Tilaa arvio asunnostasi

RE/MAXin Euroopan asuntomarkkinakatsaus Q1/2023: ”Markkinoiden käänne tulee entistä näkyvämmäksi vuonna 2023”

  • Kiinteistörakentamisen hidastumisella on merkittävä vaikutus
  • Asunnot ovat pidempään markkinoilla, mikä luo suuria mahdollisuuksia ostajille
  • Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa koko alueella

Helsinki, 13.7.2023 – RE/MAX Eurooppa – osa globaalia RE/MAX-verkostoa, joka myy enemmän asuntoja kuin mikään muu brändi – on tunnistanut neljä päätrendiä, joiden odotetaan muokkaavan Euroopan asuntomarkkinoita tulevina kuukausina.

Näitä ovat vuokrakysynnän ja vuokrahintojen nousu, sekä myytävien kohteiden lukumäärän ja hintojen lasku, vaikka paikallinen vaihtelu onkin voi olla suurta. Lisäksi ostajien mieltymykset ovat muuttuneet – yhä useampi etsii pienempää asuntoa kaupunkien laitamilta tai kaupunkialueiden ulkopuolelta.

Äskettäin julkaistun RE/MAX Euroopan asuntomarkkinakatsaus Q1/2023 -raportin mukaan Ukrainan sodan aiheuttamista haasteista, nousevista energianhinnoista, nousevista koroista, kasvavista rakennuskustannuksista ja ympäristöpaineista huolimatta markkinat ovat edelleen vahvat, vaikkakin epävakaat.

Vuokra-asuntojen kysynnän kasvu jatkuu ja sopeutumiskykyisten ostajien mahdollisuudet lisääntyvät.

Kyselyn tulokset osoittavat, että nämä haasteet ovat vaikuttaneet eri markkinoilla eri tavoin. Saksassa hinnat ovat laskeneet merkittävästi ja rakennuslupien määrä laski 20 prosenttia, kun taas Lissabonissa ja Madridissa hinnat jatkavat nousuaan.

Raportti osoittaa, että korkojen ennustetaan nousevan kaikkialla Euroopassa, joten vaikka jonkinlainen varovaisuus on suositeltavaa, asunnonostajien ei ole syytä lykätä ostojaan.

RE/MAX Euroopan markkinakatsaus perustuu yhtiön yli 30.000 kiinteistönvälittäjän Euroopan laajuisessa verkostossa tehtyyn kyselyyn sekä ulkoisiin markkinatietoihin.

Asuntomarkkinoiden syklin seuraava vaihe tulee näkyviin

Vaikka asuntojen hinnat ovat monilla alueilla Euroopassa nousseet merkittävästi viime vuosina, raportissa todetaan, että nykyisten olosuhteiden, mm. nousevien korkojen vuoksi, on erittäin epätodennäköistä, että markkinat jatkaisivat näin nopeaa kasvua.

Michael Polzler, RE/MAX Euroopan toimitusjohtaja, kommentoi:

”Vaikka asuntomarkkinat ovat laajalti syklisiä, tällaisia ​​trendejä ei ole ollut vähään aikaan. Joillakin alueilla keskihinnat ovat laskeneet melkoisesti, mikä on luonut markkinoille enemmän vaihtelua ja parempia mahdollisuuksia joillekin ostajille – viime aika ei ole ollut ruusuista myyjille kaikkialla. On tärkeää, että ihmiset saavat tarvitsemansa neuvot, jotta he voivat edetä oikealla varovaisuudella ja itseluottamuksella.”

Yksityisten rakentajien osalta yleiset olosuhteet ovat heikentyneet, mutta tutkimus osoittaa, että tällä on todennäköisesti rajallinen lyhytaikainen vaikutus suuriin rakennustoimintoihin ennakkosuunnittelun ja projektin keston vuoksi, vaikkakin tutkimuksessa on tunnistettu riski kapasiteetin pullonkauloihin kunnostusprojekteissa. tulevina kuukausina.

Euroopan vuokramarkkinat ovat vahvat

Ostajat, jotka joutuvat luopumaan omista suunnitelmistaan ​​asuntolainojen nousun vuoksi, alkavat nyt etsiä vuokra-asuntoja. Tämän seurauksena vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa.

”Alan sidosryhmien on pysyttävä joustavina, valppaina ja mukautumiskykyisinä vastatakseen markkinoiden tarpeisiin asianmukaisesti, ja ostajille ja myyjille on loistava mahdollisuus sijoittautua pitkän aikavälin menestykseen”, Polzler sanoo.

Euroopan asuntomarkkinoilla tapahtui äkillinen käänne vuonna 2022, ja seuraukset ovat yhä näkyvämpiä vuonna 2023. Pandemian paljastama asuntorakentamisen toimitusketjun haavoittuvuus on johtanut materiaalipulaan ja rakennusmateriaalien jyrkkään hintojen nousuun. Yhdistettynä rahoitusehtojen huonontumiseen tämä vaikuttaa merkittävästi kiinteistörakentamisen kehitykseen tulevaisuudessa.

Lataa Euroopan asuntomarkkinakatsaus Q1/2023

Voit ladata asuntomarkkinakatsauksen allaolevan painikkeen kautta.

Lue lisää

Tietoja raportista: Tietojen lähteet

Tätä neljännesvuosittaista Asuntomarkkinakatsausta tukee tutkimus, joka suoritettiin 30.000 RE/MAX Euroopan kiinteistönvälittäjän Euroopan laajuisen verkoston keskuudessa 12.3. – 3.4.2023 välisenä aikana. Tutkimukseen osallistui 3049 osallistujaa 35:ltä RE/MAX-alueelta.

Sisäistä tutkimusta tukevat Casafarin ulkopuoliset markkinatiedot – asuntomarkkinoiden ammattilaisten tietokanta, joka kokoaa ja keskittää kaiken verkossa saatavilla olevan tiedon. Casafari tarjoaa tekoälyyn ja koneoppimiseen perustuvan kiinteistönvälitysalan metahakualustan, joka seuraa, kokoaa ja keskittää kaiken verkossa saatavilla olevan tiedon asuinkiinteistöistä Portugalissa, Espanjassa, Italiassa, Ranskassa ja Saksassa.

Ota huomioon: Vaikka RE/MAX Eurooppa on koonnut tämän raportin tiedot huolellisesti ja parhaan tietämyksensä mukaan, RE/MAX Eurooppa ei ota mitään vastuuta tietojen oikeellisuudesta tai tietojen käytöstä johtuvista vahingoista.

Tietoja RE/MAXista

RE/MAX Europen franchising-verkosto on yksi alan suurimmista. Sillä on yli 30.000 kiinteistönvälittäjää 2400 toimistossa 40 maassa. Yli 50 vuoden kokemuksella RE/MAX on kasvanut valtavaksi globaaliksi yritykseksi. RE/MAX on toiminut Suomessa vuodesta 2006, ja RE/MAXilaisia on jo yli 450 ympäri Suomen.

Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Koska RE/MAX ei halua levätä menneisyytensä varassa, ketju jatkaa innovaatiohistoriansa rakentamista muuttaakseen tapaa, jolla asuntoja ostetaan ja myydään Euroopassa ja Suomessa.

Lisätietoja

Lisa Stanko | Markkinointijohtaja | RE/MAX Eurooppa

+43 676 7837485 | marketing@remax.eu

Pasi Aalto | Toimitusjohtaja | RE/MAX Suomi

+358 400 322232 | pasi.aalto@remax.fi

Julkaisemme ensimmäisen vuosipuoliskon asuntomarkkinakatsauksen syyskuun 2023 alussa.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje