Tilaa arvio asunnostasi

Sisustustrendit 2024 – 9 trendiä kodin sisustukseen

Millaisia ovat sisustustrendit vuodelle 2024? Keräsimme yhteen muutamia suosittuja trendejä, jotka tarjoavat inspiraatiota niin nykyisen kodin päivitykseen kuin uuden kodin sisustuksen suunnitteluun. 

Tässä sisustustrendejä vuodelle 2024

Metallit ja metallinsävyt tuovat särmää

Pehmeiden ja luonnollisten sävyjen rinnalle on vahvasti tulossa eri metallit ja niiden sävyt. Esimerkiksi kromi, teräs ja alumiini näkyvät vahvemmin niin sisustuksen sävyissä kuin metallisissa pinnoissa ja huonekaluissa.

Yhtenä esimerkkinä voi olla esimerkiksi kiiltävät metalliset pöytälevyt, jotka tuovat tilaan lisää valoa ja luovat heijastusefektin huoneeseen.

Spa-tunnelmaa kylpyhuoneisiin

Kylpyhuone on ollut jo pidempään kodin yksi tärkeimpiä huoneita ja kylppäreiden sisustukseen ja materiaaleihin on panostettu. Kiireinen elämänrytmi kaipaa vastapainoksi rentoutumista ja hemmottelua. Siksi moni haluaakin luoda kylpyhuoneeseen entistä enemmän kylpylämäistä tunnelmaa.

Materiaaleissa korostuu laattojen ja kaakeleiden lisäksi muun muassa maanläheiset materiaalit, kuten puu ja kivi. Lisäksi kylpyammeet, sadesuihkut ja höyrysuihkukaapit ovat edelleen suosittuja ”arjen luksuksen” mahdollistajia.

Monet sisustusbloggaajat ja –suunnittelijat puhuvatkin tämän trendin yhteydessä kylpyhuoneista ”sbathroomeina”.

Kylpyhuone, jossa kylpylätunnelmaa

Persikka ja muut pehmeät sävyt

Pastellit ja pehmeät sävyt ovat olleet jo pidempään muodissa. Tänä vuonna sisustuksessa nähdään entistä enemmän persikan ja aprikoosin pehmeitä sävyjä.

Osaltaan tätä trendiä vauhdittaa varmasti se, että Pantonen vuosittain valitsema vuoden väri vuonna 2024 on Persikka (Peach Fuzz). Samoilla linjoilla on muun muassa Tikkurila, jonka vuoden 2024 sävy on Nude in Nizza, joka on persikansävyinen beige.

Persikan värinen sisustus

Pyöristetyt muodot tuovat pehmeyttä sisustukseen

Suoralinjaisen ja ”kulmikkaan” sisustustyylin rinnalle on nousemassa entistä vahvemmin pyöreät muodot. Tämä näkyy niin kalusteissa kuin esimerkiksi seinäpinnoissa. Holvikaaret oviaukoissa tai vaikkapa maalattuina tehosteina seinässä ovat tulleet uudestaan muotiin.

Huone jossa holvikaaren muotoinen oviaukko

Seinät puhuttelevat struktuurilla ja tekstuurilla

Kiiltävien ja loppuun asti huoliteltujen seinä- ja kattopintojen sijaan, näemme todennäköisesti entistä enemmän struktuuria ja orgaanisuutta. Vahatut puun sävyt, rustiikkiset antiikki- ja terrakottalaatat ovat hyviä esimerkkejä tästä trendistä. 

Valaistukseen panostetaan entistä enemmän

Valaistus on erittäin tärkeä osa sisustusta. Valaistukseen liittyy monia kiinnostavia trendejä, joista voisi kirjoittaa kokonaisen artikkelin, mutta kokosimme tähän muutamia ajankohtaisia nostoja valaistuksen trendeistä:

  • Kerroksellisuus valaistuksessa, jossa yhdistellään erilaisia valaisimia ”suloisesti sekaisin” samassa tilassa.
  • Luonnonmateriaalit varjostimissa, kuten juutti, bambu ja pellava.
  • Epäsuora valo. Tällaisia ovat muun muassa valonauhat katonrajassa tai kaapistoissa, kohdevalot, jotka valaisevat alhaalta ylöspäin esimerkiksi seinäpintoja.

Näiden edellä mainittujen lisäksi sekä valaistuksen älyohjaus että kodin valaistuksen energiatehokkuus (mm. led-valot) ovat edelleen ajankohtaisia trendejä sisustuksessa.

Olohuone, jossa erilaisia valaistusratkaisuja.

Kestävät ja taloudelliset valinnat korostuvat

Ekologisuus ja luonnonmukaiset materiaalit ovat kestotrendi sisustuksessa, joiden merkitys on kasvanut viime vuosina. Rakennus- ja sisustusmateriaalien hinnan nousu on saanut kuluttajat myös entistä hintatietoisemmiksi eli sisustusvalintoja tehtäessä mietitään entistä tarkemmin tuotteiden ja ja materiaalien hinta-laatusuhdetta.

Huonekalujen ja valaisimien osalta tämä trendi näkyy erityisesti second hand –konseptien suosion kasvuna.

luonnolliset materiaalit sisustuksessa

Sisustusmateriaaleissa ja -tekstiileissä näkyy enemmän rouheutta ja struktuuria

Tekstiileissä nähdään entistä enemmän struktuuria ja kolmiulotteisia muotoja. Punotut ja neulotut tekstiilit, bukleepinnat ja pörröiset kankaat tuovat sisustukseen samaan aikaan pehmeyttä ja rouheutta.

Olohuone, jossa pehmeitä ja pörröisiä sisustustyynyjä ja buklee-pintainen sohva

Luonto tulee sisälle

Monet sisustussuunnittelijat ja –vaikuttajat vannovat luonnon ja kodin symbioosin nimeen. Käytännössä tämä ”luonnonläheisyys” voi tarkoittaa muun muassa seuraavia asioita:

  • Luonnonvalon hyödyntäminen: Sekä rakentamisessa että sisustamisessa mietitään entistä enemmän sitä, miten luonnonvalo saataisiin maksimoitua tai sen ”flow” optimoitua. Kattoikkunat, isot ikkunapinnat, peilit ja heijastavat pöytäpinnat luovat entistä enemmän tilan tuntua ja tuovat tilaan valoa.
  • Sisä- ja ulkotilojen ”blendaaminen”: Rakentamisessa ja sisustamisessa pyritään entistä enemmän häivyttämään sisä- ja ulkotilojen rajoja. Tämä näkyy muun muassa pihalle tai terassille avautuvina lasisina liukuovina ja entistä yhtenäisempänä kalustuksen ja sisustusmateriaalien linjana sisätilojen ja ulkotilojen välillä. Lisäksi viherkasvit trendaavat edelleen sisätiloissa pehmentävät sisä- ja ulkotilojen kontrastia.
parvekkeen ison ikkunat ja ovet tuovat luonnon sisään

Kaipaatko välittäjän apua?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme yhteydessä sinuun

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Miten voimme olla avuksi
Vahvistus
Uutiskirje