Tilaa arvio asunnostasi

RE/MAX markkinakatsaus, marraskuu 2019

Syksyn asuntomarkkinoilla kauppamäärät jatkoivat kasvuaan – RE/MAX-ketjun tulokset uusiin ennätyksiin

Lokakuussa kauppamäärien ja neliöhintojen maltillinen kasvu jatkui koko Suomessa. Myös omakotitalojen kauppamäärät jatkoivat kasvuaan.

Käytettyjen kerrostalo- ja rivitaloasuntojen sekä omakotitalojen yhteenlasketut kauppamäärät nousivat yli 4% tammi-lokakuussa verrattuna viime vuoteen. Pääkaupunkiseudulla kasvua oli lähes 10%, ja koko Uudellamaalla noin 9%. Lapissa kauppamäärät ovat kasvaneet viime vuoden tammi-lokakuuhun verrattaessa lähes 4%, Varsinais-Suomessa 5,5% ja Pohjois-Pohjanmaalla lähes 6%.

Käytetyissä kerrostaloasunnoissa koko Suomessa kauppamäärät kasvoivat tammi-lokakuussa vuoteen 2018 verrattaessa 3%. Lokakuun kauppamäärissä kasvua oli 3%. Pääkaupunkiseudulla lokakuun kauppamäärät kasvoivat vuoden 2018 lokakuusta 7%, ja tammi-lokakuun kauppamäärissä kasvua oli lähes 8%. Helsingissä kauppamäärät ovat kasvaneet viime vuoden tammi-lokakuusta 8%, Espoossa ja Vantaalla 7%, Tampereella 3%, Jyväskylässä 2%, Lappeenrannassa 1% ja Oulussa 6%. Laskua kauppamäärissä oli Lahdessa noin 6% ja Turussa 0,5%. Lahdessa on tehty vuonna 2019 keskimäärin 6 kauppaa vähemmän kuin vuoden 2018 tammi-lokakuussa.

Omakotitalokaupat kasvussa suuressa osassa Suomea

Omakotitaloissa kauppamäärät kasvoivat koko Suomessa tammi-lokakuussa 7%. Lokakuuhun 2018 verrattaessa kasvua oli 3%. Pääkaupunkiseudulla kasvua tammi-lokakuussa oli 15% verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan. Keskimäärin omakotitalokauppoja tehtiin pääkaupunkiseudulla 116 kappaletta, kun vuonna 2018 keskiarvo oli 100 kauppaa kuukaudessa. Helsingissä omakotitalojen kauppamäärissä oli kasvua tammi-lokakuussa 13%, Espoossa 22%, Vantaalla 12% ja Turussa sekä Jyväskylässä 15%, Tampereella 5%, Lahdessa 7% ja Oulussa 26%. Kauppamäärät laskivat Lappeenrannassa 12%.

Neliöhinnat kerrostaloissa

Koko Suomessa käytettyjen kerrostaloasuntojen keskimääräiset neliöhinnat nousivat 4% tammi-lokakuuhun 2018 verrattuna. Toteutunut keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostaloasunnoissa oli syyskuussa 3043 euroa, ja pääkaupunkisedulla 4702 euroa. Helsingissä neliöhinnoissa oli kasvua tammi-lokakuussa 3%, Vantaalla ja Espoossa lähes 2%, Tampereella noin 4%, Turussa 6% ja Oulussa lähes 8%. Neliöhinnat laskivat tänä ajankohtana Lahdessa noin 2% ja Jyväskylässä sekä Lappeenrannassa noin 1% verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

RE/MAX ketju teki uusia ennätyksiä – välittäjien kehittyminen on kasvun avaintekijä

RE/MAX-ketjun kauppamäärät nousivat lokakuussa 20% verrattuna vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan –aktiiviset välittäjät nostivat ketjun tulokset uuteen ennätykseen. RE/MAX-ketjun myynnit kasvoivat 22% elo-lokakuussa edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

”Uskomme, että asuntomarkkinoiden loppuvuosi tulee näyttämään hyvältä – kauppamäärät tulevat nousemaan edellisestä vuodesta ja asuntojen hinnat jatkavat keskimäärin maltillista nousua”, kertoo RE/MAXin toimitusjohtaja Pasi Aalto.

”Monipuoliset ja laadukkaat koulutukset mahdollistavat RE/MAX-ketjun välittäjien kehittymisen ja tulosten kasvun”, jatkaa Aalto. ”Maailmanlaajuinen verkosto ja kiinteistönvälitysalan huippukouluttajat innostavat RE/MAXlaisia kehittymään jatkuvasti, ja jatkuva oppiminen ja kehittymisen ilmapiiri näkyy myös välittäjiemme tuloksissa – he ovat kasvattaneet tuloksiaan viime vuodesta 30%. ”

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lataa markkinakatsaus (pdf)

Lataa kaaviot (pdf)

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 20 573 4000 | pasi.aalto@remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti yli 45 vuoden kokemuksella 110 maassa yli 7900 toimiston ja noin 125 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 12 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje