Tilaa arvio asunnostasi

Yrittäjätarina: Kyösti Juntunen – Välittäjästä menestyväksi yrittäjäksi

RE/MAX Classicin toimistolla Espoon Tapiolassa käy kuhina ja puheensorina. Toimiston yrittäjä Kyösti Juntunen on juuri aloittamassa kuukausipalaveria noin 30 huippuvälittäjästä koostuvalle tiimilleen.

Mutta miten tähän on päädytty ja minkälainen on ollut Kyöstin eli ”Köpän” yrittäjäpolku tähän mennessä?

Aloittelevasta välittäjästä menestyväksi yrittäjäksi

Kyöstin taival välitysalalla alkoi 14 vuotta sitten, kun hän 25-vuotiaana nuorenamiehenä aloitti kiinteistönvälitysalalla. Välittäjän töitä tuli tehtyä noin kolmen vuoden ajan, kunnes avautui mahdollisuus lähteä yrittäjäksi.

”Meille tuli vastaan mahdollisuus perustaa oma RE/MAX-toimisto muutaman kollegan kanssa. Yrittäjyys on ollut minulla aina verissä, joten päätös yrittäjäksi ryhtymisestä oli suhteellisen helppo”, taustoittaa Juntunen.

Yrittäjyyden alkutaipaleista nykyhetkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Tällä hetkellä Kyösti Juntunen kipparoi vaimonsa Monjan kanssa kolmea RE/MAX-toimistoa: RE/MAX Classicia Espoon Tapiolassa, RE/MAX Asunnonavainta Vantaan Tikkurilassa ja RE/MAX Onnia Lohjalla. ”Vaikka meillä on kolme toimistoa, niin olemme yhtä suurta perhettä koko porukka”, kommentoi Juntunen.

Menestyminen yrittäjänä vaatii paljon työtä ja sitoutumista. Kysyttäessä yrittäjyyden parhaista puolista ja haasteista, vastaukset tulevat Juntuselta kuin apteekin hyllyltä:

”Yrittäjyydessä parhaita asioita on ehdottomasti vapauden tunne ja muiden auttaminen – niin asiakkaiden kuin välittäjiemme. Yrittäjyys on merkityksellistä työtä ja on mahtavaa olla kasvattamassa ja kehittämässä yritystä yhdessä hyvän porukan kanssa. Siinä näkee oman kädenjäljen”, summaa Juntunen.

Yrittäjänä toimimisessa on omat haasteensa – tämän on myös Juntunen vuosien varrella saanut kokea.

”Yrittäjyydessä on mielestäni haasteellisinta oikean kasvupolun löytäminen ja sen seuraaminen. Kasvun rakentaminen vaatii määrätietoisuutta ja uskallusta. Etenkin kiinteistönvälitysalalla markkinatilanne on ollut haastava viimeisten vuosien aikana. Tämä on pakottanut meidät tarkastelemaan yrityksen perusasioita ja tekemistä kriittisten lasien läpi”, tarkentaa Juntunen.

RE/MAX-yrittäjyys on vapautta ja kasvun mahdollisuuksia

Kyösti Juntunen on kulkenut koko polun aloittavasta RE/MAX-välittäjästä menestyväksi RE/MAX-yrittäjäksi, joten hänellä on varmasti myös vahva näkemys siitä, mitkä ovat RE/MAX-yrittäjyyden hyödyt.

”Koen, että olen saanut RE/MAXilta valtavasti oppia yrittäjän polulle niin henkisen kuin ammatillisen kasvun osalta. Meillä on ollut vapaus kehittää omaa yritystämme ja toimistojamme ketjun työkaluja hyödyntäen. Yrittäjähenkinen verkosto luo positiivista ja eteenpäin pyrkivää ilmapiiriä. Myös ketjun tuki ja apu on aina saatavilla.”, kertoo Juntunen.

Perhearjen ja yrittäjyyden yhdistäminen vaatii aina välillä hieman luovimista. ”Vaikka yrittäjyys on ikään kuin koko perheen projekti, niin meille on todella tärkeää pitää kiinni perheen yhteisestä ajasta. Oman työni ja ajankäyttöni kannalta yksi tärkeimpiä päätöksiä on ollut se, että olen viimeiset vuodet keskittynyt yrityksen johtamiseen ja kehittämiseen, enkä ole enää tehnyt itse välitystyötä. Tämä on varmasti ollut myös yksi keskeinen tekijä yrityksemme menestymisessä”, kertoo Juntunen.

Tulevaisuuden suhteen Juntusen näkemys ja tavoite on selvä. ”Olemme saaneet jonkin verran menestystä yrittäjinä, mutta nälkä kasvaa syödessä. Kovat tavoitteet haastavat saavuttamaan vielä enemmän. Kansainvälisen verkostomme kautta pystyn myös ammentamaan oppia ja sparrausta menestyviltä yrittäjiltä ja kouluttajilta niin Suomesta kuin ympäri maailman”, summaa Juntunen.

Kyösti Juntusen kolme vinkkiä yrittäjyydestä kiinnostuneille

Unelmoi – kannattaa unelmoida isosti ja säännöllisesti

Suunnittele – yrityksen kasvu kannattaa suunnitella huolellisesti etukäteen. Jos et suunnittele onnistuvasi – suunnittelet epäonnistuvasi.

Toteuta – kovalla asenteella kohti unelmia

Kiinnostaako RE/MAX-yrittäjyys?

Tutustu tarkemmin RE/MAX-yrittäjyyden tarjoamiin mahdollisuuksiin.


Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje