Tilaa arvio asunnostasi

RE/MAX asiakastarina: Pääkaupungin kerrostaloelämä vaihtui omakotitaloon kyläyhteisössä

Paul Eronen tietää, millaista on vaihtaa paljasjalkaisen kaupunkilaisen elämä maaseudun rauhaan ja omaan tilaan. Kun Paul vaimoineen muutti työn vuoksi Helsingin keskustasta Tampereelle vuodeksi, oli heillä vakaa tarkoitus palata Helsinkiin. Toisin kuitenkin kävi – Haarajoki ja avarapohjainen omakotitalo valloittivat sydämen. 

“Tyttären syntymän jälkeen tilan tarve kasvoi, ja meitä alkoi kiinnostaa, mitä kerrostalokaksion sijaan saisimme muualta. Järvenpään suunta, jossa Haarajokikin sijaitsee, tuntui olevan sopivaan etäisyyden päässä työpaikoiltamme. Vaikka Seena-vaimon työmatka Meilahteen oli ajallisesti melko pitkä, hyvät puolet painoivat kuitenkin vaakakupissa enemmän.”

Sopiva omakotitalo ratkaisi hypyn elämänmuutokseen

Kun uusi omakotitalo Haarajoelta tuli myyntiin RE/MAXille, kiinnostui Paul vaimoineen heti. Ystävä oli kertonut paikkakunnasta ja tiesi entuudestaan talon myyjänkin.

“Olimme käyneet katsomassa noin 30-40 vaihtoehtoa ennen tätä taloa, ja tiesimme siis hyvin, mitä haimme ja mitä oli tarjolla. Talon avara pohja ja näkymä luontoon viehätti heti. Näin tuore talo näin hyvällä pohjalla ja paikalla ratkaisi.”

Omakotitalo oli toiveiden mukaisesti yksitasoinen, ja olohuoneesta on näkymä kaikkiin huoneisiin. Avara tila ja hyvä näkyvyys alle kaksivuotiaan, touhukkaan pikkuneidin vanhemmille tuntui myös hyvältä ratkaisulta. 

“Ikkunoista näkyy kalliota ja puita, ja vaikka lähinaapurit ovat kohtuullisen lähellä, etäisyys tarjoaa myös oman rauhan. Talo ja sen ikkunat on suunniteltu niin, että luonto on vahvasti läsnä myös sisällä oltaessa.”

“Katja osasi kertoa myös talon taustoista ja vahvisti päätöstämme”

Omakotitaloa välitti RE/MAX Asuntokulman Katja Sarkama

Ostopäätös syntyi heti ensinäytöllä, kun pariskunta tarkkaili pienen tyttärensä iloista menoa tilavassa talossa, jossa puolitoistavuotias oli jo kuin kotonaan. 

“Olimme nähneet talon aiemmin vain ulkoa, ja Katja esitteli sen meille yksityisesti ja perusteellisesti. Vaikka uudessa talossa oli jäänyt muutamia paikkoja kesken, Katja selvensi meille hyvin koko kuvion. Hän oli hyvin perillä talosta – siitä lähtien, kuka sen oli rakentanut. Saimme selkeän kuvan myös siitä, miten nämä laitettavat kohdat toisivat hyvitystä kokonaishintaan.”

Esimerkiksi kodinhoitohuoneessa oli vielä viimeisteltävää, mutta se oli Paulin perheelle enemmänkin positiivinen asia, sillä he saivat näin itse vaikuttaa kokonaisuuteen.

“Ollaan aika käteviä käsistämme, joten en pitänyt näitä isoina juttuina. Karumpi tilanne olisi ollut, jos uuden kohteen valmiiksi valitut ja laitetut elementit eivät yhtään miellyttäisi”, Paul pohtii.

Pariskunta näki talon potentiaalin ja tykästyi persoonalliseen rinnetonttiin. Katjan antama kierros vain vahvisti tunnetta.  

“Katjakin sanoi hyvin, että wow, luonto on todella muokannut makean ympäristön talolle. Pihassa on edelleen duunia, mutta ei se pelota, kun talo on hyvällä paikalla.”

Välittäjä toi turvan tunnetta omakotitalokauppaan

Vaikka Paulilla oli aiempaa kokemusta asuntokaupasta ilman välittäjää, oli välittäjän rooli omakotitalokaupassa ostajan näkökulmasta erityisen tärkeä.

“Ilman välittäjää sitä miettii, onko kaikki talossa ok. Välittäjä tuo turvaa kaupantekoon ja se tuntui myös hyvin henkilökohtaiselta prosessilta Katjan kanssa. Soiteltiin paljon, ja palvelu oli tosi hyvää. Hän hoiti asiat, ja jos jokin asia puuttui – kuten energiatodistus – ei sitä ehtinyt edes kysellä, sillä Katja oli aina ajatuksen verran edellä.”

Omakotitaloon liittyvää selvitettävää uudessa talossa oli esimerkiksi se, onko kaivon vesi juomakelpoista. Kun selvisi, ettei ole, ja vesijohto liitettiin verkkoon, oli tästäkin vastuut sovittu jo etukäteen. Välittäjän apu ja neuvot auttoivat omakotitaloelämän alkuun.

“Iso kiitos Katjalle siitä, että kaikki meni kuten piti, peli oli reilu ja kaupan ehdot selkeät. Katjan toiminnasta jäi hyvin rehellinen kuva, ja hän oli myös ostajan puolella. Hän huolehti, että kaikki menee lakipykälien mukaan ja ostaja on tietoinen kaikesta oleellisesta, mitä kiinteistökauppaan liittyy.”

Kyläyhteisö veti puoleensa ja lopputulos ylitti odotukset

Alunperin Haarajoella asuva ystävä oli kehunut paikkakunnan yhteisöllisyyttä. Se kuulosti  mukavalta vaihtokaupalta vilinään ja vilskeeseen, johon pari oli kaupunkielämässä tykästynyt. Lisäksi isovanhemmat löytyisivät läheltä Keravalta ja Vantaalta.

“Neljän kuukauden asumisen jälkeen voin sanoa, että kyläyhteisö on aivan huikea, en kyllä ihan tällaista osannut kuvitella! Vaikka kerrostalossakin naapurit tunnettiin, täällä saa apua ja tukea aina, lainataan esimerkiksi peräkärryä ja katsotaan lapsia vuoron perään tarpeen tullen. Ja silti omassa talossa on vapaus ja tilaa hengittää. Etätöitäkin on kivempi tehdä, kun voi kahvikupin kanssa tauolla kävellä huoneesta toiseen ja katsella upeaa luontoa. Tämä oli oikea valinta.”

Etsitkö sinäkin unelmiesi kotia? RE/MAXIn asiantuntevien välittäjien avulla voit toteuttaa rohkemmatkin unelmat turvallisesti.

Ota yhteyttä alueesi RE/MAX-välittäjään >


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje