Tilaa arvio asunnostasi

RE/MAX Markkinakatsaus: Lokakuu 2017

Ostajien aktiivisuus vauhditti ja vaatimaton tarjonta jarrutti asuntokauppaa. Syyskuussa kerrostalohuoneistojen kauppaa jarrutti tarjonnan puute.

Asuntomarkkinat syyskuussa 2017:
Ostajien aktiivisuus vauhditti ja vaatimaton tarjonta jarrutti asuntokauppaa

Syyskuussa kerrostalohuoneistojen kauppaa jarrutti tarjonnan puute

Ostajat liikkuivat aktiivisesti syyskuussa asuntoesittelyissä. Kauppamäärän kasvua rajoitti tarjonnan hidas reagoiminen kasvaneeseen kysyntään. Yhä useammin sopiva kohde jäi löytymättä tarjonnan kavennuttua alkuvuoden aikana. ”Meillä on useilla paikkakunnilla tehty asiakkaiden kanssa ostotoimeksiantoja ja näyttäisi siltä, että ostotoimeksiannot lyövät itsensä läpi tässä markkinatilanteessa. Varsinkin paikkakunnan vaihtumisen yhteydessä ostajan omalla välittäjällä on suuri vaikutus sujuvaan paikkakunnanvaihtoon,” toteaa RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin syyskuussa Suomessa 2824, mikä on noin 3 % vähemmän kuin syyskuussa 2016. Käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppa on alkuvuonna kasvanut yli 3 %, kun verrataan tammi-syyskuun kauppoja viime vuoteen. Pääkaupunkiseudulla käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin syyskuussa 971, mikä oli reilut 1 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Käytettyjen kerrostaloasuntojen neliöhinnat nousivat Suomessa lähes 7 % verrattuna syyskuun 2016 tasoon. Keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostalohuoneistoissa Suomessa oli syyskuussa 2926 €/m2, kun se vuotta aiemmin oli 2747 €/m2.

Pääkaupunkiseudulla käytetyn kerrostaloasunnon neliöhinta oli 4496 €/m2, kun se vuosi sitten oli 4250 €/m2. Tilastohinta nousi lähes 6 % verrattuna syyskuun 2016 tasoon. Helsingin käytettyjen kerrostalohuoneistojen tilastohinta nousi yli 5100 euron tason, ollen 5137 €/m2. Käytetyissä kerrostalo 2h-huoneistoissa neliöhinnat nousivat Suomessa yli 6 % viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Kerrostalokaksion neliöhinta oli Suomessa syyskuussa 2825 €/m2 ja Helsingissä 5011 €/m2.

Kerrostalokaupan menestyjiä syyskuussa olivat Espoo ja Lahti. Kerrostalokaupat kasvoivat viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna Espoossa (10 %), Lahdessa (12 %), Rovaniemellä (12 %) ja Oulussa (8%).

RE/MAX-ketjun kauppamäärät nousivat uuteen ennätykseen. RE/MAX-ketjun teki kauppamäärässä parhaan tuloksensa vuonna 2017. Kauppoja tehtiin syyskuussa 18 % enemmän kuin tammi-elokuun kauppamäärät keskimäärin. Syyskuussa kauppoja tehtiin 35 % enemmän verrattuna vuoden 2016 kauppamäärien kuukausittaiseen keskiarvoon.
Myös RE/MAXin välittäjämäärä Suomessa on reilussa kasvussa – ketjussa toimii jo lähes 400 kiinteistönvälitysalan ammattilaista.

Vahvaa kaupankäyntiä omakotitaloissa Vantaalla ja Lahdessa

Syyskuussa kiinteistönvälittäjät välittivät omakotitalokauppoja Suomessa 1248 kpl. Perheiden aktiivisuudesta asuntomarkkinoille kertoo omakotikaupan vahvat kasvuprosentit viime vuoteen verrattuna Vantaalla (31%), Helsingissä (17 %), Tampereella (18 %), Oulussa (15 %) ja Lahdessa (33%).

Keskimääräinen omakotitalon myyntiaika syyskuussa Suomessa oli 123 päivää. Erityisen merkittävät myyntiaikojen lyhenemiset nähtiin Vantaalla (-40 %), Rovaniemellä (-51 %) ja Oulussa (-13 %) vuoden 2016 syyskuuhun verrattuna.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja

Pekka Ronkainen, Kehitysjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 50 3800 050 | pekka.ronkainen@remax.fi

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on yli 350 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti 44 vuoden kokemuksella 100 maassa yli 7500 toimiston ja yli 115 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje