Tilaa arvio asunnostasi

Turvallista poikkeusolojen asuntokauppaa RE/MAXilla

 ”Olemme täällä, kun tarvitsette meitä.”

Koronavirus mullisti pikavauhtia suomalaisten elämän ja prioriteetit, joista terveys on itsestään selvästi tärkein. COVID-19-kriisi vaikuttaa väistämättä myös asuntokauppaan, mutta RE/MAXilla ei olla lamaantumassa: auttamisvalmiudessa pysytään, ja asiakkaiden turvallisuudesta huolehditaan.

”Olemme täällä joka tapauksessa asiakkaitamme varten. Korona hidastaa tietenkin meitäkin, mutta toisaalta virusturvalliset tavat palvella asiakkaitamme olivat meillä työkalupakissamme vakiovarusteina jo ennen poikkeustilaa”, toteaa toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Etä- ja virtuaaliesittelyt olleet RE/MAXin arkipäivää jo kauan

Muuttunut tilanne ei ole edellyttänyt RE/MAXin väeltä valtavaa sopeutumista, sillä asuntoja on totuttu esittelemään etänä. ”Olemme aina mukauttaneet asuntokaupat asiakkaan toiveiden mukaisiksi”, Pasi Aalto kertoo.

”Yhdelle asiakkaalle tämä on tarkoittanut sitä, että vedämme kumpparit jalkaan ja lampsimme esittelemään maatilakohdetta. Toiselle taas sitä, että käytännössä kaikki rutiinityö tehdään etänä. Siksi hommien hoitaminen digitaalisesti on meille jo normaali tapa”, Aalto jatkaa.

Kun joustavuus ja asiakaslähtöisyys ovat perusasetuksina, otetaan työkaluja lennosta käyttöön myös aikaisempien rinnalle.”3D-esittelyiden, videoesittelyiden ja Facebook-live-esittelyiden lisäksi välittäjä voi esitellä kohdetta vaikka videopuhelulla suoraan asiakkaalle. Jos siis haluat kurkistaa vaikka roskiskaappiin tai takapihalle, välittäjä näyttää ne sinulle reaaliaikaisesti”, toimitusjohtaja summaa.

Koko kauppaprosessi ilman lähikontaktia

Monien asuntojen koko kauppaprosessi voidaan käytännössä hoitaa kotisohvalta, jos asiakas niin haluaa. ”Myynti saadaan napakasti alkuun ilman ihmiskontaktejakin. Arviointia ja myyntisuunnitelmaa ei tarvitse lähikontaktien pelossa jättää myöhempään aikaan, ne hoituvat sähköisestikin. Koko kauppaprosessi on digitalisoitu, toimeksiannot ja ostotarjoukset liikkuvat tänä päivänä digitaalisesti”, Aalto kertoo.

Lue lisää sähköisestä asunnon myymisestä

Yksityisesittelyt onnistuvat turvallisesti

Ainakin toistaiseksi RE/MAX järjestää myös asuntojen yksityisesittelyitä, mutta niiden kanssa noudatetaan erityistä varovaisuutta. ”Haluamme suojella näytölle tulijaa, asunnon omistajaa ja välittäjiämme, eikä riskejä oteta”, Aalto kertoo, ja jatkaa: ”Koko porukkamme on ohjeistettu perusteellisesti turvaetäisyyteen ja hygieniakysymyksiin, eikä flunssaista asunnonkatsojaa tietenkään päästetä toisten kotiin.”

”Asiakkaiden ja välittäjiemme terveys on asia, jonka kanssa emme ota riskejä, vaikka muuten meille on kunnia-asia venyä vaikka mihin”, Pasi Aalto täsmentää.

Erityisesti nyt ostajat löytyvät verkosta

Tapaamisrajoitukset ja karanteenit siirtävät suomalaisten kanssakäymistä yhä enemmän someen. Asuntoja ei ehkä etsitä nyt aktiivisesti portaaleista, mutta moni on tilanteen herättämänä ehtinyt jo punnita arvojaan ja niiden myötä myös elämänmuutosta. Tähän muutokseen sisältyy usein kodinvaihto.

”Tekoälyllä varustettu SOME Boosterimme on osoittautunut tehokkaaksi menetelmäksi tavoittaa heitä, jotka eivät vielä kiihkeästi etsi uutta kotia, mutta sen oikean osuessa kohdalle päättävätkin toimia saman tien”, Pasi Aalto kertoo.

Onko nyt huono aika ostaa tai myydä?

Pasi Aalto pohtii kysymystä hetken ja vastaa sitten: ”on ja ei – kuten aina”. ”Niiden, joilla on vakaa työpaikka tai pääomaa, kannattaa ilman muuta toimia nyt. Vakavaraisille asuntosijoittajille tilanne on myös otollinen.”

”Pohjimmiltaanhan asuntokaupoissa on kuitenkin kyse siitä, että oikea kohde, oikea ostaja ja sopiva hinta kohtaavat”, hän jatkaa. ”Mullistus saattaa myös tuottaa yllätyksiä kysynnän painopisteiden suhteen. Voi siis olla, että kysyntä heilahtaa erilaiseksi joko itse kriisin tai sitä seuraavan taloudellisen tilanteen seurauksena. Se, jolla on valmiudet toimia nyt nopeasti, voi kaapata yllättävästi etua tai vastaavasti välttyä tulevaisuuden harmeilta. Tämän tarkemmin ei tietenkään uskalla ennustaa vielä mitään.”

Muuttuuko asuntokauppa lopullisesti?

Pandemia muokkaa monia toimialoja, tekeekö se sen myös kiinteistönvälitykselle? Pasi Aallolla on tähän selvä mielipide. ”Kyllä muuttuu. Ne, jotka pystyvät mukautumaan asiakkaiden tarpeisiin ja pitämään heidän puoliaan, pääsevät ansaitusti jatkoon. Pidämme selvänä, että kuulumme heihin.”

Myös työtavat tulevat Aallon mukaan kehittymään entisestään. ”Kun asiakkaat tottuvat vaivattomuuteen, ei heille muu enää ole vaihtoehto. Ja juuri niin sen pitääkin mennä.”

Lopuksi Aalto haluaa vielä kertoa terveisiä suomalaisille kaikilta RE/MAXin välittäjiltä. ”Tuli vastaan mitä vaan, autamme, välitämme ja palvelemme. Meihin voitte luottaa myös silloin, kun huoli tulevaisuudesta painaa.”

Pohditko asunnon myyntiä tai ostoa? Jätä yhteydenottopyyntö ja varaa maksuton etätapaaminen.

 

 

 


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje