Tilaa arvio asunnostasi

Uudiskohteiden välittäminen on enemmän kuin kauppakirjan tekoa

Uusi valmennusohjelma tuotti osaajia asiakkaiden tarpeisiin

Uudiskohteiden välittäminen on asiantuntijapalvelua, jossa tulee hallita rakennusmaan hankinnasta alkava prosessi, joka ulottuu uuden asunnon ostajan tyytyväisyyteen vielä vuositakuukorjausten jälkeenkin.

Kiinteistönvälittäjien koulutus uudiskohteiden välittämisen hallitsemiseksi on tähän saakka keskittynyt lähinnä perusjuridiikan opiskeluun. Perusjuridiikan osaaminen vähintään asuntokauppalain velvoitteiden osalta sekä RS – järjestelmän hallitseminen ovat keskeisiä asunnonostajan ja rakennuttajan turvaamiseksi. RE/MAXin mielestäuudiskohteita välittävän kiinteistönvälittäjän tulee tämän lisäksi hallita mm. rakennuspaikan jalostamiseen liittyviä asioita, rakennuttajan organisaation toimintaa, rakennustyömaan turvallisuuskäytäntöjä sekä uuden asunnon ostajan vanhan asunnon myynnin järjestämiseen liittyviä käytänteitä. ”Jo pelkästään rakennustyömaanturvallisuuskäytäntöihin ja roolituksiin perehtyminen tuo merkittäviä parannuksia turvalliseen yhteistoimintaan ostajan, kiinteistönvälittäjän ja rakennuttajan välillä”, totetaa RE/MAXin rakennuttajayhteistyöstä vastaava Markku Välimäki.

”Välitysalan haasteena on ollut, ettei rakennuttajien ja uuden asunnon ostajien palvelemiseen valmistavaa riittävänhaastavaa koulutusta ole ollut saatavilla, joten uudiskohdeprosessin hallitsevien välittäjien määrä on jäänyt vähäiseksi. Rakennuttajat ovat joutuneet paikkaamaan tätä puutetta perustamalla omia myyntiorganisaatioita ja kouluttamaan itse osaajat omaan käyttöönsä. RE/MAX on ratkaissut ongelman järjestämällä kokeneille kiinteistönvälittäjilleen Uudiskohdemestarivalmennuksen”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Uudiskohdemestarin valmennusohjelman osaamiskriteerit perustuvat Opetushallituksen Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon vaatimuksiin sekä koulutuksen yhteistyökumppanina toimineen TampereenAikuiskoulutuskeskuksen valmennusohjelmiin, joita on tarkennettu RE/MAXin kanssa yhteistyössä. Tutkinnon suorittajat suorittivat 7 kk kestäneen koulutuksen, jossa oli runsaasti lähiopetuspäiviä, työssäoppimisjaksoja, käytännön harjoitteita sekä lopputyön tekeminen aihealueelta.

RE/MAX on kansainvälinen ketju, joten uudet uudiskohdemestarit saavat käyttää myös tutkinnon kansainvälistä titteliä New Home Specialist (NHS). Ensimmäiset valmistuneet Uudiskohdemestarit ovat: Pasi Bergqvist (Tampere), Tiina Bergqvist (Tampere), Keijo Bragge (Helsinki), Petter Frisk (Espoo), Teemu Kirjonen (Lahti), Arsi Kukkonen (Järvenpää), Peter Juslin (Helsinki), Tuija Kyyhkynen (Tampere), Mika Laitinen (Lappeenranta), Tom Lindqvist (Turku), Niklas Lyhykäinen (Helsinki), Janita Matilainen(Lahti), René Messia de Prado (Helsinki), Susanna Metelinen (Tampere), Tero Naskali (Tampere), Rainer Nilovaara (Turku).

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on lähes 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti 44 vuoden kokemuksella 100 maassa yli 7500 toimiston ja yli 115 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje