Tilaa arvio asunnostasi

Tunnelmallinen Töölö tarjoaa ihanteellista kantakaupunkiasumista

Helsingin keskustasta kävelyetäisyydellä sijaitseva hurmaava Töölö (ruots. Tölö) on yksi Helsingin suosituimmista asuinalueista. Töölön tuntevat RE/MAXin yrittäjät ja kiinteistönvälittäjät Kristiina Horsma ja Niklas Lyhykäinen kertovat, mistä Töölön vetovoima koostuu.

Keskustan kyljessä kaikki kaupunkiasumisen edut

Töölöstä tuskin voidaan puhua mainitsematta sijaintia – se on monelle kaupunkiasujalle ihanteellinen. Helsingin keskustan kyljessä sijaitseva tunnelmallinen ja historiallinen asuinalue on käytännössä jatkumo ydinkeskustasta.

“Töölö sijaitsee kävelyetäisyyden päästä keskustan palveluista ja varsin monen töölöläisen työpaikka sijaitseekin aivan kodin tuntumassa. Erinomaiset liikenneyhteydet, julkiset kulkuvälineet ja pyörätiet mahdollistavat sujuvan arkiliikkumisen niin kanta-Helsingin alueella kuin myös ulos kaupunkialueelta”, Kristiina Horsma kertoo.

Töölössä monia viehättää näppärä sijainti kantakaupungissa, josta autoilijan ei kuitenkaan tarvitse ajaa keskustan ruuhkien läpi.

“Monet Töölöstä asunnon ostavat ovatkin paluumuuttajia, jotka ovat esimerkiksi asuneet lapsuutensa Töölössä, käyneet välillä muualla – ja nyt kaipaavat takaisin”, Niklas Lyhykäinen kertoo.

“Arjen helppous on mielestäni taikasana Töölön vetovoimaisuuteen”, Horsma lisää.

Historiallinen asuntokanta tarjoaa niin ylvästä tilantuntua kuin perheasuntoja

Töölön näyttävät, historialliset rakennukset edustavat Etu-Töölössä 1900-luvun alkua, ja Taka-Töölössä 1930–40-lukua.

“Töölön arvokkuus muodostuu vanhasta, kauniista ja varsin yhtenäisestä arkkitehtuurista ja vehreästä miljööstä – Töölössä on puistojen lisäksi myös viihtyisiä sisäpihoja. Sen lisäksi suurimmassa osassa rakennuskantaa putkiremontit alkavat olla takanapäin, mikä luo erityisen hehkun koko alueeseen”, Lyhykäinen kertoo.

Töölön asuntokanta tarjoaa vaihtoehtoja eri kokoisille talouksille. Välittäjien mukaan tällä hetkellä Töölön vetovoima on suuri.

“Vanhemman rakennuskannan Etu-Töölössä sijaitsee ylväitä ja monesti hyvin suurineliöisiä asuntoja, erittäin tilavilla huoneilla. Taka-Töölöstä löytyy enemmän napakampipohjaisia koteja – tämän vuoksi alue on hyvin suosittua erityisesti lapsiperheiden osalta”, Horsma kertoo.

Töölö on alueena monelle arvo jo itsessään. Perheet esimerkiksi hyödyntävät kekseliäästi kompaktimpienkin asuntojen neliöt.

“Keskustan ja palveluiden läheisyys ovat tuoneet alueelle – ja pitäneet alueella – paljon lapsiperheitä sekä varttunutta väestöä. Töölöstä on hyvin vaikea muuttaa pois ja siksi kodeissa viihdytään pääsääntöisesti hyvin pitkään”, Horsma kertoo.

Merenranta, kivijalkaliikkeitä, vehreitä puistoja – ja trendikkäitä ravintoloita

Vehreä Töölö tarjoaa asukkailleen kattavat palvelut, lukuisia päiväkoteja sekä kouluja ja upeat puitteet vapaa-ajan viettoon. Töölön katukuvaan kuuluvat oleellisesti hyvin hoidetut puistot sekä sympaattiset kivijalkakaupat- ja kahvilat.

“Töölössä on ihana, monenkirjava ja aktiivinen ilmapiiri – vaikka onkin asuinalueena rauhallinen. Töölö tarjoaa sopivasti säpinää ja tilaa”, Horsma kuvailee.

Merenranta, Hietaniemen uimarannan alue ja Töölönlahden alue ulkoilumahdollisuuksineen ja kahviloineen sekä lukuisat kuntosalit mahdollistavat monipuolisen liikkumisen alueella. Töölössä on myös aktiivinen kirjasto ja Kulttuuritehdas Korjaamosta löytyy elokuvateatteri sekä monipuolista tekemistä kaikenikäisille.

“Töölö on viime vuosina muuttunut trendikkäämmäksi, tänne on noussut myös viinibaareja ja uusia ravintoiloita, eikä alue ole enää niin konservatiivinen – vaikka onkin edelleen rauhaisa alue asua”, Lyhykäinen kuvailee.

Asuntojen hinnat Etu-Töölössä

Kerrostaloasunnot

Yksiöt: Keskimääräinen neliöhinta 8 004 €, keskimääräinen myyntiaika 48 vuorokautta

Kaksiot: Keskimääräinen neliöhinta 7 391 €, keskimääräinen myyntiaika 50 vuorokautta

Kolmiot: Keskimääräinen neliöhinta 7 118 €, keskimääräinen myyntiaika 52 vuorokautta

Asuntojen hinnat Taka-Töölössä

Kerrostaloasunnot

Yksiöt: Keskimääräinen neliöhinta 7 915 €, keskimääräinen myyntiaika 34 vuorokautta

Kaksiot: Keskimääräinen neliöhinta 6 750 €, keskimääräinen myyntiaika 38 vuorokautta

Kolmiot: Keskimääräinen neliöhinta 6 870 €, keskimääräinen myyntiaika 33 vuorokautta

Lähde: Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton (KVKL) hintaseurantapalvelu 1-6/2019

Urheilun ja kulttuurin Töölö

Töölössä on monien vapaa-ajan viettopaikkojen keskittymä, ja tekemistä joka makuun. Töölön kuuluisimman stadionin, Olympiastadionin, ympärillä on urheilutiloja, kuten Pallokenttä, Kisahalli, Uimastadion ja Jäähalli. Myös Helsingin Jokerit tulevat alunperin Töölöstä, ja joukkue tunnettiin aiemmin Töölön Vesa – nimellä.

Lisäksi keskeiset kulttuurikohteet sekä monumentit kuten Temppeliaukion kirkko, Kansallismuseo, Finlandia-talo, Suomen Kansallisooppera ja -baletti, Sibelius-monumentti, Eduskuntatalo sekä Talvipuutarha sijaitsevat Töölössä. Alue tarjoaa sen lisäksi paljon liikunta- ja kulttuuriseuroja, joista eri-ikäiset harrastajat voivat valita tekemistä omien intressiensä mukaan.

Töölössä kaiken kokoisten asuntojen arvonnousu jatkuu

“Töölö viehättää alueena hyvin suurta kohderyhmää. Markkinatilanne ja alueen vetovoima pitävät neliöhintoja varsin korkealla, joka osaltaan rajaa ostajakuntaa”, Horsma kertoo.

Välittäjien mukaan suurin kysyntä on tällä hetkellä napakkapohjaisille perheasunnoille. Kolmiot, neliöt tai sitäkin suuremmat, mutta maltillisen neliökoon perheasunnot löytävät uudet asukkaat erittäin nopeasti.

“Töölössä on nähty selvää arvonnousua kaiken kokoisissa asunnoissa, ja niin ikään ostajien suunnalta kiinnostusta yhtä lailla yksiöille kuin isommille perheasunnoille. Voikin sanoa, että asunto Töölössä on loistava sijoitus”, Lyhykäinen kiteyttää.

Tiesitkö nämä faktat Töölöstä?

Töölön asukasluku on 30 000.

Töölön kylä oli olemassa jo ennen Helsingin muuta kaupunkia. Helsingin kaupunki siirrettiin Töölön kylään vuonna 1640 Vantaanjoen suulta tuolloin kuuluneelle Vironniemelle.

Oletko ostamassa tai myymässä asuntoa Töölössä tai muualla Suomessa? Ota meihin yhteyttä, autamme sinua mielellämme!


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje