Tilaa arvio asunnostasi

Tikkurila – Vantaan moderni keskus vetoaa monipuolisuudellaan

Tikkurila (ruots. Dickursby) on Vantaan hallinnollinen keskus sekä vilkas ja vetovoimainen asuinalue, joka on viime vuosina noussut yhä suositummaksi. Haastattelimme Tikkurilan RE/MAX Asunnonavain -toimiston yrittäjää Nina Harjua sekä kiinteistönvälittäjää Ville Koskelaa siitä, mistä Tikkurilan viehätysvoima koostuu.

Tikkurilasta löytyvät kaikki asumismuodot ja kattavat palvelut

Tikkurila tarjoaa asuinalueena monipuolisen asuinympäristön.

“Kattavien palveluiden ja loistavien liikenneyhteyksien vuoksi Tikkurila on käytännössä Vantaan keskus. Täältä löytyy niin päivittäistavarakauppoja kuin myös monipuolisia palveluja tarjoavia erikoisliikkeitä”, Ville Koskela kertoo.

Hyvien yhteyksien ja palveluiden lisäksi Tikkurilassa on tarjolla erilaisia asumismuotoja: omakoti-, pari-, rivi- ja kerrostaloja.

“Tikkurilassa viihtyy ja asuu eri-ikäisiä asukkaita, opiskelijoista ikäihmisiin,” Nina Harju kuvailee.

Viime vuosina Tikkurilan keskustasta on purettu vanhoja liikekiinteistöjä, ja tilalle on noussut suuren kysynnän vuoksi kerrostaloasuntoja uudistuotantona.

“Vuokra-asuminen on nykyään suosittua myös, pieniä asuntoja valmistuu kovalla tahdilla Tikkurilaan. Näin ollen myöskin sijoittajat ovat kiinnostuneita uudistuotannosta Tikkurilassa”, Harju kertoo.

Asuntojen hinnat Tikkurilassa

Kerrostaloasunnot

Yksiöt: Keskimääräinen neliöhinta 6 205 €, keskimääräinen myyntiaika 226 vuorokautta

Kaksiot: Keskimääräinen neliöhinta 4 208 €, keskimääräinen myyntiaika 146 vuorokautta

Kolmiot: Keskimääräinen neliöhinta 3 524 €, keskimääräinen myyntiaika 120 vuorokautta

Lähde: Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton (KVKL) hintaseurantapalvelu 2019

Moderni ja vilkas juna-asema, hyvät yhteydet lentokentälle sekä Helsinkiin

Tikkurilan juna-asema Dixi, on Suomen kolmanneksi vilkkain ja palvelee myös modernina kauppakeskuksena.

“Kehäradan valmistuminen mahdollisti nopeita yhteyksiä niin lentokentälle kuin myös Helsinkiin. Liikenneyhteydet myös autoilijoille ovat hyvät joka suuntaan, muun muassa Kehä 3:sen, Tuusulan- ja Lahdenväylien ansiosta”, Harju summaa.

Idyllistä asumista puistojen keskellä ja jokirannan kupeessa

Vaikka Tikkurila on liikenteen solmukohta, tarjoaa se kuitenkin idyllistä asumista luonnon ja kulttuurihistoriallisen maiseman keskellä.

“Tiiviisti rakennetun Tikkurilan ja Viertolan alueella on paljon vehreitä puistoja, sen lisäksi Keravanjoen kulttuurihistoriallisesti merkittävää jokirantaa kehitetään yhä enemmän yhteisenä, vehreänä virkistysalueena”, Harju kertoo.

Jokirannasta pääsee myös Tikkurilan keskuspuistoon ja ulkoilureiteille, jotka jatkuvat naapurialueen Koivuhaan puolelle. Erilaisille urheilijoille ja liikkujille Tikkurilan urheilupuisto on keskeinen paikka; siellä sijaitsevat urheilutalo, Trio Areena, historiallinen uimahalli, kuplahalli sekä useat tekonurmi- ja hiekkakentät. Vantaalaisen Mestis-joukkueen Kiekko-Vantaan kotiottelut pelataan myös Trio Areenalla. Sen lisäksi Tiedekeskus Heureka vapaa-ajan ja tapahtumien keskuksena vetää kävijöitä Tikkurilaan.

Muita suosittuja viheralueita Tikkurilassa ovat muun muassa Kirjastonpuisto sekä Esikkopuisto pelikenttineen. Viertolan vehreällä alueella on myös Sinirikon toimintapuisto sekä Puutarhapuisto, jossa on muun muassa matonpesupaikka.

“Viertolan alueella on myös paljon pien-, pari-, rivi- ja omakotitaloja, jotka ovat erityisen kysyttyjä”, Koskela kertoo.

Tikkurila viehättää vauvasta vaariin

Tikkurila asuinalueena sopii monille, ja hyvin monenlaisiin elämäntilanteisiin.

“Tikkurilasta löytyy niin ”paljasjalkaisia” asukkaita kuin myös hiljattain alueelle muuttaneita. Tikkurilassa on nuorekasta yhteisöllisyyden tunnetta, jota esimerkiksi vuosittainen, jo Suomen suurimpien festareiden kokoon kasvanut Tikkurila festivaali voimistaa. Vantaalaiset ovat ottaneet Tikkurila festivaalin selvästi omakseen”, Harju kiteyttää.

Tiesitkö nämä faktat Tikkurilasta?

Tikkurilan suuralueella asukasluku oli 44 311 vuonna 2018 ja Tikkurilan muuttovoitto oli määrällisesti Vantaan suurin.

HSL:n lippujen alueuudistuksen myötä Tikkurilan ja Helsingin kuntaraja ei enää määritä lipun hintaa, vaan lähialueille liikkuminen on yhä edullisempaa.

Tikkurilan eteläpuolella sijaitsee Ala-Tikkurila, joka on osa Helsinkiä.

Oletko ostamassa tai myymässä asuntoa Tikkurilassa tai muualla Suomessa? Ota meihin yhteyttä, autamme sinua mielellämme!


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje