Tilaa arvio asunnostasi

Uudella valmennusohjelmalla osaajia uudiskohteiden välitykseen

Uudiskohteiden välittäminen on asiantuntijapalvelua. Siinä tulee hallita koko prosessi rakennusmaan hankinnasta uuden asunnon ostajan tyytyväisyyteen vuositakuukorjausten jälkeenkin.

Kiinteistönvälittäjien koulutus uudiskohteiden välittämisessä keskittyy lähinnä perusjuridiikan opiskeluun. Asuntokauppalain perusjuridiikan osaaminen sekä RS-järjestelmän hallitseminen ovat keskeisiä asunnonostajan ja rakennuttajan etujen turvaamiseksi.

”RE/MAXin mielestä uudiskohteita välittävän kiinteistönvälittäjän tulee lisäksi hallita mm. rakennuspaikan jalostamiseen ja rakennuttajaorganisaation toimintaan liittyviä asioita sekä rakennustyömaan turvallisuuskäytäntöjä ja ostajan vanhan asunnon myyntikäytänteet”, kertoo RE/MAXin toimitusjohtaja Pasi Aalto. ”Jo pelkästään rakennustyömaan turvallisuuskäytäntöihin ja roolituksiin perehtyminen tuo merkittäviä parannuksia turvalliseen yhteistoimintaan ostajan, kiinteistönvälittäjän ja rakennuttajan kesken.”

Sisällöt rakennettiin yhteistyössä

”Välitysalan haasteena on, ettei rakennuttajien ja uuden asunnon ostajien palvelemiseen valmistavaa, riittävän haastavaa koulutusta ole ollut saatavilla, joten uudiskohdeprosessin hallitsevien välittäjien määrä on jäänyt vähäiseksi. Rakennuttajat ovat joutuneet paikkaamaan puutetta perustamalla omia myyntiorganisaatioita ja kouluttamaan osaajat itse”, kertoo Aalto.

RE/MAX on ratkaissut ongelman yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) kanssa järjestämällä uudiskohdemestari-valmennuksen kokeneille kiinteistövälittäjilleen.

Uudiskohdemestarin valmennusohjelma perustuu kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon vaatimuksiin sekä TAKKin muihin valmennusohjelmiin, joista valittiin RE/MAXin tarpeisiin sopivat palikat. Tavoitteena oli riittävän kompakti kokonaisuus, joka kattaa monipuolisesti uudiskohteiden välityksessä tarvittavat osaamiset. ”TAKK valittiin koulutuskumppaniksi, koska tiesimme, että TAKKista löytyy sopivaa osaamista”.

Tarpeeseen osuvaa TäsmäKoulutusta

Uudiskohdemestari-valmennus toteutettiin TäsmäKoulutuksena, jossa yritys ja ELY-keskus rahoittavat koulutuksen yhdessä. ”Uudiskohdemestari-valmennus perustui tiukasti RE/MAXin strategiseen kehitystyöhön ja hallitun kasvun tavoitteeseen, joka toteutui yli odotusten”, kertoo koulutusasiantuntija Urpo Salkoaho Pirkanmaan ELY-keskuksesta. ”Tavoitteena oli luoda Pirkanmaalle 10 uutta työpaikkaa, mutta tuloksena oli 20 uutta työpaikkaa. Koulutus mahdollisti rekrytoinnit. Laadukas koulutusohjelma ja henkilöstön aktiivinen kouluttaminen lisäävät yrityksen kiinnostavuutta ja houkuttelevat työntekijöitä”, jatkaa Pasi Aalto.

Osaamista työn oheen

”Kyse oli pilottikoulutuksesta, jossa suunnitelmia, sisältöjä ja tavoitteita tarkennettiin tarpeen mukaan myös matkan varrella”, kertoo kouluttaja Anna-Maija Eskola.

Juuri päättyneeltä ensimmäiseltä uudiskohdemestarikurssilta valmistui yhteensä 17 henkilöä, jotka toimivat uudistuotannon välitystehtävissä eri puolilla Suomea. Valmennuksen seitsemään kuukauteen sisältyi lähiopetuspäiviä, työssäoppimisjaksoja, käytännön harjoitteita sekä lopputyö. Lopputöissään osallistujat perehtyivät syvällisesti uusikohteiden välittämisen eri osa-alueisiin, ja osaamista jaettiin myös ryhmän kesken.

”Valmennuksen kautta saatava hyöty on tärkeä motiivi yhtä lailla kiinteistönvälittäjän asiakkaalle kuin koulutukseen osallistuvalle: Tässä prosessissa kaikki osapuolet hyötyivät ja oppivat”.

Lue lisää valmennuksesta: www.remax.fi/uudiskohdemestarit-11-2017

Lisätiedot

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje