Tilaa arvio asunnostasi

RE/MAX markkinakatsaus, lokakuu 2019

Syyskuussa kauppamäärien ja neliöhintojen kasvu jatkui– RE/MAX-ketjun myynti uuteen ennätykseen

Syyskuussa asuntomarkkinoilla ei tapahtunut suuria muutoksia; kauppamäärien ja neliöhintojen maltillinen kasvu jatkuu koko Suomessa. Suurissa kaupungeissa varsinkin omakotitalojen kauppamäärissä on ollut suurta kasvua.

Käytettyjen kerrostalo- ja rivitaloasuntojen sekä omakotitalojen yhteenlasketut kauppamäärät nousivat reilu 4% tammi-syyskuussa verrattuna viime vuoteen. Pääkaupunkiseudulla kasvua näissä kaupoissa oli reilu 9%.

Näitä koko vuoden kauppoja vertailtaessa esimerkiksi Keski-Suomessa laskua kauppamäärissä oli 0,3%, sekä Päijät-Hämeessä laskua oli noin 1%. Lapin maakunnassa kauppamäärissä oli kasvua lähes 5%, Pohjois-Pohjanmaalla 6% ja Satakunnassa reilu 5%.

Käytetyissä kerrostaloasunnoissa kauppamäärät kasvoivat tammi-syyskuussa vuoteen 2018 verrattaessa 3%. Vain syyskuun kauppoja vertailtaessa kasvua oli koko Suomessa 13% verrattuna syyskuuhun 2018. Pääkaupunkiseudulla kauppamäärät kasvoivat tammi-syyskuussa reilu 7%, Helsingissä kasvua oli 8%, Espoossa noin 5%, Vantaalla 6%, Oulussa 3%, Tampereella 4% ja Lappeenrannassa 1%. Turussa ja Jyväskylässä käytettyjen kerrostalojen kauppamäärät laskivat noin 1% ja Lahdessa oli laskua noin 5%.

Omakotitalojen kauppa kasvussa

Omakotitaloissa kauppamäärät kasvoivat koko Suomessa tammi-syyskuussa 7% – syyskuun 2018 kauppamääristä kasvua oli 13%. Pääkaupunkiseudulla kasvua tammi-syyskuussa oli 17% verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan. Helsingissä kasvua tammi-syyskuussa oli 14%, Espoossa 22%, Vantaalla ja Jyväskylässä 15%, Tampereella 9%, Turussa 12%, Lahdessa 10% ja Oulussa 28%. Oulussa tehtiin sekä vuonna 2017 että vuonna 2018 keskimäärin 46 vanhojen omakotitalojen kauppaa kuukaudessa. Vuonna 2019 tämä kuukausikeskiarvo on ollut 57 kauppaa.

Kauppamäärät laskivat Lappeenrannassa 13%. Omakotitalojen kauppamäärien kuukausittainen keskiarvio on Lappeenrannassa laskenut noin 3 kaupalla per kuukausi vuoteen 2018 verrattuna – 2018 omakotitalokauppoja tehtiin noin 24 kappaletta kuukaudessa, kun vuonna 2019 niitä on tehty keskimäärin 20 kappaletta kuukaudessa.

Neliöhinnat

Koko Suomessa käytettyjen kerrostaloasuntojen keskimääräiset neliöhinnat nousivat 4% tammi-syyskuuhun 2018 verrattuna. Toteutunut keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostaloasunnoissa oli syyskuussa 3099 euroa, ja pääkaupunkisedulla 4767 euroa. Helsingissä neliöhinnoissa oli kasvua tammi-syyskuussa 3%, Vantaalla 1%, Espoossa lähes 2%, Tampereella noin 4%, Turussa 7% ja Oulussa lähes 8%. Neliöhinnat laskivat tänä ajankohtana Lahdessa, Jyväskylässä ja Lappeenrannassa noin 2% verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

RE/MAX ketju teki uusia ennätyksiä – välittäjien kehittyminen on kasvun avaintekijä

RE/MAX-ketjun kauppamäärät nousivat syyskuussa 25% verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan –aktiiviset välittäjät nostivat ketjun tulokset uuteen ennätykseen sekä elokuussa että syyskuussa. RE/MAX-ketjun myynnit kasvoivat 30% syyskuussa ja 24% elokuussa edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

”Uskomme, että asuntomarkkinoiden loppuvuosi tulee näyttämään hyvältä – kauppamäärät tulevat nousemaan edellisestä vuodesta ja asuntojen hinnat jatkavat keskimäärin maltillista nousua. Suomessa on kuitenkin useat asuntomarkkinat ja keskiarvot eivät kerro koko totuutta eri alueilta”, kertoo RE/MAXin toimitusjohtaja Pasi Aalto.

”Monipuoliset ja laadukkaat koulutukset mahdollistavat RE/MAX-ketjun välittäjien kehittymisen ja tulosten kasvun”, jatkaa Aalto. RE/MAXin henkilöstö kouluttautui lokakuussa Mallorcalla RE/MAX Euroopan järjestämässä tapahtumassa yli 1200 RE/MAX-kollegan seurassa. ”Maailmanlaajuinen verkosto ja kiinteistönvälitysalan huippukouluttajat innostavat RE/MAXlaisia kehittymään jatkuvasti, ja jatkuva oppiminen ja kehittymisen ilmapiiri näkyy myös välittäjiemme tuloksissa.”

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lataa markkinakatsaus (pdf)

Lataa kaaviot (pdf)

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 20 573 4000 | pasi.aalto@remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti yli 45 vuoden kokemuksella 110 maassa yli 7900 toimiston ja noin 125 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 12 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje