Tilaa arvio asunnostasi

Tarkka tieto kiinteistön arvosta tukee päätöksentekoa

Kiinteistöarviointi on asiantuntijapalvelua, jossa määritetään mm. asuinkäytössä olevan kiinteistön tai asunnon hallintaan oikeuttavien osakkeiden markkina-arvo yleisesti hyväksyttyjen menetelmien avulla. Kiinteistöarviointi palvelee ensisijaisesti arviota tarvitsevan päätöksentekoa.

Kiinteistöarvion kohteena on usein kiinteistö, rakentamaton tontti tai muu oikeus, jonka arvonmääritys on tarpeen kaupantekoa, lainan vakuutta tai muuta päätöksentekoa varten. Nämä päätöksentekotarpeet voivat koskea niin yksityisten kuluttajien kuin yritysten tarpeita.

Välittäjien asunnon myyntiä varten tekemät ilmaiset suulliset hinta-arviot eivät täytä oikealle kiinteistöarviolle asetettuja vaatimuksia käytettyjen menetelmien, markkina-analyysin tai arviolausunnon sisällön osalta.

Uusi valmennus tuottaa osaajia arviointitarpeisiin

Kiinteistöarviointialalla on mahdollista ylläpitää korkealaatuista erikoisosaamista ja tarjota asiakkaille laadukasta asiantuntijapalvelua. Keskuskauppakamari vastaa kiinteistöarvioijien auktorisointitoiminnasta ja auktorisoitujen kiinteistöarvioijien (AKA) toiminnan valvonnasta.

”Välitysalan haasteena on ollut se, ettei AKA-kokeeseen valmistavaa riittävän haastavaa koulutusta ole ollut saatavilla, joten auktorisoitujen kiinteistöarvioitsijoiden määrä on välittäjäkunnassa jäänyt huolestuttavan vähäiseksi. RE/MAX on ratkaissut tämän ongelman järjestämällä kokeneille arvioijilleen Kiinteistöarviointimestarin valmennuksen”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

”Valmennusohjelman osaamisvaatimukset vastaavat Keskuskauppakamarin asuntoauktorisoinnin osaamisvaatimuksia ja tutkintosuoritus perustuu Opetushallituksen Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon vaatimuksiin sekä Kiinteistöalan Koulutuskeskuksen valmennusohjelmiin, joita on tarkennettu RE/MAXin kanssa yhteistyössä”.

Suomen ensimmäiset kiinteistöarviointimestarit

Tutkinnon suorittajat suorittavat puoli vuotta kestävän koulutuksen, jossa on useita käytännön harjoitteita, lopputyö ja vaativa lopputentti. Opetushallituksen tutkintotoimikunta, Kiinteistöalan Koulutuskeskus ja RE/MAX myöntävät todistukset tutkinnon hyväksytysti suorittaneille.

RE/MAX on kansainvälinen ketju, joten uudet kiinteistöarviointimestarit saavat käyttää myös tutkinnon kansainvälistä titteliä Property Valuation Specialist (PVS).  Valmistuneet ensimmäiset Kiinteistöarviointimestarit ovat: Keijo Bragge (Helsinki), Satu Hormio (Helsinki), Teemu Kirjonen (Lahti), Niklas Lyhykäinen (Helsinki), Jaana Saarinen (Helsinki), Janita Matilainen (Lahti), Paula Hovav (Helsinki), Tomas Söderholm (Helsinki), Jari Vähämäki (Kerava), Antti Tillanen (Helsinki) ja Nina Schönberg (Järvenpää).

Lataa tiedote PDF-muodossa:
Kiinteistöarviointimestarit-tiedote-06072017

Lisätietoja

Pasi Aalto,
Toimitusjohtaja | RE/MAX Suomi
+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje