Tilaa arvio asunnostasi

Muutto edessä? Tässä 10 vinkin muistilista muuttajalle

Muutto uuteen kotiin edessä? Muuttaminen on useimmiten kivaa, mutta samalla hyvin stressaavaa. Itse muuttoon liittyy aina paljon muistettavia ja hoidettavia asioita. Listasimme 10 tärkeää asiaa, joilla vältät muuttostressiä.

1. Tee muuttoilmoitus hyvissä ajoin

Osoitteenmuutos tulee tehdä muuton yhteydessä. Tekemällä muuttoilmoituksen paikalliseen maistraattiin ja Postiin varmistat, että uusi osoitteesi päivitetään väestötietoihin ja postisi löytää perille uuteen osoitteeseesi.

Kun teet muuttoilmoituksen hyvissä ajoin, varmistat, että osoitteenmuutos ei aiheuta ongelmia postin saapumisessa. Posti lähettää maksutta tavallisen kirjepostin, kuten laskut, uudelleen uuteen osoitteeseesi yhden kuukauden ajan, jonka jälkeen tämä uudelleenlähetyspalvelu on maksullista.

Muuttoilmoituksen voit tehdä helposti verkossa.

2. Muista sähkösopimus

Ilmoita sähköyhtiöllesi hyvissä ajoin (viimeistään 2 viikkoa ennen muuttopäivää) muutostasi ja järjestä sähkösopimus uuteen asuntoosi. Näin varmistat, että vanhan asuntosi sähkömittarin ehditään lukea ja saat uuden asuntosi sähkösopimuksen kuntoon jo ennen muuttopäivää.

3. Varmista internet- ja kaapeliliittymien siirto

Selvitä palveluntarjoajaltasi, miten internetliittymäsi siirto uuteen osoitteeseen onnistuu. Kerrostaloasuntoon muuttaessasi voi myös taloyhtiössä olla tarjolla kiinteä laajakaista talon asukkaille.

4. Kotivakuutus kuntoon

Muuton yhteydessä on tärkeää varmistaa kotivakuutuksen siirto uuteen asuntoon. Muista, että kotivakuutuksen tiedot pitää aina päivittää, eli pelkkä osoitteenmuutos ei riitä. Ota siis yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja sovi uuden asuntosi vakuuttamisesta. Huolehdi myös siitä, että vanha asuntosi on vakuutettuna muuton aikana. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä, jos esimerkiksi muuttoruljanssin keskellä vanhassa asunnossasi tapahtuu jotain yllättävää.

RE/MAXin asiakkaana saat etuja eri vakuutusyhtiöiden palveluista.

5. Ilmoita isännöitsijälle muutosta

Muutosta on hyvä ilmoittaa sekä vanhan että uuden taloyhtiösi isännöitsijälle. Tee ilmoitukset viimeistään viikon sisällä muutosta. Ja aina ilmoituksen lähettämisen jälkeen on hyvä esimerkiksi soittaa isännöitsijälle, että ilmoitus on tullut perille.

6. Selvitä huoltoyhtiöstä muut oheispalvelut

Jos olet autopaikkaa tai saunavuoroa vailla, on hyvä olla yhteydessä huoltoyhtiöön. Näiden osalta taloyhtiöissä toimitaan monesti jonotusperiaatteella, eli esimerkiksi autopaikka ei suoraan siirry asunnon uudelle omistajalle, vaan uudet asukkaat lisätään jonoon.

Omakotitaloasuntoon muutettaessa tulee selvittää muun muassa jätehuollosta ja vesisopimuksista palveluntarjoajien kanssa.

7. Suunnittelu muutto – hanki muuttopalvelu ja -laatikot ajoissa

Suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan muuttopalvelua. Tavaroiden ja huonekalujen kantaminen on raskasta, ja loukkaantumiset ovat mahdollisia. Tilaa muuttoapu ja -laatikot hyvissä ajoin – etenkin kuun vaihteet ovat kiireistä muuttoaikaa, joten muuttofirmaa voi olla vaikeaa saada.

Pakkaa mahdollisimman järjestelmällisesti ja nimeä selvästi, mitä missäkin laatikossa on. Jaa esimerkiksi varastoon menevät tavarat erikseen. Tällöin sinun ei tarvitse viedä ja purkaa kaikkia laatikoita uudessa kodissasi, vaan voit esimerkiksi viedä varastoon kuuluvat tavarat suoraan varastoon. RE/MAX tekee yhteistyötä eri muuttopalveluyritysten kanssa, joten voimme auttaa asunnon myyjää tai ostajaa muuton järjestämisessä.

8. Jaa uudet osoitteet entisten ja uusien asukkaiden kanssa

Muuttoilmoituksista huolimatta yleensä käy niin, että edellisten asukkaiden postia tulee vanhaan osoitteeseen. Jotta eksyneet joulukortit ja tärkeät kirjeet päätyvät oikeaan osoitteeseen, vaihda osoitetietoja edellisten ja uusien asukkaiden kesken.

9. Luovuta aina siivottu asunto

On hyvän tavan mukaista, että asunto luovutetaan aina uusille asukkaille siivottuna. Kunnollinen loppusiivous on helppoa tehdä siinä kohtaa, kun kaikki tavarat on viety asunnosta jo pois. Muista myös tarkistaa, että varastoihin, kuten kellarikomeroon tai ulkoiluvälinevarastoon ei jää tavaroitasi. RE/MAXin kautta saat myös tarvittaessa asunnon loppusiivouksen palveluna.

10. Nauti uudesta kodistasi

Kaiken muuttokiireen jälkeen on hyvä pysähtyä nauttimaan uudesta kodistasi. Muista, että kaikkea muuttoon liittyvää ei tarvitse hoitaa itse, vaan helpotat omaa taakkaasi käyttämällä esimerkiksi muutto- tai kotisiivouspalvelun apua.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje