Tilaa arvio asunnostasi

RE/MAXin yhteisö kattaa myös kotiväen

RE/MAX työllistää kiinteistönvälitysalan ammattilaisia menestyksekkäälle urapolulle. Yrityksen johtoajatuksena toimiva ”kaikki voittavat” on luonut edellytykset välittäjien sensaatiomaiselle tuloksellisuudelle. RE/MAX:in tiimissä työskennellessä voi kokea, miltä tuntuu toimia oman alansa suunnannäyttäjänä.  

Vuodesta 2008 saakka kiinteistönvälittäjänä työskennellyt Miia Karppinen vaihtoi kuluvan vuoden vaihteessa vanhasta firmastaan RE/MAX:ille ja kertoo olevansa päätöksestään enemmän kuin tyytyväinen. Aikaisemmin rakennusteollisuuden parissa työskennellyt Teemu Kirjonen on myös löytänyt yrityksestä täysin uuden suunnan uralleen.

– Kollegani vanhasta työpaikastani vaihtoi RE/MAX:ille noin puolisen vuotta ennen minua. Tapasimme toisiamme usein ja lounastimme yhdessä. Sain aina kuulla paljon kehuja RE/MAX:sta ja siitä draivista, mikä yrityksessä vallitsi työn tekoa kohtaan. Koska olin itsekin harkinnut paikan vaihtoa, työkaverini sai minut ryhtymään tuumasta toimeen, Miia kertoo.

– Minua pyydettiin RE/MAX:lle töihin ja päätin tarttua tilaisuuteen. Sillä tiellä olen edelleenkin – ja myös pysyn, Teemu naurahtaa.

Kiinteistönvälittäjä Teemu Kirjonen

Teemun mielestä ihmisten auttaminen on hänen työssään parasta antia.

Koulutuksella vai ilman

Kiinteistönvälitysalalla kouluttautumispakkoa ei ole aina ollut. Tänä päivänä kuitenkin vaaditaan, että LKV–tutkinnon käyneitä työntekijöitä on toimistolla puolet. Näin ollen koulutus ei edelleenkään ole este työn aloittamiselle, mutta siitä on etua.

– En usko, että koulutus on välttämätön, varsinkin jos alalta on jo ennestään kokemusta. Toki osa saattaa kokea tarpeelliseksi suorittaa tutkinnon jo ihan itseään varten ennen alalle siirtymistä. Etenkin koulutuksen mukanaan tuoma lakitietous hyödyttää urapolulla etenemistä, Miia selvittää.

– Itse olen suorittanut LKV–tutkinnon, mutta omalla kohdallani myös ammattikorkeakoulussa opitut taidot ovat olleet eduksi, vaikka alat eroavatkin toisistaan merkittävästi, Teemu pohtii.

Lahdessa omaa RE/MAX:n toimipistettä pyörittävä Nanne Kaarre on alalle tullessaan käynyt kiinteistönvälittäjäkoulutuksen sekä niin ikää suorittanut LKV–tutkinnon. Hän kokee, että varsinkin alanvaihtajana näistä on ollut runsaasti hyötyä.

– Kun aloin suunnitella oman toimiston perustamista, suoritin vielä ylemmän kiinteistönvälittäjätutkinnon. Sen lisäksi olen käynyt kaikki mahdolliset alaan liittyvät lakikoulutukset läpi, hän kertoo.

Vaikka kiinteistönvälitysalalta ei aiempaa kokemusta tai koulutusta olisikaan, esimerkiksi asiakaspalvelutöistä pystyy helposti peilaamaan hyödynnettäviä oppeja myös välittäjän työhön.

– Olen ollut kaupan alalla ennen nykyistä pestiäni ja koen, että tästä kokemuksesta on ehdottomasti ollut hyötyä. Tietysti kaikki on omasta asenteesta kiinni ja meilläkin on paljon eri alalta tulleita, toteaa Miia.

Ammattiin minkä ikäisenä tahansa

Nannea välitysala on kiinnostanut aina teini-ikäisestä saakka. Aikuisena se ei kuitenkaan ole ollut mahdollinen vaihtoehto hänen aiemmasta elämäntilanteestaan johtuen. Neljä ja puoli vuotta sitten tähän tuli kuitenkin käännekohta.

– Isäni kysyi, että miksi en nyt lähtisi aina unelmoimalleni tielle, kun tilanne sen sallii. Innostuin ajatuksesta kovasti ja oikeastaan tästä johtuen kävin koulutuksetkin sellaisella tarmolla. Halusin oppia kaiken ja vielä mahdollisimman nopeasti, hän naurahtaa.

Uravalinnastaan Nanne tuli kuitenkin vakuuttuneeksi vasta RE/MAX:lle siirryttyään. Sitä ennen hän ehti työskennellä 1,5 vuotta alalla, kahdessa eri yrityksessä.

– En vain jostain syystä löytänyt sitä omaa paikkaani uran alkutaipaleella. Heti kun tulin RE/MAX:lle, kaikki muuttui, Nanne toteaa.

Yrityksen työyhteisö on aivan omaa luokkaansa. Ikäjakauma vaihtelee 20-70 vuoden välillä ja laajasta haarukasta huolimatta kaikki ovat hyviä ystäviä keskenään.

– Meillä on aivan ihana yhteisö. Kaikki auttavat toinen toistaan ja yhteistyön merkitystä painotetaan jatkuvasti. Parhaisiin tuloksiin ei päästä sillä, että näemme toisemme kilpailijoina vaan sillä, että vedämme yhtä köyttä. Työyhteisön merkitys kyllä korostuu tällä alalla erityisesti, Miia kertoo.

– Minulle on joskus sanottu, että pitäisi olla paljon karskimpi pärjätäkseen alalla. Tätä ajatusta vastaan olen kuitenkin halunnut taistella, koska kyllä täytyy löytyä muitakin tapoja menestyä kuin olemalla itsekäs. RE/MAX toi tämän mahdollisuuden. Meillä painotetaan nimenomaan tiimityöskentelyä ja sanoisin, että olemme enemmänkin yhteisö kuin työpaikka, Nanne kertoo.

remax kiinteistönvälittäjät nanne kaarre ja miia karppinen

Miia ja Nanne painottavat erityisesti työyhteisön tärkeyttä.

Myyntiä ilman myymistä

Kiinteistönvälittäjän tärkein ominaisuus on Miian mukaan se, että pysyy omana itsenään.

– Keskinäisen kommunikaation täytyy toimia välittäjän ja asiakkaan välillä. Asiakas vaistoaa, jos välittäjä esittää jotain muuta kuin oikeasti on. Luottamus syntyy nimenomaan siitä, että pysytään aitona, omana itsenään.

Mitään ”ihannepersoonaa” ei kiinteistönvälittäjän työhön ole ja erilaisilla luonteenpiirteillä varustetuilla ihmisillä on kaikilla yhteneväiset mahdollisuudet pärjätä työssään. Teemu kertookin olevansa introvertti, mutta työntekoa se ei ole koskaan haitannut.

– Olen menestynyt työssäni erittäin hyvin, vaikka small talk ei ole minulle kovin luontevaa. Tulen ihmisten kanssa mainiosti toimeen ja lahjakkuuteni näkyy esimerkiksi kahdenkeskisessä asioinnissa. Stereotyyppistä myyjää minusta ei kuitenkaan saa tekemälläkään.

Teemun mukaan tärkein edellytys työssä menestymiselle on palava halu.

Päivät ovat välillä pitkiä ja töitä riittää myös viikonloppuisin. Osa päivistä on helpompia ja osa taas vaikeampia. Täytyy aina olla ylpeä siitä mitä tekee, jotta mielekkyys työtä kohtaan säilyy.

Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että RE/MAX:lla kaikkein parasta on ihmiset, niin kollegat kuin asiakkaatkin.

– Ihmisten auttaminen on tämän työn parasta antia, Teemu toteaa.

– Emme ole pelkästään työkavereita, vaan käymme kaikki yhdessä syömässä ja viettämässä vapaa-aikaa niin, että myös perheet ovat mukana. Kun otamme kotiväen osaksi yhteisöämme, se tukee kaikkien hyvinvointia ja menestystä, Nanne iloitsee.

(kuvat: Jere Kokko)


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje