Tilaa arvio asunnostasi

Uusia uudistuotannon osaajia kiinteistönvälitysalalle!

RE/MAX järjesti syksyllä 2019 uudiskohteiden myynnin erikoistumiskoulutuksen. Tähän Uudiskohde PRO -koulutukseen osallistui 40 RE/MAX-välittäjää ympäri Suomen. Koulutuksesta valmistuneet välittäjät ovat tutustuneet uudiskohteiden toteutusprosessiin ja rakennuttajan tapaan toimia prosessissa niin hankekehityksen, rakennuttamisen kuin myös myynnin ja markkinoinnin osalta. Samalla he ovat osoittaneet osaavansa tukea rakennuttaja-asiakasta ja tuottaa sille lisäarvoa prosessin eri vaiheissa.

Uudiskohteiden välittäminen on asiantuntijapalvelua. Siinä tulee hallita koko prosessi rakennusmaan hankinnasta uuden asunnon ostajan tyytyväisyyteen vuositakuukorjausten jälkeenkin. Kiinteistönvälittäjien koulutus uudiskohteiden välittämisessä keskittyy lähinnä perusjuridiikan opiskeluun, ja tämä yleinen välitysalan vaatimaton ja yksipuolinen koulutus ei ole tuottanut tarpeeksi osaavia välittäjiä uudiskohteiden myyntiin.
Uusia uudiskohdeprosessin osaajia rakennuttajien tarpeita kuunnellen
Uudiskohteiden myynnin haasteena on ollut, ettei rakennuttajien ja uuden asunnon ostajien palvelemiseen valmistavaa riittävän haastavaa koulutusta ole ollut saatavilla, joten uudiskohdeprosessin oikeasti hallitsevien välittäjien määrä on jäänyt vähäiseksi. Rakennuttajat ovat joutuneet paikkaamaan tätä puutetta perustamalla omia myyntiorganisaatioita ja kouluttamaan itse osaajat omaan käyttöönsä.

”RE/MAXin mielestä uudiskohteita välittävän kiinteistönvälittäjän tulee lisäksi hallita mm. rakennuttamisprosessin osa-alueet ja toimia osana tätä prosessi niissä vaiheissa, joissa välittäjän erikoisosaamista tarvitaan. Olemme rakentaneet myös osaamisen ympärille tehokkaan uudiskohteiden myyntikonseptin”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto. RE/MAX on järjestänyt laajaa ja perusteellista uudiskohdevalmennusta jo vuodesta 2017. Ensimmäiset RE/MAX Uudiskohdemestarit valmistuivat marraskuussa 2017, ja toinen ryhmä valmistui elokuussa 2018. Uusi RE/MAX Uudiskohde PRO -koulutus syventää välittäjien erikoisosaamista uudiskohdeprosessissa ja rakennuttajien apuna.

Päävastuullisena kouluttajana RE/MAX Uudiskohde PRO -koulutuksessa toimi DI Jari Lehtinen, joka on työskennellyt runsaan 20-vuoden uransa aikana isojen ja keskisuurten rakennuttajien (NCC, SRV, Hartela ja Varte) asuntorakentamisen johtotehtävissä rakennuttamisen, hankesuunnittelun, tuotannon/rakentamisen ja rakennusliikkeen toimitusjohtajan rooleissa. Myös asuntomyynti ja välittäjäyhteistyö ovat olleet hänen vastuullaan useassa yrityksessä.

Koulutuksen sisältönä uudiskohteiden rakennuttamisprosessin osa-alueet

Koulutuksessa käytiin läpi kaikki rakennuttamisprosessin osa-alueet, ja miten ja missä vaiheessa välittäjä voi niissä olla mukana. Koulutuksen jälkeen RE/MAX-välittäjällä on valmius ymmärtää rakennuttajien ajattelumaailmaa ja kohdata rakennuttajia sekä neuvotella rakennuttajan kanssa samalla ”kielellä”. Koulutus toteutettiin kokonaisuudessaan kuuden osion jaksoissa syksyllä 2019.

RE/MAX Uudiskohde PRO -koulutuksen käynyt välittäjä tuntee uudiskohdeprosessin ja rakennusliikkeen sekä rakennuttajan tavan toimia prosessissa. Hän ymmärtää miten kuluttaja käyttäytyy ja miten kuluttajaa voi ohjata uudisasunnon ostossa. Hän osaa tukea rakennusliike-/rakennuttaja-asiakasta ja tuottaa lisäarvoa prosessin toteutuksessa. Hän tuntee uudiskohdemyyntiin liittyvät tekniset, kaupalliset ja juridiset puolet.

Koulutuskokonaisuus on sisältänyt seuraavat aihealueet: Rakennuttamisen ja rakentamisen prosessi, Uudiskohdeasiakkaan ostokäyttäytyminen, Maanhankinta ja kaavoitus, Suunnittelunohjaus, Kohdesegmentin valitseminen, tuotteen ominaisuudet, Asiakasrekisteri, sen tarkoitus ja hyödyntäminen, Kohteen hinnoittelu, Myynnin vaiheet ja toteuttaminen materiaaleineen, Uudisasuntokauppa, Lisä- ja muutostyöt, Suunnitelmat ja piirustukset, luku ja tulkinta, Uudisrakennuksen järjestelmät.

Uudiskohde PRO -koulutuksesta valmistuivat perjantaina 29.11.2019 seuraavat RE/MAX-välittäjät:

Aki Leväniemi, Helsinki
Anna-Maija Aarni, Kirkkonummi
Annamaria Karikuusi, Vantaa
Arto Holappa, Helsinki
Erkki Tuovinen, Porvoo
Hanna Lehtikangas, Järvenpää
Hannele Himanen, Turku
Harri Hakkarainen, Tampere
Jani Pomell, Helsinki
Janne Bruun, Helsinki
Janne Riipinen, Vantaa
Jarkko Gorski, Järvenpää
Johanna Kinnunen, Tampere
Juha Taponen, Helsinki
Juho Luukkanen, Helsinki
Kati Kämäräinen, Helsinki
Kirsi Lehtinen, Vantaa
Lea Dahl, Turku
Marja Repo, Helsinki
Marjo Kauhanen, Oulu
Minna Ihamuotila, Espoo
Mita Lausamo, Järvenpää
Nina Schönberg, Järvenpää
Pipsa Honkasalo, Helsinki
Rainer Nilovaara, Turku
Riina Kalavaara, Helsinki
Sari Ann Stolt, Espoo
Sari Hedman, Turku
Satu Räihä, Helsinki
Tapio Arvo, Turku
Tarja Muikku, Helsinki
Tero Naskali, Tampere
Tiina Bergqvist, Vantaa
Tiina Henriksson, Vantaa
Tom Lindqvist, Turku
Ville Nuutinen, Espoo

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 20 573 4000 | pasi.aalto@remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on noin 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti yli 45 vuoden kokemuksella 110 maassa yli 7900 toimiston ja noin 125 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 12 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje