Tilaa arvio asunnostasi

RE/MAX markkinakatsaus, kesäkuu 2019

Kesän alku toi reipasta piristymistä omakotitalokauppaan

Toukokuussa kokonaiskauppamäärät nousivat, mutta käytettyjen kerrostaloasuntojen kauppamäärien laskua ei kesän alku nostanut.

Käytettyjen kerrostalo- ja rivitaloasuntojen sekä omakotitalojen vuoden 2019 tammi-toukokuun yhteenlasketut kauppamäärät nousivat 0,8% verrattuna viime vuoteen. Pääkaupunkiseudulla kasvua kaupoissa oli reilu 5%. Toukokuussa kauppoja tehtiin koko Suomessa 5735 kappaletta, joka on 7% enemmän kuin toukokuussa 2018. Pääkaupunkisedulla kauppoja tehtiin toukokuussa 1529 kappaletta, joka on lähes 9% enemmän kuin toukokuussa 2018.

Käytetyissä kerrostaloasunnoissa kauppamäärät laskivat tammi-toukokuussa 1,4% vuoden 2018 vastaavasta ajankohdasta. Toukokuun kauppoja vertailtaessa kasvua vuoden 2018 toukokuuhun oli 8%.
Pääkaupunkiseudulla kauppamäärät kasvoivat tammi-toukokuussa noin 3%, samoin Helsingissä ja Espoossa. Vantaalla kasvua oli noin 5%, Tampereella lähes 1% ja Lappeenrannassa kauppamäärät olivat samoissa lukemissa kuin 2018 tammi-toukokuussa. Turussa käytettyjen kerrostalojen kauppamäärissä oli laskua lähes 2%, Lahdessa lähes 8%, Jyväskylässä reilu 9% ja Oulussa reilu 4%.

Omakotitalojen kauppamäärissä selkeää kasvua

Omakotitaloissa kauppamäärät nousivat tammi-toukokuussa 6% verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan. Helsingissä nousua oli 6%, Espoossa 17%, Vantaalla 13%, Tampereella 1%, Turussa 7%, Lahdessa 9%, Jyväskylässä 22% ja Oulussa 27%. Laskua omakotitalojen kauppamäärissä oli Lappeenrannassa 17%.

Kevät ja alkukesä on normaalisti omakotitalokauppojen sesonkiaikaa, mutta kasvuluvut viime vuoteen verrattuna ovat suuria. Esimerkiksi Espoossa ja Oulussa tehtiin toukokuussa omakotitalokauppoja lähes kaksi kertaa niin paljon kuin vuoden 2018 toukokuussa. Muun muassa Espoossa, Oulussa, Turussa ja Lahdessa omakotitalojen myyntiajat ovat kasvaneet, mikä tilastoiden valossa tarkoittaa sitä, että pitkään myynnissä olleita taloja on mennyt kaupaksi.

Neliöhintojen kasvu jatkuu

Koko Suomessa käytettyjen kerrostaloasuntojen keskimääräiset neliöhinnat jatkoivat nousuaan noin 4% kasvulla tammi-toukokuuhun 2018 verrattuna. Toteutunut keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostaloasunnoissa oli 3109 euroa, ja pääkaupunkisedulla 4758 euroa. Helsingissä neliöhinnoissa oli kasvua alkuvuonna reilu 3%, Espoossa lähes 3%, Vantaalla 4%, Tampereella 2%, Turussa lähes 8% ja Oulussa yli 10%. Neliöhinnat laskivat tämän vuoden aikana Lahdessa ja Jyväskylässä lähes 3% ja Lappeenrannassa lähes 8% verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

RE/MAXin kauppamäärät uuteen ennätykseen

RE/MAX-ketjun kauppamäärät nousivat toukokuussa uuteen ennätykseen. Kauppamäärät ovat tänä vuonna olleet kasvussa edelliseen vuoteen lähes 10%. Myös ketjun myynnit ovat kasvaneet samassa tasossa kauppamäärien kasvun kanssa. ”Kasvun taustalla on välittäjien erikoisosaamisen kehittäminen, esimerkkinä mm. Uudiskohde- ja Kiinteistöarviointimestarikoulutukset. Vahva erikoisosaaminen yhdistettynä tehokkaaseen markkinointiin ja välittäjien yrittäjähenkisyyteen ovat tuottaneet hyvää tulosta jo yli 10 vuotta Suomessa”, kertoo RE/MAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

RE/MAX-ketju vahvistaa asemiaan pääkaupunkiseudulla, kun kaksi uuttaa toimisto avautuivat Helsinkiin. Yrittäjä Jani Pomellin vetämä RE/MAX Family toimii Kalliossa ja Töölössä, ja yrittäjä Marcus Haasin RE/MAX Masters Vallilassa.

Lataa markkinakatsaus (pdf)

Lataa kaaviot (pdf)

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 20 573 4000 | pasi.aalto@remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti yli 45 vuoden kokemuksella 110 maassa yli 7900 toimiston ja noin 125 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 12 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje