Tilaa arvio asunnostasi

Järvikaupunki Lohja yhdistää kaupunkielämän ja maaseudun rauhan

Lohja tarjoaa mahdollisuuksia väljempään asumiseen, ja järven äärellä sijaitseva Lohja on suosittu myös pääkaupunkiseudulla työssäkäyvien keskuudessa. Haastattelimme Lohjan tuntevaa RE/MAXin kiinteistönvälittäjää ja yrittäjää Minna Hankolaa siitä, mikä tekee Lohjasta vetovoimaisen asuinpaikkakunnan.

Järvikaupunki parinkymmenen minuutin matkan päässä pääkaupunkiseudulta

Mitkä ovat Lohjan määrittävät piirteet?

“Lohja on ihan ensimmäisenä järvikaupunki, ja se määrittää Lohjaa. Niin vapaa-ajanviettopaikat järvien läheisyydessä kuin järvenrantatontit kuuluvat oleellisesti Lohjaan. Sen lisäksi sijainti lähellä pääkaupunkiseutua tuo perheitä myös pääkaupungista, sillä Lohjalla on mahdollista saada samalla hinnalla perheelle enemmän asuintilaa. Helsingin yksiön hinnalla voi Lohjalta saada omakotitalon”, Minna Hankola kertoo.

Monet käyvätkin Lohjalta myös töissä pääkaupunkiseudulla. Autolla Lohjan keskustasta Kehä 3:selle ja esimerkiksi Espoon keskustaankin ajaa reilussa parissakymmenessä minuutissa.

“Niin ikään bussiyhteys pääkaupunkiimme on äärimmäisen hyvä, busseja kulkee työmatka-aikoina noin parinkymmenen minuutin välein. Se on monelle rento tapa matkustaa, kun matkalla voi tehdä jo töitä tai vaikka lukea kirjaa. Saman ajan, eli reilun tunnin, saa usein matkustaa julkisissa pääkaupunkiseudullakin itä–länsi -suunnassa työmatkaansa taittavat”, Hankola kertoo.

Eurooppalaishenkistä kulttuuritarjontaa ja monipuoliset palvelut

Lohjan palvelut ovat kiitettävät, kouluja ja päiväkoteja löytyy perheiden tarpeeseen, ja vanhustenhoitoon on panostettu. Monipuolinen opetustarjonta aina esiopetuksesta lukion tai ammatillisen koulutuksen kautta korkeakoulutasoiseen koulutukseen pitävät huolen, että hyvää koulutusta saa päivähoidosta täysi-ikäisyyteen, myös ruotsin kielellä.

Lohja tarjoaa mahdollisuudet myös kulttuuripitoiseen kaupunkielämään.

”Täällä on kovatasoiset teatterit, ja usein myös maan nimekkäimmät artistit keikkailevat Lohjalla. Sen lisäksi täällä on ihana kahvilakulttuuri, mainitakseni esimerkiksi Cafe Laurin, jossa arki-iltaisin on pieniä, intiimejä keikkoja, jolloin kahvila on aivan täynnä kävijöitä. Talvisista tapahtumista ei myöskään ole pulaa, ja mm. jääkarusellifestarit pidetään tänä talvena toistamiseen Lohjalla. Lisäksi kirkon- ja museonseudulle sijoittuva jokavuotinen Menneen ajan joulumarkkinat kerää kymmeniätuhansia kävijöitä Lohjan keskustaan.”

Museot ja kirjastopalvelut ovat Lohjalla hyvät, ja keskustaan on juuri avattu uusi kauppakeskus Lohi.

Luontoa ja harrastusmahdollisuuksia purjehduksesta tanssiin

Lohjalta löytyvät myös rikkaat harrastusmahdollisuudet. “Täällä on upea hotelli Lohja spa Lohjanjärven rannalla. Luontopolkuja on paljon, kuten Liessaari ja Karnaisten korpi. Urheilupaikkoja löytyy keskustasta ja Harjun päältä, Neidon keidas uimala, on hevostalleja kuten Laakspohjan kartanon talli, oma kanoottiseura, tanssikouluja, luisteluseuroja, ja jäähalli ja beach volley -kenttä”, Hankola luettelee.

Lohja on myös veneilijän unelmakaupunki, kaupungilla on useita venelaitureita eri paikoissa sekä asuinalueita järven rannalla. Purjehdusharrastus on suosittua, kalastajien keskuudessa Lohja on tunnettu kuhauistelukilpailujen paikkakunta.

Laajan Lohjan eri alueet tarjoavat moneen elämäntyyliin sopivan ympäristön

Lohja on kaupunkina alueeltaan laaja, ja asuinpaikassa on valinnanvaraa. Hankolan mukaan uusi, suosittu alue on Gunnarla, joka laajenee Hangon suuntaan. Sieltä löytyy omakotitaloja, muutamia kerrostaloja, erillistaloja, ja rivitaloja. Moision alue kaupungin kupeessa on niin ikään pidetty alue.

“Moisiolla on rantaa, oma uimaranta ja venelaituri sekä tenniskenttä, ja historiallisen 1400-luvun Lohjan kirkon seudun upeat kävelyreitit lähellä. Nummentaustan Keskilohjan sekä Ojanniityn alue päiväkotineen ja kouluineen ovat myös perheiden suosiossa. Siellä on omakotitalovaltainen alue, jossa vaihtelua on rintamamiestaloista uusiin omakotitaloihin.”

Sen lisäksi Routio on Hankolan mukaan kokenut kasvojenkohotuksen.

“Routio on todella kaunis alue, josta on moottoritielle hyvä yhteys, sinne on noussut uutta rakennuskantaa; omakotitaloja ja rivitaloja. Siellä on myös yksi Lohjan parhaista kouluista, joka on ihan uusi. Lohjalla on purettu viime vuosina homekouluja, ja rakennettu tilalle uutta”, Hankola kertoo.

Virkkalan alueella asuu ruotsinkielistä väestöä, ja siellä ovat myös ruotsinkieliset koulut aina lukioon asti. Kalkkitehtaan ensimmäisen toimitusjohtajan Petter Forströmin aikana, 1920-luvulla, Virkkalaan rakennettiin historiallisia, kauniita rakennuksia. Näistä edelleen käytössä on esimerkiksi rakennus, jossa toimii Teatteri Trala. “Alueella on myös vanha käsityöläisten puutaloalue, josta löytyy suloisia minitaloja.”

Lohjan maaseudulta hyvät yhteydet Helsinkiin tai Turkuun

Jos keskusta tai keskustan läheisyys ei ole tärkeää asuinpaikan valinnassa, Lohjan ympärillä levittyvä maaseutu tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet.

“Nummen seudulla on upea Pitkäjärvi, ja siellä on mielettömän hienot asumisen mahdollisuudet. Sieltä sijainnin vuoksi on toisen puolisoista helppo työskennellä vaikka Turussa ja toisen Helsingissä. Myös Sammatti sijaitsee Helsingin ja Turun välissä, ja moottoritie lähistöllä vie nopeasti suurempiin kaupunkeihin.“

Hankolan mukaan Lohja sopii erilaisiin elämäntilanteisiin ja -tapoihin, ja asuntokannasta löytyy jokaiselle tarpeelle sopiva asumismuoto. “Karjalohjalla esimerkiksi asuu ehkä enemmän kuin muissa kaupunginosissa ekologisesta elämäntyylistä kiinnostuneita ihmisiä, siellä on lähi- ja luomuruokatuotantoa ja Steiner-koulu Sammatissa.“

Vuoden 2021 Asuntomessukaupungissa on tarjontaa monenlaisista asunnoista

Lohjalla on tarjontaa kaikenlaisista asunnoista. Omakotitaloja haluavien perheiden lisäksi usein myös iäkkäämmät Lohjalla mökkiä pitäneet kesäasukkaat ihastuvat Lohjaan, myyvät mökin ja haluavat ostaa tutusta kaupungista mukavan kaupunkiasunnon eläkepäiville.

“Lohja on myös 2021 Asuntomessut -kaupunki, järven rannalle rakentuu hurmaava Hiidensalmi. Sinne tulee townhouse-tyyppisiä asuntoja, kerrostaloja ja omakotitaloja. Alueesta tulee hyvin monimuotoinen, jokaiselle jotakin.”

Tätä juttua varten haastattelimme:

Minna Hankola

Yrittäjä, Kiinteistönvälittäjä

RE/MAX Via, Lohja

Oletko ostamassa tai myymässä asuntoa Lohjalta?

Alueen tuntevat välittäjämme auttavat sinua mielellään.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje