinen rakennuskanta kerrostaloista rintamamiestaloihin ja uudisrakentamiseen

Järvenpäässä on kattavasti monen ikäistä rakennuskantaa. Kaupungin alueella on paljon rintamamiestaloja, kerrostalorakennuksia 50-luvulta alkaen, Terijoelta 100 vuotta sitten tuotuja huviloita sekä runsaasti uudistuotantoa pientaloista kerrostaloihin. Monenlaisiin asumistarpeisiin löytyy siis vaihtoehtoja.

“Järvenpää kasvaa ja kaavoittaa runsaasti uusia rakennuspaikkoja ja asuinalueita eri puolille Järvenpäätä muun muassa Lepolaan ja Pajalan emalitehtaan alueelle. Järvenpäästä löytyy asuinpaikka niin omakotitaloelämää, rivi-, pari, kuin erillistaloa – tai kerrostalon helppoutta kaipaavalle”, Sarkama sanoo.

Kulttuurihistorian koti, joka tarjoaa paljon tekemistä vapaa-ajalle

Järvenpää on laajalti tunnettu Jean Sibeliuksen kotina sekä 1800–1900-luvun taitteen kansallisromantiikan aikojen Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä, johon myös Sibeliuksen Ainola kuului.

“Tuusulanjärvi Rantapuistoineen sekä Vanhankylänniemi tapahtumineen antavat leimansa Järvenpään kulttuurielämään ja ajanviettomahdollisuuksiin. Tuusulanjärven rannalta löytyy uima-rantoja kuten Tervanokan uimaranta ja Vanhankylänniemen uimaranta. Kesäisin Rantapuistossa on vilkkaassa käytössä myös minigolfrata, hyvät leikkipuistot, Skeittipuisto ja senioripuisto.”

Elokuvateatteri, uimahalli, jäähalli, pesäpallokenttä ja jalkapallohalli tarjoavat ajanvietettä pitkin vuotta. Järvenpäässä onkin paljon erilaisia urheiluseuroja sekä myös useampi ratsastustalli maneeseineen.

“Talvella Tuusulanjärven jäällä on upeat ulkoilumahdollisuudet aurattujen luistelu- ja kävelyreittien, sekä hyvin hoidettujen hiihtolatujen ansiosta. ”, Sarkama kertoo.


Kuvassa Järvenpään tuntevat kiinteistönvälittäjät Nina Schönberg ja Katja Sarkama.

Aktiivinen, yhteisten tapahtumien kaupunki

Perinteisesti kesäkuun lopulla PuistoBluesin aikaan Blueskatu tarjoaa ilmaiskonsertteja ja monenlaista viihdettä lähes viikon ajan. Järvenpään Sykettä- ja Sinfoniaa – yhdistys järjestää ympäri vuoden erilaisia tapahtumia Kävelykatu Jannella.

Sarkaman mukaan kasvava Järvenpää kiinnostaa monenlaisia, erilaisia asunnonostajia.

“Järvenpää on elinvoimainen, yrittäjähenkinen ja mielestämme nuorekas asuinpaikka vaarista vauvaan. Järvenpään yrittäjät ja erilaiset yhteisöt ovat monipuolisia ja osallistuvia. Täältä löytyy innostusta ja aktiivisuutta kuntatason päätöksentekoon saakka”, Sarkama summaa.

Tiesitkö nämä faktat Järvenpäästä?

Asukasluku on on 42 876 (2018).

Järvenpää on Suomen neljänneksi tiheimmin asuttu kaupunki.

Järvenpää kuuluu Helsingin metropolialueeseen.

Järvenpää sijaitsee Tuusulan­järven pohjois­päässä, Helsingin ja Riihimäen välisen rautatien varressa, Helsingistä 37 kilometriä pohjoiseen.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle Järvenpäästä on noin 20 minuuttia.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje