Tilaa arvio asunnostasi

Nämä 5 asuinaluetta trendaavat Tampereella

Kaikki tietävät Tampereen keskustan, mutta sen lisäksi Tampereella on haluttuja asuinalueita. Kysyimme RE/MAX Kodinonnin kiinteistönvälittäjältä, Rebecca Bethelliltä, mitkä asuinalueet “trendaavat” tällä hetkellä Tampereella.

Amuri – puistomainen helmi

Tampereen keskustan syleilyssä ja Näsinneulan alla sijaitsee viihtyisä rauhallinen asuinalue Amuri. Alueella kävelyteiden sivuilla on paljon puita, viheralueita ja leikkipuistoja, jotka ovatkin ensimmäinen asia, joka Amurista nousee mieleeni.

Aluetta kuvaa parhaiten sana – puistomaisuus. Alueen ehdoton vetonaula on Amurin Helmi -kahvila ja museokortteli, joka vetää sekä asukkaita sekä turisteja puoleensa. Amurin alue kehittyy jatkuvasti, joten uskon sen trendaavan entisestään seuraavien vuosien aikana.

Pyynikki – harjumaisemaa keskustan tuntumassa

Oma suosikkini on Pyynikki, keskustan läheisyydessä sijaitseva vastustamaton yhdistelmä harju- sekä järvimaisemaa. Alue sijoittuu keskustan ja Pispalan väliin, joka rajautuu Pyhäjärveen.

Knoppitietona mainittakoon, että harju on maailman korkein ja onkin valittu valtakunnallisesti arvokkaaksi. Arvokasta aluetta se on muutenkin harjun lisäksi, sillä alueella on monia kuuluisia Tampereen maamerkkejä sekä vapaa-ajan viettomahdollisuuksia. Näistä mainittakoon muun muassa Pyynikin näkötorni (ja siellä oleva munkkikahvila), kesäteatteri ja tenniskentät sekä hiekkarannat.

Alueelle on rakennettu vanhoihin teollisuusrakennuksiin loft-asuntoja, jotka omalta osaltaan lisäävät alueen viehättävyyttä. Asukkaiden asumiseen on panostettu, sillä sieltä löytyy monipuolisesti palveluita, kuten esimerkiksi oma mikropanimo, kahvila ja kuntosali.

Kaleva – aktiivinen keskus lähellä luontoa

Kestosuosikki Kalevan vetovoima tuntuu säilyvän. Ratikkareitti on lisännyt alueen kiinnostusta edelleen. Alueelta löytyy viihtyisien puistoalueiden lisäksi monipuoliset palvelut, joten kaikki on käden ulottuvilla. 

Kalevaan on viime vuoden aikana valmistunut paljon uudisrakennuksia, joten alue kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Kalevassa on monipuolisten palveluiden lisäksi myös hyvä ravintola valikoima, joista suurin osa on sijoitettu houkuttelevasti Sammonkadun varteen.

Hervanta – mainettaan parempi

Ratikkareitin päätepysäkillä sijaitsee viimevuosina arvollisesti noussut Hervanta. Siellä asuvat puhuvat pelkästään hyvää ja yksi kehutuimpia asioita on sen todella monipuoliset palvelut.

Hervantaan mennessä tuntuu, kuin olisi omassa pikkukaupungissa ja ei ihme sillä se on yksi Suomen suurimpia lähiöitä. Alueelle on rakennettu paljon viime vuosien aikana, yhtenä alueena mainittakoon Makkarajärvi ja sen ympäristö. Järvet ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet ovatkin Hervannan yksi vetonauloista.
 

Linnainmaa – omaa rauhaa palveluiden äärellä

Perheiden suosima alue, joka sijaitsee vain kuuden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Linnainmaalla olet omassa rauhassa palveluiden äärellä. Alueen asukkaiden keski-ikä on suhteellisen nuori ja alueella onkin pääsääntöisesti rivitalo- ja omakotitaloasumista. 

Palveluiden lisäksi alueella on kiinnitetty huomiota turvallisiin kävely- ja pyöräilyreitteihin. Luonnonläheisyys on parhaimpia puolia alueessa. Suurempi metsä ja ulkoilualue löytyy ihan tien toiselta puolelta Kaupin suurista metsistä. Monesti mainittu ratikkakin on suunnitteilla Linnainmaan läheisyyteen, joten arvollisesti alue tulee varmasti jatkamaan hyvää nousuaan.

Myymässä tai ostamassa asuntoa Tampereelta? Ammattitaitoiset välittäjämme Tampereen alueelta ovat valmiina palvelemaan sinua

👉 Varaa maksuton arviokäynti: remax.fi/tampere

Tätä juttua varten haastattelimme kiinteistönvälittäjä Rebecca Bethelliä (RE/MAX Kodinonni, Tampere)

Tutustu Rebeccaan >


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje