Tilaa arvio asunnostasi

RE/MAX markkinakatsaus maaliskuu 2019: Kauppamäärät laskussa, hinnat nousussa alkuvuonna

Asuntomarkkina käy normitilassa – kevät määrittää tunnelman kuluvalle vuodelle. RE/MAX vahvistaa markkina-asemaansa Suomessa ja avaa uusia toimistoja.

Kauppamäärät laskivat alkuvuonna

Kokonaiskauppamäärät käytetyissä asunnoissa laskivat alkuvuonna koko Suomessa noin 3% viime vuodesta. Pääkaupunkiseudulla tammi-helmikuussa tehtiin reilu 2% enemmän asuntokauppoja kuin vuoden 2018 vastaavana ajankohtana.

Käytettyjen kerrostaloasuntojen kauppamäärä laski 5% verrattuna tammi-helmikuuhun 2018. Asuntokauppoja tässä asuntotyypissä tehtiin alkuvuonna 2019 koko Suomessa 4726 kappaletta, kun viime vuonna niitä tehtiin samana ajankohtana 4992 kappaletta. Pääkaupunkiseudulla käytettyjen kerrostalojen kaupoissa oli kasvua 1% vuoden 2018 alkuun.

Suurissa kaupungeissa käytettyjen kerrostaloasuntojen kauppamäärissä oli laskua Tampereella 4%, Lahdessa 13% ja Helsingissä 2%. Kauppamäärät nousivat Espoossa 5% ja Vantaalla sekä Turussa 9% verrattuna viime vuoden alkuun.

Käytettyjen omakotitalojen kauppamäärät sen sijaan nousivat 1% koko Suomessa viime vuoden vastaavasta ajankohdasta – omakotitalokauppoja tehtiin alkuvuonna 1769 kappaletta. Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja Jyväskylässä omakotikauppojen määrä laski ja Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Oulussa kauppamäärät kasvoivat tammi-helmikuuhun 2018 verrattuna. Käytettyjen omakotitalojen kauppamäärät nousivat alkuvuonna Vantaalla 11% ja Turussa sekä Oulussa 6% vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan verrattaessa.

Neliöhinnat kasvussa

Koko Suomessa käytettyjen kerrostaloasuntojen keskimääräiset neliöhinnat nousivat lähes 6% verrattuna edellisen vuoden tammi-helmikuuhun. Toteutunut keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostaloasunnoissa oli 3009 euroa. Helsingissä lisäystä oli lähes 7%, Espoossa 2%, Vantaalla 10%, Tampereella ja Oulussa lähes 3%, sekä Turussa 11%. Sen sijaan laskua kerrostaloasuntojen neliöhinnoissa oli alkuvuonna Lahdessa 2%, Jyväskylässä 3% sekä Lappeenrannassa 10%.

RE/MAX ̶ Suomen suurin kiinteistönvälitysketju

RE/MAX-ketjun kauppamäärät olivat kasvussa alkuvuonna 2019.

RE/MAX on Suomen suurin kiinteistönvälitysketju, kun huomioidaan ketjussa toimivat kiinteistönvälitysyritykset. RE/MAX-ketjussa toimii jo yli 120 välitysliikettä ja ketjun markkinaosuudet Suomessa ja monella paikkakunnalla ovat vahvassa kasvussa. ”Avasimme viime vuonna uusia toimistoja mm. pääkaupunkiseudulle, Kotkaan ja Tuusulaan. Kotkassa markkinaosuutemme on noussut lyhyessä ajassa jo 5%, ja Tuusulassa uuden toimiston avaamisen myötä yli 10%. Monet toimistomme ovat vakiinnuttaneet asemansa alueidensa markkinajohtajina, kuten esimerkiksi Vantaalla, Järvenpäässä, Tuusulassa, Mäntsälässä ja Lahdessa. Tänä vuonna olemme avanneet toimistot Helsingin Munkkivuoreen sekä Ouluun ja avaamme lähiaikoina uusia toimistoja useammalle paikkakunnalle vahvistaen RE/MAXin asemaa paikallisena kiinteistönvälitysalan ammattilaisena”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / Etuovi.com / REMAX Suomi

Lataa markkinakatsaus (pdf)

Lataa kaaviot (pdf)

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti yli 45 vuoden kokemuksella 110 maassa yli 7900 toimiston ja noin 125 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 12 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje