Tilaa arvio asunnostasi

Sisustustrendit 2021 – tervetuloa maanläheisyys, persoonallisuus ja eksotiikka

Kuluneen vuoden aikana kodin merkitys on korostunut entisestään, ja moni on innostunut miettimään kodin ilmettä tarkemmin. Millaisia ovat sisustustrendit vuodelle 2021? Keräsimme sisustuksen 10 nousevaa trendiä, jotka tarjoavat inspiraatiota niin nykyisen kodin päivitykseen kuin uuden kodin sisustuksen suunnitteluun.

Vuonna 2021 kotien ilmeeseen haetaan maanläheisyyttä, kestävyyttä, eksotiikkaa sekä kodikkuutta. Erilaisia tyylejä yhdistää rentouttavan ympäristön luominen kotiin – miltä näyttää unelmalomasi, sen henki voi täyttää nyt myös kotisi.

10 sisustustrendiä vuodelle 2021

1. Väistyvä kokovalkoinen, tilalle pehmeät luonnonsävyt

Kokovalkoisen valtakausi alkoi jo väistyä vuoden 2019 ja 2020 aikana, ja 2021 tuo valkoiselle vahvasti muita neutraaleita, pehmeitä kavereita sekä vaihtoehtoja. Värit mukailevat luonnonsävyjä, erilaisten beigejen, ruskeiden, oljen ja saven sävyt rauhoittavat kodin ilmeen. Näillä väreillä on helppo luoda harmoninen sävypohja, johon halutessaan on voi yhdistää väripilkkuja yhtä helposti kuin valkoiseen. Jos olet yhä valkoisen fani, luonnon neutraalit sävyt liittoutuvat valkoisen kanssa tuomaan syvyyttä ja pehmentävää vaihtelua yleisilmeeseen.

2. Luonnonmukaisten materiaalien renessanssi

Yhtä lailla kuin luonnosta lainatut sävyt tulevat sisustukseen, myös luonnonmateriaalit kaikissa muodoissaan ovat nyt yksi keskeisistä trendeistä kodin sisustuksessa. Puu, luonnonkivet, olki, rottinki – kaikki luonnosta löydetty materiaali on nyt pinnalla. Se kietoutuu yhteen myös kestävyyden teeman kanssa, joka on vahvasti läsnä vuosi vuodelta enemmän.

sisustus_luonnonsävyt

3. Skandinaavinen kohtaa japanilaisen – minimalismin kauneus

Valkoinen pohja yhdistettynä luonnonsävyihin näkyy nimenomaan skandinaavisen ja japanilaisen tyylin liitossa. Yksinkertaisuus on valttia tässä tyylissä, mutta yksinkertainen ei ole kylmä tai kliininen, vaan tähän minimalismiin kuuluvat luonnonvärit ja -materiaalit. Tyyliä kutsutaan japandiksi, ja muotokieli lainataan Japanista, Skandinaviasta sekä 50-luvulta. Käytännöllisyys ja monitoimisuus ovat myös tämän pehmeän ja kodikkaan minimalismin sydämessä.

4. Rohkeasti väriä seiniin

Jos neutraali ja vaalea minimalismi läpi huoneiston eivät ihan ole juttusi, toinen massiivinen trendi on värit. Nyt ei enää säästellä väreissä! Jos aiemmin kotona oli vain yksi tehosteseinä, nyt maalataan väriä kokonaisiin huoneisiin. Väri voi ulottua seinästä jopa kattoon saakka. Lempivärin ympäröimä huone luo tunnelmallisuutta, ja moni saattaa esimerkiksi maalata makuhuoneeseen oman, rauhoittavan sävymaailmansa. Trendiväreissä lainataan tunnelmia menneiltä vuosikymmeniltä ja jopa vuosisadoilta, mutta sävyt päivittyvät raikkaiksi ja pehmennetyiksi versioiksi.

5. Rustiikkiset yksityiskohdat ja kädentaidot esille

Tämä trendi on suomalaisille helppo ymmärtää; trendi tuo mökin tunnelmaa kotiin. Hirsirakentamisen perinne, puusepän kädenjälki, rustiikkinen tunnelma, mukavia soppeja, joka auttaa rentoutumaan – aivan kuten mökillä. Rustiikkisessa trendissä saavat kädentaidot ja tekijän kädenjälki näkyä teollisen täydellisyyden sijaan. Puiset yksityiskohdat, saumat ja pinnat ovat osa kauneutta.

6. Meri kodissani – veden sävyt

Meren eri sävyt jatkavat suosiotaan. Vallalla olleen tummemman merensinisen rinnalle saapuvat vuonna 2021 taitetun ja murretun turkoosin eri sävyt – tuomaan trooppisten vetten laineet kotiisi. Jos vesi on elementtisi, tämä vuosi on otollinen luoda oma poukama merten, järvien ja laguunien sävyillä myös kotiisi. Seinille löytävät nyt silmiä lepuuttavat ulapat ja raikkaat sekä rauhoittavat vedensävyt.

7. Keittiöt – kaksivärisiä, tummia ja rohkeanvärisiä keittiöitä

Keittiöissä etenkin näkyy valkoisen väistyminen, kun kaapistot saavat väriä. Osa keittiön pinnoista voi olla esimerkiksi puunsävyjä, osa jotain muuta väriä. Etenkin murretut vihreät ja siniset ovat suosiossa. Myös tummat ja mustat keittiöt trendaavat edelleen. Sen lisäksi rohkeimmat ottavat mallia 1900-luvun alkupuolelta ja kaunistavat osan keittiönlattiasta tehostekuviolla.

Oli tyyli mikä tahansa, siihen upotetut virtaviivaiset säilytysratkaisut halutaan räätälöidä yhä paremmin kyseiseen keittiöön sopiviksi. Myös kierrätys ja sopivat lajittelutilat sekä -astiat otetaan suunnittelussa huomioon. Esimerkiksi bambukannelliset lajitteluastiat istuvat hienompaankin sisustukseen – tai sitten keittiötä remontoidessa voidaan lajittelutarpeet huomioida integroimalla sopivat kierrätysastioiden kolot kaapistoon.

8. Kodikkuus

Milloin viimeksi kodikkuus on mainittu sisustustrendinä? Hyggeilyn suosio jatkuu nyt vahvasti myös sisutuksessa, ja kaikkien erilaisten tyylivaihtoehtojen ydin on luoda kodikkuutta sävyillä ja yksityiskohdilla. Sisustajasta itsestään riippuu se, mikä tekee hänelle parhaiten kodikkaan ympäristön. Maksimalismiakin mahtuu tähän trendiin minimalismin valtakuden jälkeen. Joka tapauksessa kodikkuuden tunnelmaan kiinnitetään huomiota, oli maku mikä tahansa. Mummoloiden estetiikka on nyt myös trendikästä.

9. Eksotiikka ja kaukomaat

Eksoottinen sisustus tuo jännittävää dynaamiikkaa harmonisten luonnontrendien sekaan. Matkailu, kaukomaat ja eksotiikka saavat näkyä. Se tarkoittaa myös värien runsautta, kiinnostavia kuvioita sekä toisista kulttuureista lainattua estetiikkaa. Persoonalliset mieltymykset pääsevät oikeuksiinsa. Laatikon ulkopuolelta voi löytyä upeita kokonaisuuksia – tämä voi olla myös aika, kun omien matkojen kauniit esineet asetellaan kunniapaikalle, johon niitä on saatettu jo tovin suunnitella. Kuvamateriaalia inspiraatioksi todennäköisesti löytyy vuonna 2021 helposti.

10. Vihreät kodin keitaat

Viherkasvivillitys jatkuu. Kotiin rakennetaan nyt omia keitaita, joilla sademetsätunnelman lisäksi voi hyvinkin olla suuri vaikutus hyvinvoinnin lisäämisessä. Huonekasvit puhdistavat sisäilmaa, ja luonnon lehtivihreän keskellä oleminen alentaa stressiä. Keidas voi olla vaikka kokonainen huone, tai asunnossa voi olla pieniä keitaita siellä täällä. Yksi on varmaa: viherkasveihin panostetaan 2021 sisustuksessa.

Lue myös: Remontti, ehostus vai stailaus – mikä on järkevää asunnon myynnin kannalta?

Etsitkö uutta asuntoa, jonka voisit sisustaa mieleiseksesi? RE/MAXin asiantuntevat välittäjät ympäri Suomen auttavat sinua löytämään unelma-asuntosi.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje